Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του "Βιτσέντζος Κορνάρος" στο λιμάνι της Καρπάθου!

Αεροφωτογραφία : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.Σύλληψη του καπετάνιου του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος μόλις έφθασε στο λιμάνι της Καρπάθου!

Στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου προσέκρουσε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη διάρκεια της πρυμνοδέτησης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή υλική ζημιά στη δεξαμενή έρματος. Αιτία οι κακές καιρικές συνθήκες.

Το πλοίο με 232 επιβάτες, 21 ΙΧ αυτοκίνητα και 9 φορτηγά απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι της Καρπάθου, όπου του απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς.

Οι επιβάτες του πλοίου με προορισμό τη Χάλκη και τη Ρόδο αναμένεται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To δελτίο τύπου του Λιμενικού.

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ” στον προβλήτα λιμένα ν. Κάσου.

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ” Ν. ΑΓ. ΝΙΚ. 05, ότι κατά τον κατάπλου και την διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στον λιμένα, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρού ρήγματος στο εξωτερικό περίβλημα της πρυμναίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης. Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε ασφαλώς η αποβίβαση τριάντα ενός (31) επιβατών, εννέα (09) Φ/Γ και δύο (02) ΕΙΧ με προορισμό την ν. Κάσο, το πλοίο απέπλευσε για ν. Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του Πλοιάρχου ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με διακόσιους ογδόντα εννέα (289) επιβάτες και εξήντα τρία (63) μέλη πληρώματος.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα ν. Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Ε/Γ – Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'', για παράβαση του άρθρου 234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, από την αρμόδια Λιμενική Αρχή Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Πηγή : http://verena.gr/content/%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CF%82-%CE%AD%CF%86%CE%B8%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%85

Διευκρίνιση "Rib and Sea".

Η αεροφωτογραφία του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος", η οποία έχει δημοσιευτεί στο άρθρο της "verena", έχει τραβηχτεί από εμένα στην Κάσο το καλοκαίρι του 2008. Κατά πάγεια όμως σχεδόν τακτική, στις φωτογραφίες μου, οι οποίες δημοσιεύονται κατά καιρούς σε άρθρα άλλων sites, δεν αναφέρεται το όνομά μου ως φωτογράφου.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.