Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αοιδοί, μουσικοί παραγωγοί, χορηγοί και αηδίες...

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Το εκπληκτικό σπίτι της οικογένειας του κ. Γιώργου Κουτλάκη που θα μπορούσε να μεταβληθεί σε πεδίο μάχης αν δεν κρατούσα την ψυχραιμία μου. Όσα διαδραματίσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 19 Αυγούστου στο γραφικό λιμανάκι της Μπούκας, πριν και κατά την διάρκεια της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη, δεν έχουν προηγούμενο παγκοσμίως! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγούδησε για τελευταία φορά στην Κάσο το 2009. Έκτοτε η αποχή του από τα πολιτιστικά καλοκαιρινά δρώμενα του νησιού ήταν ηχηρή. Δεν θα μείνω στους λόγους αυτής της απουσίας. Προσωπικούς λόγους επικαλέστηκε ο ίδιος, αδυναμία εύρεσης χορηγών, που θα κάλυπταν τα έξοδα μιας ακόμη συναυλίας του στην Κάσο, επικαλούνται κάποιοι άλλοι. Σημασία έχει πως 9 χρόνια μετά την συναυλία του 2009 βρέθηκαν τα χρήματα και ο Μάριος επέστρεψε αυτόν τον Αύγουστο στη Μπούκα για να σαγηνέψει με τη φωνή του τους κατοίκους και τους επισκέπτες του όμορφου ακριτικού νησιού. Όλα θα ήταν καλά ως εδώ αν δεν είχα την επιθυμία να βιντεοσκοπήσω τη συναυλία και να την κρατήσω στο αρχείο μου. Το είπα μάλιστα αυτό στον Γιάννη τον Πέππη, όταν με ρώτησε, λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος, βλέποντάς με να κρατώ τη βιντεοκάμερα και το τρίποδο. "Ναι, θα την βιντεοσκοπήσω", του απάντησα, συμπληρώνοντας : "Μετά την περιπέτεια που έζησα τον Ιούλιο του 2013 στο Βεάκειο του Πειραιά αποφάσισα να μην ξανανεβάσω στο site μου και στο YouTube συναυλία του Μάριου". http://www.ribandsea.com/waves/1221-i-synavlia-tou-mariou-fragkoyli-sto-veakeio-tou-peiraia

Και ενώ λέγαμε αυτά με τον Γιάννη, να' σου μια κυρία, άγνωστη σε μένα, η οποία περνούσε εκείνη τη στιγμή και άκουσε αυτά που έλεγα.
"Δεν μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε τη συναυλία και θα σας παρακαλέσω να μην το κάνετε. Είμαι η παραγωγός και δεν το επιτρέπω!".
"Δεν μπορείτε να μου απαγορεύσετε τη βιντεοσκόπηση. Αυτό που μπορείτε να μου απαγορεύσετε είναι να μην την αναρτήσω στο διαδίκτυο. Δεν το έχω σκοπό, άλλωστε, όπως ήδη ακούσατε".
"Θέλω να μου υπογράψετε ένα χαρτί", συνέχισε η άγνωστη κυρία, το όνομα της οποίας, όπως έμαθα αργότερα, ήταν Κική Δημητριάδη.

Καθώς η κυρία Δημητριάδη απομακρυνόταν, το αίμα άρχισε να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, ενώ ο Γιάννης Πέππης, που παρακολούθησε τη συζήτηση, είχε μείνει εμβρόντητος, τόσο από την παράλογη απαίτηση της κυρίας, όσο και από την αυταρχική, αγενή και αλαζονική συμπεριφορά της. Όλα έδειχναν πως το... έργο του Βεάκειου θα επαναλαμβανόταν.

Θα μπορούσα, βεβαίως, να αποχωρήσω και να μη βιντεοσκοπήσω τη συναυλία. Όμως δεν έχω μάθει να βάζω την ουρά στα σκέλια, ιδίως όταν το δίκιο είναι με το μέρος μου. Σαφώς και ο παραγωγός μιας συναυλίας έχει το δικαίωμα να αξιώσει τον σεβασμό απέναντι στα πνευματικά του δικαιώματα και στα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη που υποστηρίζει. Αυτό που δεν έχει το δικαίωμα είναι να απαγορεύσει τη βιντεοσκόπηση μιας ανοικτής, δημόσιας μουσικής εκδήλωσης όταν το προϊόν της βιτεοσκόπησης θα χρησιμοποιηθεί για ιδιωτική προβολή και δεν θα δημοσιοποιηθεί. Αυτή την εξαίρεση την προβλέπει, άλλωστε, ο Νόμος 4212/2013 - ΦΕΚ Α 257/3.12.2013 :

