Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Αγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος".

Καλημέρα αγωνιστή μου!

Ο Δημήτρης Μαντές.Σε διαβάζω ανελλιπώς. Έδωσες ρέστα σήμερα και τα κοινοποίησα παντού. http://www.ribandsea.com/main/index.php/editorial/1658-i-apati-kai-ta-psemata-tou-sorra-kai-tis-e-n-d-exoun-konta-podia Χαρά στο κουράγιο σου "γέρο" μου που διάβασες τόσες πολλές μαλακίες και τις άντεξες σε βαθμό να εξάγεις τόσο χρήσιμα και καταλυτικά συμπεράσματα. Αφ'ενός μεν μου οικονόμησες πολύτιμο χρόνο (δεν θα τους άντεχα 2 ώρες) από την άλλη ανέδειξες την ουσία του πράγματος σε 7 καθοριστικά σημεία.

Έχω να διδαχτώ από σένα και σε ευχαριστώ Ιωσήφ. Η  αντικειμενική δημοσιογραφική "αντίληψη και προσέγγιση" μου έχει λείψει περισσότερο τα τελευταία σκοτεινά χρόνια που διάγει η πατρίδα μας.

Την καλημέρα μου!

Δημήτρης Μαντές

Υ.Γ. Επισυνάπτω και το σχετικό σχόλιο που ανάρτησα χθες στον λογαριασμό μου στο facebook.

Η ΑΥΛΑΙΑ ΕΠΕΣΕ!

"Αγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος".

Αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι συνέλληνες. Θα είμαι λιτός και ξεκάθαρος. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τον Σώρρα και την END, ως ένθερμος και φλεγόμενος Έλλην, την αγκάλιασα με πλήθος δημοσιεύματα και με προσωπικές συναντήσεις με την ηγεσία τους. Πλην όμως, πολύ σύντομα κατάλαβα ότι η όλη ιστορία ήταν μια μεγάλη απάτη. Όπως βγήκα ευθύς εξ΄αρχής και τους στήριξα, μόλις συνειδητοποίησα την πλάνη και τον ύποπτο μέχρι και επικίνδυνο ρόλο που είχαν στο μυαλό τους, πάλι βγήκα με το όνομά μου και την υπογραφή μου και δήλωσα:

Συνέλληνες, γράψτε λάθος. Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Κανείς απ΄όλους αυτούς δεν άξιζε την εμπιστοσύνη μας. Κανείς! Τις ώρες αυτές, ώρες συλλογικής ευθύνης, σκέφτομαι και λυπάμαι βαθύτατα, όλους εσάς, όλους όσους με πίκραναν, μου επιτέθηκαν, με αποκάλεσαν «προδότη» και άλλους χαρακτηρισμούς. Τους λυπάμαι διότι έτρεξαν, πίστεψαν, ξοδεύτηκαν και εναπόθεσαν το όνειρά τους σε μια χούφτα άχρηστους και ανέντιμους.

Αυτό που θα επακολουθήσει τώρα θα είναι τραγικό. Όλοι όσοι πίστεψαν το ψεύτικο χρήμα, όλοι όσοι πίστεψαν ότι με μια υπογραφούλα πήραν την Ελλάδα πάλι πίσω, έκαναν μεγάλη ζημιά και είναι συνυπεύθυνοι σ΄αυτόν τον τραγέλαφο. Αυτή ήταν η εύκολη λύση. Τη δύσκολη τη σκέφτηκε κανείς; Οι Πατρίδες παίρνονται πίσω με Αγώνες, με Συλλογικές Δράσεις, με πάλη σώμα με σώμα και τέλος με αίμα, αν χρειαστεί. Αυτό διδάσκει η μακραίωνη ιστορία της Ελλάδος μας.

Η υπόθεση Σώρρα ήταν το καλύτερο δώρο στην Κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, που πρώτοι και καλύτεροι γνώριζαν ότι ήταν «φιάσκο». Όμως έδωσε δύο πολύτιμα χρόνια απραξίας. Σε δύο χρόνια κατάφεραν τελειωτικά πλήγματα στην Οικονομία, στην Υγεία, στην Εργασία, στην Πρόνοια. Τα διέλυσαν όλα, όσο κάποιοι «ναρκωμένοι» και άπραγοι, περίμεναν τα τρις του Σώρρα και τα ψεύδη του Λαμπράκη.

Επιστρέψτε τώρα εις εαυτόν και μην ονειρεύεστε άλλο τίποτα από τούτα τα μαγικά, τα διαστημικά και τις ουφολογίες. Δεν έχει λεφτά ο Σώρρας. ΤΕΛΟΣ! Ο Λαμπράκης είναι ένας φαντασιόπληκτος γιατρός που πήγε να κάνει τον διδάσκαλο του γένους. Τον ευχαριστούμε για όσες γνώσεις μας πέρασε, αλλά μέχρις εκεί. Ας πάει ο καθένας σπιτάκι τώρα από αυτούς, αλλά και από τους οπαδούς του, ας κάμει την αυτοκριτική του και ας σκεφτεί αυτός και μόνος, πώς θα μπορέσει να γίνει χρήσιμος στην Πατρίδα του, προσφέροντας ουσιαστικό Έργο. Υπάρχουν εκατοντάδες μετερίζια όταν θέλει να υπηρετήσει την πατρίδα του κάποιος και δεν είναι ανάγκη να τρέχει πίσω από αρχηγούς και φαντάσματα.

«Να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω», είπε ο αείμνηστος Νίκος Καζαντζάκης.

Μόλις κοπάσει όλη αυτή η τελειωμένη ιστορία, θα φωτιστεί το μυαλό όσων ακόμη αληθινών ελλήνων και θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Είμαστε μόνοι μας αδέρφια. Και λοιπόν; Πάντα μόνοι μας κι αβοήθητοι ήμασταν και γνωρίσαμε καλύτερες μέρες. Θα το παλέψουμε με ότι μας έχει απομείνει:

Πέτρες, ξύλα, μάρμαρα,Ψυχή. Τούτα είναι δικά μας και κανείς δεν μπορεί και ούτε θα μπορέσει να μας τα πάρει στον Αιώνα τον Άπαντα!

Καλές αποφάσεις Έλληνες!

"Αγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος". (Ο χρόνος οδηγεί στο Φως πάντα την Αλήθεια).

Δημήτριος Μαντές
11/10/2014