Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εκδρομή του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών στη Γυάρο.

Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου διοργάνωσε την Κυριακή 8 Μαΐου μονοήμερη εξόρμηση στη γειτονική Γυάρο με ξενάγηση για τα μέλη και τους φίλους του ομίλου.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού συμμετείχαν 82 άτομα με 15 σκάφη. Την Κυριακή το πρωί συγκεντρωθήκαμε όλοι στη μαρίνα, στα Λαζαρέττα και το ταξίδι μας ξεκίνησε σε δύο ομάδες σκαφών. Μόλις φτάσαμε στη Γυάρο, ή αλλιώς Γιούρα, ο ξεναγός μας κύριος Γιάννης Φραγκιάς άρχισε την ξενάγηση στο ντόκο δίνοντάς μας γενικές πληροφορίες για το νησί. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στο κεντρικό κτίριο των φυλακών και μάθαμε την σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα των κρατουμένων.

Είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα υπόλοιπα κτίρια του νησιού, στο νοσοκομείο, στο νεκροταφείο και στα φυλάκια. Μάθαμε την πραγματική αλήθεια με τη βοήθεια του ξεναγού μας, και νιώσαμε τη βαριά ατμόσφαιρα που περικλείει την πανέμορφη Γυάρο.

Το ιστορικό αυτό νησί, έχει δύσκολες μνήμες χαραγμένες στο χώμα του, πολλές ιστορίες διηγημένες από τους κρατούμενους και απέχει μόλις 16 μίλια από το λιμάνι της Ερμούπολης. Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν είχαν την ευκαιρία παλαιότερα να επισκεφτούν το νησί και έτσι αυτή η εξόρμηση βοήθησε πολλούς να μάθουν την ιστορία του τόπου μας. Η επιστροφή μας ξεκίνησε το απόγευμα με σύμμαχό μας τον καλό καιρό.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ξεναγό μας κύριο Γιάννη Φραγκιά για την εξιστόρηση αυτών των σημαντικών γεγονότων που σημάδεψαν την Ελλάδα, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.