"Το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας έχει περιορισμούς, οι οποίοι σκοπό έχουν να συμβιβάσουν την προστασία του δημιουργού με το δικαίωμα του χρήστη να απολαμβάνει το αποκτηθέν αντίτυπο ή δημιούργημα και με το δημόσιο συμφέρον. Το σύστημα του copyright προβλέπει μια γενική ρήτρα εξαίρεσης, την εύλογη χρήση (fair use): Δεν χρειάζεται να πάρει κάποιος άδεια από τον κύριο του δικαιώματος για να χρησιμοποιήσει το έργο κατά τρόπο που συνιστά εύλογη χρήση. Αντίθετα το σύστημα droit d’auteur (συνεπώς και η ελληνική νομοθεσία) δεν περιέχει παρόμοια γενική ρήτρα, παρά μόνο συγκεκριμένες εξαιρέσεις που προβλέπει ρητά ο νόμος. Χρήσεις πέρα από αυτές τις εξαιρέσεις συνιστούν προσβολή του δικαιώματος του δημιουργού. Οι περιορισμοί αφορούν μόνο το περιουσιακό δικαίωμα. Το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού πρέπει πάντοτε να γίνεται σεβαστό. Οι πιο σημαντικές εξαιρέσεις κατά το ελληνικό δίκαιο είναι:

Αναπαραγωγή για ιδιωτική χρήση.

Η πιο βασική εξαίρεση είναι η χρήση εντός της ιδιωτικής σφαίρας του κατόχου νόμιμου αντιτύπου του έργου. Ο χρήστης μπορεί να το αναπαράγει χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει αμοιβή. Ιδιωτική είναι η χρήση που γίνεται εντός του οικογενειακού και στενού κοινωνικού περιβάλλοντος".

Αγνόησα λοιπόν τις απειλές της κυρίας και έστησα το τρίποδο δίπλα στον φάρο της Μπούκας. Ενώ συζητούσα με κάποιον κύριο Κώστα, ο οποίος είχε σκοπό να βιντεοσκοπήσει κι' εκείνος τη συναυλία, εμφανίστηκε ξαφνικά η κυρία Δημητριάδη η οποία άρχισε να ωρύεται απαιτώντας να κατέβω από τον φάρο και να σταματήσω να βιντεοσκοπώ!

Ο κόμπος είχε φθάσει στο κτένι. Κατέβηκα από τον φάρο και της απάντησα στον ίδιο τόνο :

"Δεν μπορείτε να μου απαγορεύσετε τη βιντεοσκόπηση. Και τι σκοπεύετε να κάνετε αλήθεια με τους εκατοντάδες ακροατές της συναυλίας που θα την βιντεοσκοπήσουν με βιντεοκάμερες και τα κινητά τους τηλέφωνα; Μόνο εγώ  σας ενοχλώ ε; Ορίστε, πάρτε την κάρτα μου. Έχω όνομα και επώνυμο. Αν υποπέσω στο ατόπημα να δημοσιοποιήσω το προϊόν της βιντεοσκόπησης έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε αγωγή εναντίον μου και να ζητήσετε οικονομική αποζημίωση".

Η κυρία όμως συνέχισε να ωρύεται, αρνούμενη να πάρει την κάρτα μου, εκτοξεύοντας απειλές και επικαλούμενη την παρουσία του δικηγόρου της!

"Αν έχετε δικηγόρο εσείς, έχω κι' εγώ!", της απάντησα, συνεχίζοντας :

"Φέρτε δικηγόρο, φέρτε την αστυνομία, φέρτε τον εισαγγελέα, φέρτε όποιον θέλετε! Εγώ θα βιντεοσκοπήσω την συναυλία, θέλετε δεν θέλετε".

Ανέβηκα και πάλι στον φάρο, ενώ η κυρία Δημητριάδη αποχωρούσε αλλόφρων...

Μετά από λίγη ώρα διέκρινα επί σκηνής την εν λόγω κυρία να λέει κάτι στον Μάριο δείχνοντας προς το μέρος μου. Δεν ξέρω τι της απάντησε εκείνος (που λίγο πριν με είχε χαιρετήσει φιλικά κουνώντας το χέρι του). Αμέσως μετά όμως ένας από τους προβολείς της σκηνής σημάδευσε εμένα και τη βιντεοκάμερα! Δεν θα χαρακτηρίσω εκείνη την ενέργεια. Αφήνω τον χαρακτηρισμό στη διακριτική ευχέρεια αυτών που διαβάζουν αυτές τις γραμμές. Τα μόνα συναισθήματα που με πλημμύρισαν ήταν αγανάκτηση και αηδία.

