Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πώληση ιστορικού συλλεκτικού επίπλου που ανήκε στον Όθωνα.

To πορτ μαντώ του Όθωνα.Το έπιπλο που εικονίζεται στην φωτογραφία ανήκε στον βασιλιά Όθωνα και είχε αγοραστεί το 1863 από τον Heinrich Von Beck (Χάϊνριχ Φον Μπεκ), ο οποίος υπήρξε ιππίλαρχος και προσωπικός φίλος του βασιλιά. Πρόκειται για ένα πορτ μαντώ, σε στυλ μπαρόκ, με διαστάσεις 3 μ. ύψος, 1,82 μ. πλάτος και 0,30 μ. περίπου βάθος. Έχει καθρέφτη, μασίφ ξύλινους γλυπτούς δράκους, ορειχάλκινες κρεμάστρες με κεφαλή σάτυρου και κεραμεικό τελείωμα. Στη βάση του υπάρχει μπάρα και θήκη για ομπρέλλες.

Το έπιπλο αυτό βρίσκεται σήμερα στα χέρια της εγγονής του Heinrich Von Beck, είναι σε αρίστη κατάσταση και πωλείται αντί του ποσού των 40.000 ευρώ. Η εκτίμηση που έχει γίνει από πολλούς αντικέρ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είναι ότι σε δημοπρασία θα μπορούσε να έχει σαν τιμή εκκίνησης τα 50.000 ευρώ.

Όποιος τυχόν ενδιαφέρεται για την αγορά αυτού του επίπλου μπορεί να επικοινωνήσει με την κ. Αλεξάνδρα Μπεκ Βασιλειάδη στο τηλ. : 6932 628907 ή να στείλει e mail στο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Σε περίπτωση που κάποιος δεν ενδιαφέρεται να το αγοράσει ο ίδιος αλλά μπορεί να μεσολαβήσει για την πώλησή του, θα εισπράξει σημαντική αμοιβή.