Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τρικούβερτο Κασιώτικο γλέντι στον "Θαλασσινό".

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Κράτησαν και οι τέσσερις αμείωτο το κέφι μέχρι το πρωί. Αυτό που έγινε το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου στην ψαροταβέρνα "Θαλασσινός" δεν έχει νομίζω προηγούμενο! Η γνωστή ψαροταβέρνα, στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας, γέμισε ασφυκτικά από Κασιώτες της διασποράς, αλλά και φίλους της Κάσου, με τους σκοπούς της λύρας και του λαούτου να τους ξεσηκώνουν και να διατηρούν το κέφι, τις μαντινάδες και τον χορό μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης!

Ο Χριστόφορος Χριστοφόρου, που ανέλαβε χρέη "σεφ", γέμισε τα τραπέζια με τους εκπληκτικούς κασιώτικους ντουρμάες (ντολμαδάκια), το πιλάφι με την κανέλλα, το κρέας και τις τηγανητές πατάτες, την κασιώτικη γραβιέρα τουΟ Χριστόφορος Χριστοφόρου εκτέλεσε επάξια το χρέος του σαν σεφ της βραδιάς! Γιάννη Ιερομόναχου, το τσικνιστό ροίκιο και τις μακαρούνες με την σιτάκα, την οποία έφερε μαζί του τα μεσάνυχτα ο λυράρης και μαντιναδόρος Νεκτάριος Σταματάκης, που "κατάφερε" μετά από 29 ώρες ταξίδι (!) να φθάσει στον Πειραιά και να συμπληρώσει την τριμελή ορχήστρα των Αντώνη Καραγιαννάκη, Ηλία Τουσούνη και Ηλία Διακάκη που έπαιζε ήδη ασταμάτητα από τις 9 το βράδυ.

Ανάμεσα στους φίλους της Κάσου διέκρινα και τους γνωστούς δημοσιογράφους Παντελή Καψή και Σοφία Παπαϊωάννου. Η δεύτερη μάλιστα τίμησε δεόντως την κασιώτικη σούστα!

Να ενημερώσω, με την ευκαιρία, ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος το κασιώτικο γλέντι θα επαναληφθεί στην ψαροταβέρνα "Θαλασσινός" (Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές) και την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου. Για κρατήσεις στο τηλ. 210 9404518 ή μέσω του https://www.e-table.gr/