Κατέβηκα λοιπόν από τον φάρο, προκειμένου να μη δώσω έκταση, και άρχισα να αναζητώ άλλο "στρατηγικό" σημείο. Η "κυρία" άρχισε να με παρακολουθεί προσπαθώντας να δει πού θα καταλήξω. Κατέληξα τελικώς στο εκπληκτικό σπίτι του καπεταν Γιώργου Κουτλάκη και ζήτησα να με φιλοξενήσει στο μπαλκόνι του. Εκείνος δέχθηκε με ευχαρίστηση και μία ώρα αργότερα άρχισε η συναυλία και η βιντεοσκόπησή της.

Πίστεψα, προς στιγμήν, ότι η παραγωγός παράτησε τα όπλα και θα με άφηνε στην ησυχία μου. Γελάστηκα όμως! Καθώς είχε εμπεδώσει ότι δεν είχε το έννομο δικαίωμα και την δυνατότητα να με σταματήσει, έβαλε τα "μεγάλα μέσα". Ζήτησε από την κυρία Χάϊντι Παπαδάκη - σύζυγο ενός από τους βασικούς υποστηρικτές της συναυλίας - να με σταματήσει εκείνη!

Κατέφθασε λοιπόν η κυρία Παπαδάκη στο σπίτι του καπετάν Γιώργου Κουτλάκη, ήρθε κοντά μου και με παρακάλεσε να σταματήσω αμέσως την βιντεοσκόπηση! Της απάντησα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, πως έχω το έννομο δικαίωμα να βιντεοσκοπήσω την συναυλία για ιδιωτική χρήση και πως άδικα χάνει τον χρόνο της. Ήταν τότε που έπεσαν οι μάσκες. Η κυρία Παπαδάκη άρχισε να δείχνει άγριες διαθέσεις και να φωνάζει σε τέτοιο βαθμό που οι φωνές της επεσκίασαν τους ήχους των μεγαφώνων και κατεγράφησαν από την βιντεοκάμερα που συνέχισε να καταγράφει εικόνα και ήχο! Οι θεατές μπροστά και γύρω από το σπίτι του κ. Γιώργου Κουτλάκη άρχισαν να κοιτούν περίεργα προς το μπαλκόνι όπου ωρυόταν η κυρία Παπαδάκη.

Μπροστά στον κίνδυνο να πάρει το επεισόδιο ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σεβόμενος τους οικοδεσπότες που με φιλοξενούσαν, έκλεισα την κάμερα και κατευθύνθηκα προς την έξοδο.

Καθώς έβγαινα είδα δύο αστυνομικούς με πολιτικά οι οποίοι είχαν κληθεί (από ποιον άραγε;) για να με σταματήσουν (ή να με οδηγήσουν άραγε με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα εάν δεν συμμορφωνόμουν προς τας υποδείξεις;). Θα πω εδώ ότι κατέθεσα αμέσως αίτηση στο Α.Τ. της Κάσου προκειμένου να μου δοθούν τα στοιχεία των δύο αστυνομικών ώστε να υποβάλλω αναφορά και καταγγελία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για άγνοια νόμου και κατάχρηση εξουσίας.

Αυτό ήταν το αίσχος εκείνης της νύχτας με ενορχηστρωτή την κυρία Δημητριάδη και εκτελεστικά όργανα την κυρία Χάϊντι Παπαδάκη και τους αστυνομικούς της Κάσου, οι οποίοι θα πρέπει τωρα να εξηγήσουν στην προϊσταμένη τους Αρχή για ποιο λόγο στρέφονται εναντίον ενός πολίτη ο οποίος δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα. Γιατί αν για τον απλό πολίτη η άγνοια νόμου τιμωρείται, για τα εκτελεστικά όργανα ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία;

Στο δια ταύτα τώρα και προκειμένου να καταλάβουν οι αναγνώστες τι κρυβόταν πίσω από εκείνη την απαράδεκτη και γελοία επίθεση εναντίον μου :

