Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αποστολή "Σταγόνα Αγάπης του Ναυτίλου στην Κίμωλο".

Κείμενο - Φωτογραφίες - Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

apostoli.kimolosΠραγματοποιήθηκε, τελικώς, η εξ αναβολής Αποστολή αγάπης του "Ναυτίλου" στην Κίμωλο από την Πέμπτη 17 μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016. Η Αποστολή επρόκειτο αρχικώς να πραγματοποιηθεί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αλλά ανεβλήθη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ξέμεινα, όπως ήταν φυσικό, από εισιτήρια, καθώς είχα μεταβεί στην Κίμωλο την πρώτη φορά με το "ΑΡΤΕΜΙΣ" της "HELLENIC SEAWAYS". Επειδή δεν ήθελα να χάσω την Αποστολή, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, ζήτησα τη συνδρομή του καλού μου φίλου Νίκου Κάρδαρη της "ZANTE FERRIES". Εκείνος, χωρίς δεύτερη κουβέντα, έδωσε αμέσως εντολή στο πρακτορείο του Πειραιώς να μου δώσει τα εισιτήρια!

apostoli.kimolos4Έφθασα λοιπόν και πάλι στην Ψάθη, το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου, μαζί με τον Βαγγέλη Μάζη, ο οποίος είναι ο μόνιμος πλέον χορηγός μεταφοράς των ειδών πρώτης ανάγκης για τα Ιατρεία και τα σχολεία των νησιών, και την προσωπάρχη της "JOTUN Hellas", Χρύσα Καβάγια. Πάρκαρα το αυτοκινούμενο στη γνωστή θέση και συνδέθηκα με το ηλεκτρικό ρεύμα χάρις στον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βεντούρη και τον συνεπώνυμό του Γιώργο Βεντούρη, ηλεκτρολόγο και καβοδέτη.

apostoli.kimolos2Το μεσημέρι της Πέμπτης τέσσερα φουσκωτά πρόβαλαν πίσω από τον οικισμό της Γούπας και κατέπλευσαν στη μαρίνα συνοδεία βεγγαλικών και συριγμών, με ανάλογο χαιρετισμό από την ελλιμενισμένη "παντόφλα" που συνδέει την Κίμωλο με τα Πολλώνεια της Μήλου. Το πέμπτο φουσκωτό έφθασε στην Κίμωλο το ίδιο απόγευμα. Τα πληρώματα και οι γιατροί φόρτωσαν τις αποσκευές και τον εξοπλισμό σε φορτηγάκι και κατευθύνθηκαν προς τα δωμάτια και το επιβλητικό κτίριο του "Αφεντάκειου Ιδρύματος" στο οποίο επρόκειτο να στηθούν τα ιατρεία.

apostoli.kimolos3Το ίδιο απόγευμα οι πρώτοι Κιμωλιάτες πήραν τα χαρτάκια με τους αριθμούς προτεραιότητας για να εξεταστούν από τον ωτορινολαρυγγολόγο Κώστα Κηπουργό, τον ορθοπεδικό Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον καρδιολόγο Παναγιώτη Παπαδιονυσίου και τον οφθαλμίατρο Ιορδάνη Χατζηαγγελίδη. Ο τελευταίος είναι μέλος των "Ιατρών S.O.S.", ενώ οι δύο πρώτοι συνεργαζόμενοι γιατροί με το "Ολύμπιο Θεραπευτήριο" της Πάτρας. Περισσότεροι από 200 Κιμωλιάτες, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, επισκέφθηκαν τους γιατρούς με το χαμόγελο της ικανοποίησης και ένα αίσθημα ασφάλειας να είναι χαραγμένα στα πρόσωπά τους.

apostoli.kimolos5Εν τω μεταξύ τα μέλη του "Ναυτίλου" ξεφόρτωσαν το φορτηγό του Βαγγέλη Μάζη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία κατοίκων του νησιού, των εκπαιδευτικών, των αγροτικών ιατρών και εκπροσώπου του Λιμεναρχείου, πραγματοποιήθηκε η παράδοση και παραλαβή των ειδών πρώτης ανάγκης για τα σχολεία, το Ιατρείο και τον τοπικό Λιμενικό Σταθμό που εξασφαλίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κίμωλο χάρις στις ευγενικές προσφορές των κάτωθι χορηγών :

- JOTUN Hellas Ltd: Χορηγός καυσίμων, κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών.
- Πλαίσιο: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού και γραφική ύλη.
- ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε. : Δωρεάν Ιατρεία (http://www.olympion-sa.gr/).
- SOS ΓΙΑΤΡΟΙ: Δωρεάν Ιατρεία (http://www.sosiatroi.gr/).
- Panasonic-intertech: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
- DELL:  Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
- ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ: Εξοπλισμός αιθουσών (έδρα πίνακας, τραπέζια νηπιαγωγείο, συρταριέρες, ερμάρια, καθίσματα).
- ΚΛΕΙΔΑΣ: Παιδαγωγικά παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό.
- ΚΟΥΠΠΑΣ  (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ & ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ): Mεταλλικά έπιπλα.
- POOFOMANIA: Παιδικά Πούφ.
- ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΖΗΣ : Μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης.
- ZANTE FERRIES : Δωρεάν μεταφορά του φορτηγού με τα είδη πρώτης ανάγκης.

- IANOS ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:  Εκπαιδευτικό υλικό.
- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ:  Εκπαιδευτικό υλικό.
- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ:  Εκπαιδευτικό υλικό.
- PYRAMIS:  Φούρνος Μικροκυμάτων.
- Σύγχρονος Ασκληπιός: Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά Ιατρείου.    
     (http://sychronosasklipios.gr/)
- Alpha TV: Χορηγός Επικοινωνίας.

apostoli.kimolos6Μετά την προσφώνηση του Δημάρχου, τον χαιρετισμό του προέδρου του "Ναυτίλου" Γιώργου Νικολόπουλου και την τυπική παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης, ακολούθησε δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Κιμώλου στα μέλη της Αποστολής. Ακολούθησε γλέντι και χορός, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με αποτέλεσμα το πρωϊνό ξύπνημα της Κυριακής για τον απόπλου να γίνει μια επίπονη διαδικασία. Παρ' όλα αυτά η ώρα αναχώρησης τηρήθηκε και τα σκάφη βγήκαν απ' το λιμάνι της Ψάθης στις 10.30, συνοδευόμενα από τη ντουντούκα του αντιδημάρχου Τάκη Σάρδη ο οποίος αποχαιρετούσε τα πληρώματα, ευχόμενος καλό ταξίδι και ζητώντας από τα μέλη του "Ναυτίλου" να μην ξεχνούν την Κίμωλο...

Ευχαριστώ τον κ. Νίκο Κάρδαρη και την "ZANTE ferries", τον Δήμαρχο Κιμώλου κ. Κων/ντίνο Βεντούρη, τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Σάρδη και τον ηλεκτρολόγο και καβοδέτη κ. Γιώργο Βεντούρη.

 

Πώς πρόβαλε ο ALPHA την Αποστολή του "Ναυτίλου" στην Κίμωλο :