Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μουσικός περίπατος στον Αρτεμώνα της Σίφνου στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ "Musifanto".

Κάμερα - Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

musifantoΚατά την διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μας στη Σίφνο είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μαζί με αρκετό κόσμο και να παρακολουθήσουμε τα δρώμενα μιας "περιπατητικής" συναυλίας στα γραφικά δρομάκια του Αρτεμώνα. Μια μουσική εκδήλωση στα πλαίσια της "Musifanto", ενός μουσικού φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί πια στη Σίφνο σαν θεσμός τα τελευταία πέντε χρόνια.

musifanto3Αυτό που κυρίως πάντως μας εντυπωσίασε, πέρα από την ομολογουμένως υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα των μουσικών που έλαβαν μέρος, ήταν η σεμνή συμμετοχή του κόσμου χωρίς ενοχλητικούς ψιθύρους και φωνασκίες, δεδομένης μάλιστα της παρουσίας πολλών παιδιών, που ακολούθησαν τον μουσικό περίπατο μαζί με τους γονείς τους!

musifanto2Ήταν η πρώτη φορά που σε μια ανοικτή μουσική εκδήλωση η σιωπηρή συμμετοχή του ακροατηρίου της ήταν τόσο εκκωφαντικά ηχηρή! Η κουλτούρα της Σίφνου, των κατοίκων της, αλλά και των επισκεπτών της, διοχετεύτηκαν προφανώς με τον καλύτερο τρόπο στο ακροατήριο του μουσικού περιπάτου στα γραφικά καλντερίμια του Αρτεμώνα.

Ευχαριστούμε την "HELLENIC SEAWAYS" που μας ταξίδευσε μέχρι τη Σίφνο.