Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πόσο "πάει" το βαπόρι για μας;

Αγαπητέ φίλε Ιωσήφ καλημέρα σας!

Μιας και είναι πασιφανές πως έχετε μια κάποια σχέση με τα ακτοπλοϊκά και τις σχετικές εταιρείες, θα ήθελα να σας προτείνω να κάνετε ένα αφιέρωμα στο κόστος μεταφοράς μιας οικογένειας με ενα camper στα Ελληνικά νησιά, και δη στα πιο μακρινά μας, Κρήτη, Ρόδο και άλλα, και να τα συγκρίνετε με τις τιμές για Ιταλία, καθώς και να ερευνήσετε την δυνατότητα να υπάρξει και εντός της Ελληνικής επικράτειας το "camping on board" για δρομολόγια που απαιτούν διανυκτέρευση.

Ευχαριστώ πολύ
Μηλιδάκης Διονύσης

 

Απάντηση του "Camper Life"

Αγαπητέ Διονύση,

Σ' ευχαριστώ για την πρότασή σου, την οποία βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι το κόστος μεταφοράς των οχημάτων στα ελληνκά νησιά με τα πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, πόσω μάλλον των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, είναι υπερβολικό και δυσβάστακτο πολές φορές για μια μέση οικογένεια.

Για να είμαι ειλικρινής, βεβαίως, απολαμβάνω προσωπικώς μιας διαφορετικής μεταχείρισης για κάποιο περιορισμένο αριθμό ταξιδίων που κάνω τα δύο τελευταία χρόνια, εντός ή εκτός Ελλάδος, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες "ΑΝΕΚ LINES" και "SUPERFAST FERRIES", λόγω της διαφημιστικής καταχώρισης των ναυτιλιακών αυτών εταιρειών στα δύο διαδικτυακά περιοδικά μου. Δεν μπορώ, συνεπώς, να δώσω μια αντικειμενική απάντηση στο ερώτημα που σε απασχολεί.

Θα προσπαθήσω, ωστόσο, να διερευνήσω το θέμα που έθιξες και να επανέλθω, αν και εκ των προτέρων σου λέω ότι το "camping on board" δεν επιτρέπεται ούτε στα ταξίδια προς Ιταλία κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών. Και αυτό γίνεται, κυρίως, για λόγους ασφαλείας, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι των ναυτιλιακών εταιρειών. 

Φιλικά
Ιωσήφ Παπαδόπουλος