Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ιπτάμενες σακαράκες από την "Ελληνική Αθλητική Αεροπορία" στο Κάστρο Βοιωτίας.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

iptamenes.sakarakesΜεγάλη επιτυχία σημείωσε το διήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στο αεροδρόμιο της "Ελληνικής Αθλητικής Αεροπορίας", στο Κάστρο της Βοιωτίας, η συνάντηση των αερομοντελιστών με τις "ιπτάμενες σακαράκες" τους, ονομασία που δόθηκε στην εκδήλωση από τον διοργανωτή αεραθλητικό σύλλογο. Αερομοντέλα κάθε μορφής και σχήματος και οι επιδέξιοι χειριστές τους ανάγκασαν όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση να τους θαυμάσουν και να τους χειροκροτήσουν.

aeromontelo1Ο καιρός μετά το μεσημέρι του Σαββάτου επιδεινώθηκε πάντως επικίνδυνα. Οι ισχυροί ανέμοι, η βροχή και το τσουχτερό κρύο ανάγκασαν τους αερομοντελιστές να κλειστούν στο υπόστεγο του συλλόγου και να στήσουν ένα τρικούβερτο μπάρμπεκιου με σουβλάκια και λουκάνικα!

anapolitakisΗ Κυριακή όμως ήταν άλλη μέρα. Καταγάλανος ουρανός, ανεμούρι κρεμασμένο στον ιστό και ζέστη που θύμιζε Αύγουστο! Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, από νωρίς το πρωί, να καταφθάσουν στο Κάστρο πολλοί αερομοντελιστές, με τα αυτοκίνητά τους γεμάτα μοντέλα αεροπλάνων, ελικοπτέρων, μαχητικών, ακόμη και para trike! Σωστό αεραθλητικό πανηγύρι!

blvΓρήγορα τα μοντέλα συναρμολογήθηκαν, ρυθμίστηκαν, πήραν καύσιμα, οι μπαταρίες φορτώθηκαν και οι πτήσεις ξεκίνησαν, με πρώτο τον εκπληκτικό Βαλάντη Λιόγλου που άρχισε να χορεύει με το φτιαγμένο από φελιζόλ αεροπλάνο του!

sakis.minimumΣε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν το διθέσιο trike και το minimum του Σάκη Φιτσώρου, ο οποίος υπενθύμισε σε όλους πόσο καλός πιλότος είναι και πόσο καλά κατέχει το άθλημα, αλλά και ο Γιώργος Καραντινός με το paramotor του, πάντα προσεκτικός στην προετοιμασία και στις πτήσεις του, και γι' αυτό ασφαλής. Ένας ακόμη πιλότος, ο Μανώλης Καμπουράκης, κατέφθασε και προσγειώθηκε στον ανατολικό αεροδιάδρομο του Κάστρου από την Αερολέσχη Θηβών με το αεροπλάνο του για να τιμήσει την εκδήλωση.

valantisΗ εκδήλωση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τις απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες. Ιδιαίτερη στιγμή η επιστροφή... των "μαρμάρων" στον αειθαλή πρωτοπόρο Έλληνα αερομοντελιστή κ. Παναγιώτη Σοφό. Μια ιδέα του Ζαχαρία Αναπολιτάκη ο οποίος παρέδωσε στον κ. Σοφό ένα δικό του μοντέλο που πετούσε πριν από 40 περίπου χρόνια!

elikoptero elikoptero2 elikoptero3 elikoptero4
 karantinos  karantinos2  kitrino  lx
 navy  panagiotis.sofos  panagiotis.sofos2  para.trike
 pilotos  sto.xeri  wing.dragon  zaxarias.anapolitakis