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΟΥ
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 2838
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:18/08/2015
ΘΕΜΑ: Απευθείας ανάθεση για την διοργάνωση της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη.
H ΔΗΜΑΡΧΟΣ
(Αρ.Απόφ.105/2015)
Έχοντας λάβει υπόψη:
1) Τις διατάξεις του άρθρου 209 του Ν.3463/06 (Δ.Κ.Κ)
2) Τις διατάξεις του άρθρου 83 παρ.1 του Ν.2362/1995. (ΦΕΚ 247 Α).
3) Τις διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/08.
4) Την υπ’αριθμ. 35130/739/09.08.2010 (ΦΕΚ 1291/11.08.2010 τεύχος Β) απόφαση Υπ. Οικονομικών.
5) Την υπ’αριθμ. 144/2015 απόφαση του ΔΣ Κάσου με την οποία εγκρίθηκε η δαπάνη 2.000,00 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης της εκδήλωσης «Συναυλία Μάριου Φραγκούλη» και την διάθεση ισόποσης πίστωσης.
6) Την προσφορά
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την απευθείας ανάθεση της διοργάνωσης της συναυλίας Μάριου Φραγκούλη στην ’’ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΟΦΙΛΑ’’ που εδρεύει στην Κάσο ΑΦΜ: 049328864 ΔΟΥ: Ρόδου έναντι του ποσού των 1.900,00 ευρώ.
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΟΥ
ΜΑΙΡΗ ΣΟΡΩΤΟΥ - ΤΣΑΝΑΚΗ

Καταλάβατε; Αν όχι, να σας εξηγήσω. Ο Δήμος Κάσου αποφάσισε λοιπόν (και καλά έκανε) να αναθέσει στη Νικολέττα Σοφίλα τη διοργάνωση και τη βιντεοσκόπηση της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη. Δεν έχω κανένα παράπονο και καμμία ένσταση επ' αυτού. Η Νικολέττα μένει και δραστηριοποιείται στο νησί και είναι καλό να έχει δουλειά προκειμένου να συνεχίσει να ζει στην Κάσο και να συνεισφέρει στα έξοδα του σπιτιού της. Από του σημείου αυτού όμως μέχρι του σημείου να μου απαγορεύεται δια ροπάλου η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας για προσωπική μου χρήση, η απόσταση είναι χαώδης.

Τι θα μπορούσε να κάνει η κυρία Δήμαρχος και αυτοί που είχαν το πρόσταγμα της συναυλίας; Η κυρία Τσανάκη, αλλά κυρίως η αντιδήμαρχος κυρία Μαίρη Μαλανδρή και η δημοτική σύμβουλος κυρία Λαμπρινή Γενειάδου, γνώριζαν τις δυνατότητες που έχω στη βιντεοσκόπηση από τα δεκάδες βιντεάκια που έχω κατά καιρούς αφιλοκερδώς δημιουργήσει και αναρτήσει στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση για την προβολή της Κάσου. Θα μπορούσαν, λοιπόν, να ζητήσουν και από μένα να βιντεοσκοπήσω τη συναυλία και να προσφέρω αφιλοκερδώς το προϊόν της βιντεοσκόπησης στον Δήμο. Δεν το έκαναν όμως. Αντ' αυτού κυνηγήθηκα ανηλεώς, χωρίς μάλιστα να τηρηθούν ούτε τα προσχήματα, ώστε να μην βιντεοσκοπήσω την συναυλία! Γιατί; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Επίσης, πολύς λόγος έγινε για τον κίνδυνο που διέτρεχαν τάχα τα πνευματικά δικαιώματα της κυρίας Δημητριάδη εάν αναρτούσα πλάνα της συναυλίας στο διαδίκτυο και στο YouTube. Το περίεργο είναι ότι βιντεάκια από την συναυλία της 19ης Αυγούστου προβάλλονται ήδη στο YouTube και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Παράδειγμα :

Ρεπορτάζ και βιντεάκια από την συναυλία έχουν αναρτηθεί στο site του κ. Μιχάλη Σκουλιού : https://kasosnews.wordpress.com/2015/08/20/%CE%BA%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-2015-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD/

Στο YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=FLz59S-ENNg&feature=youtu.be
              https://www.youtube.com/watch?v=KDRq0p8WEBQ&feature=youtu.be

Εδώ δεν υπάρχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κυρίες Κική Δημητριάδη και Χάϊντι Παπαδάκη;

ΥΓ Ας εξετάσουμε όμως, ευκαιρίας δοθείσης, και κάποιες άλλες παραμέτρους στο πλαίσιο της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη και των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού.

1. Πόσο κόστισε η φετινή συναυλία του Μάριου Φραγκούλη εν μέσω μάλιστα της τρέχουσας τραγικής οικονομικής συγκυρίας; Το νησί έχει πολλές ελλείψεις και αντιμετωπίζει άπειρα προβλήματα. Δεν θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να καλύψουν κάποια από τις ελλείψεις ή να δώσουν λύση σε ένα έστω από τα υπάρχοντα προβλήματα; Το κτίριο του παλιού Ιατρείου, επί παραδείγματι, είναι σε κακά χάλια. Αυτό το "έργο" όμως δεν έχει ούτε θεατές, ούτε χειροκρότημα, ούτε καρέκλες επισήμων...

2. Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε από την κατάληψη των θέσεων των "επισήμων" από κάποιους Ιταλούς επισκέπτες. Οργισμένη η κυρία Δήμαρχος σήκωσε τους ανθρώπους για να κάτσει αυτή! Ντροπή! Δεν θα πάθουν τίποτε οι "επίσημοι" εάν καθίσουν στα πίσω καθίσματα. Επίσημος δεν γίνεσαι από το πόσο μπροστά είναι η καρέκλα σου αλλά από την προσωπικότητα, το ήθος, το έργο και την κοινωνική σου καταξίωση.

3. Στη θέση των "επισήμων" και ο άλλοτε βο(υ)λευτής της Ν. Δημοκρατίας, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο οποίος εξεδιώχθη κακοίν κακώς από το κόμμα του. Από πού ως πού ο Δήμος Κάσου απονέμει λοιπόν τιμές στον κ. Παυλίδη και τον αποκαλεί "υπουργό";

4. Μετά τον Μάριο Φραγκούλη επίτιμος δημότης έγινε και ο Γιώργος Περρής! Γιατί; Επειδή έχει συμμετάσχει, λέει,  σε μερικές συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη, αγάπησε ξαφνικά πολύ την Κάσο και την θεωρεί πατρίδα του! Η απόφαση πάντως, όπως έμαθα, δεν ετέθη υπ' όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Διανομή τίτλων λοιπόν σε ευκαιριακούς "ευεργέτες" και σιχτίρισμα ανθρώπων με συνεχή εθελοντική και αφιλοκερδή προσφορά, κατ' επιλογήν!

5. Και ενώ ο Δήμος συμμετείχε (και οικονομικώς) στην πραγματοποίηση της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη, συγκαλώντας μάλιστα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο παρά πέντε, απάντησε αρνητικά (και πάλι χωρίς να ληφθεί συλλογική απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο) στο αίτημά μου για μια συναυλία του Γιώργου Μισετζή και της Μαρίας Καλαγκιά στην Κάσο τον φετινό Αύγουστο (είχαν τραγουδήσει στη Μπούκα το καλοκαίρι του 2010 με μεγάλη επιτυχία), με το αιτιολογικό της "οικονομικής δυσπραγίας και των γενικότερων δυσμενών πολιτικών εξελίξεων που αναγκάζουν τον Δήμο να περιορίσει στο ελάχιστο κάθε δαπάνη". Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρότασή μου είχε ως εξής : Κάλυψη του κόστους των εισιτηρίων από τη Χίο για δύο άτομα. Τη διανυκτέρευση και τη σίτιση των δύο φίλων καλλιτεχνών είχα αναλάβει εγώ. Συνολικό κόστος για τον Δήμο; Χίλια περίπου ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια δύο ατόμων από Χίο μέχρι Κάσο, με ενδιάμεση διανυκτέρευση στη Ρόδο. Αυτά τα χρήματα όμως δεν υπάρχουν, ενώ μαύρα χρήματα για "εθελοντές" υπάρχουν...

6. Εδώ και κάποιους μήνες ενημέρωσα προσωπικώς μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δήμου Κάσου την κυρία Δήμαρχο και την κυρία Αντιδήμαρχο για την πρόθεση του Δ.Σ. του συλλόγου "Ναυτίλος" (του οποίου είμαι ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος) να πραγματοποιήσει μια Αποστολή Αγάπης με φουσκωτά σκάφη στην Κάσο με σκοπό να μεταφερθούν είδη πρώτης ανάγκης για το Ιατρείο και τα σχολεία του νησιού, ανάλογη εκείνης που είχαμε πραγματοποιήσει το 2003 με την συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Επικοινώνησα επίσης με τους δασκάλους και τους καθηγητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αλλά και με τον γιατρό κ. Νίκο Συμσερίδη οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στέλνοντας καταλόγους με τα είδη που έχουν ανάγκη. Άκρα του τάφου σιωπή όμως από τον Δήμο. Βεβαίως, λόγω του capital control, των εκλογών και της εν γένει έκρυθμης κατάστασης η Αποστολή κατά πάσα πιθανότητα θα αναβληθεί. Αυτό όμως δεν δίνει συγχωροχάρτι στην αδιαφορία του Δήμου...

Ακόμη να καταλάβετε;