Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Διαμαρτυρία της κυρίας Νικολέττας Σοφίλα για σχόλιο σε άρθρο μου.

Η κυρία Νικολέττα Σοφίλα διαμαρτυρήθηκε, όπως με πληροφόρησε σήμερα η κυρία Λαμπρινή Γενειάδου και ο κύριος Κώστας Περσελής, επειδή στο άρθρο μου με τίτλο "Αοιδοί, μουσικοί παραγωγοί, χορηγοί και αηδίες" http://www.ribandsea.com/waves/1989-aoidoi-mousikoi-paragogoi-xorigoi-kai-aidies ανέφερα τις λέξεις : "με το αζημίωτο βεβαίως", αναφερόμενος στο αίτημα της παραγωγού του Μάριου Φραγκούλη να βιντεοσκοπήσει η κυρία Νικολέττα Σοφίλα την συναυλία της 19ης Αυγούστου η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μπούκα της Κάσου. Υπέθεσα, όχι αδίκως, ότι η κυρία Νικολέττα Σοφίλα, η οποία μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων βιντεοσκοπεί επαγγελματικά, θα πρέπει να πληρώθηκε (και δικαίως) γι' αυτή τη βιντεοσκόπηση, η οποία μάλιστα της ζητήθηκε από την παραγωγή.

Η κυρία Σοφίλα ισχυρίζεται ότι τη βιντεοσκόπηση της συναυλίας την έκανε αφιλοκερδώς και γι' αυτό ακριβώς διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό που έγραψα. Δεν έχω λόγο να μην την πιστέψω, αν και νομίζω πως θα έπρεπε η παραγωγή και ο χορηγός να προσθέσουν και ένα συμβολικό ποσό, για τον κόπο της κυρίας Σοφίλα, μέσα στις αρκετές χιλιάδες ευρώ που κόστισε η συναυλία. Σε κάθε περίπτωση, και με την διαβεβαίωση της κυρίας Νικολέττας Σοφίλα ότι βιντεοσκόπησε την συναυλία αφιλοκερδώς, διαγράφω το σχόλιό μου και ζητώ συγγνώμη από την αγαπητή Κασιώτισσα.

Θέλω ωστόσο να διευκρινίσω ότι αλλού είναι το πρόβλημα και όχι στο εάν η κυρία Νικολέττα Σοφίλα πήρε χρήματα ή όχι. Το θέμα είναι ότι επετράπη (της ζητήθηκε θα έπρεπε να πω καλύτερα) στην κυρία Νικολέττα Σοφίλα να βιντεοσκοπήσει τη συναυλία. Εδώ ακριβώς έγκειται και η δική μου ένσταση. Γιατί επετράπη στην κυρία Νικολέττα Σοφίλα, στον κύριο Μιχάλη Σκουλιό και σε εκατοντάδες άλλους ακροατές της συναυλίας να την βιντεοσκοπήσουν και δεν επετράπη σε μένα; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;