Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Περί καυτής πατάτας και δημοσιογραφίας.

Κύριε Διευθυντά, Φίλε Ιωσήφ,

Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σου στο συγκεκριμένο θέμα περί της "καυτής πατάτας", αλλά, μάλλον, ο συντάκτης του συγκεκριμένου σχολίου (δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω άρθρο) είναι ένας περαστικός από το χώρο που εκμεταλλεύεται την ανάγκη (και επιδίωξη) των εκδοτών για τζάμπα ύλη. Για να πω την αλήθεια "καυτές πατάτες" είναι όλοι αυτοί που ανακατεύονται στην ίδια χύτρα της προχειρότητας και της ανευθυνότητας της πληροφόρησης, ενός ναυτικού κοινού που ψάχνει με το φανάρι να μάθει, να πληροφορηθεί, να περάσει έστω την ώρα του, και χωρίς να το θέλει μπαίνει κι αυτό στην ίδια χύτρα.

Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι μέσα σ' αυτή την δημοσιογραφική χύτρα ανακάλυψα ένα καινούργιο στοιχείο. Το ότι εκτός από την ειδικότητα του "Αρχισυντάκτη" του περιοδικού δημιουργήθηκε μια ακόμα ειδικότητα, αυτή του "Αρχισυνταξιούχου". Νομίζω δε ότι θα πρέπει κι αυτός να αναφέρεται στην "ταυτότητα" των συνεργατών του και φυσικά στους φορολογικούς καταλόγους.
 
Μπάμπης Κωνσταντάτος

Δημοσιογράφος (απλός συνταξιούχος πια) που υπηρέτησε αυτό το χώρο επί 25 χρόνια πάντα έξω από τη χύτρα μαζί με... κρύες πατάτες.