Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η JOTUN, μεγάλη χορηγός του "Ναυτίλου", στα "Ποσειδώνια" 2016.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Το προσωπικό της "Jotun", μαζί με φίλους της εταιρείας στα φετινά "Ποσειδώνια". Η ελληνική εμπορική ναυτιλία, αν και είναι παραδοσιακώς, κατά γενική ομολογία, μια  παγκόσμια δύναμη στον χώρο της θάλασσας, δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα και στην ύλη αυτού του διαδικτυακού περιοδικού. Γι' αυτό και δεν έκανα καμμία αναφορά στα φετινά "Ποσειδώνια" που λαμβάνουν χώρα, αυτές τις ημέρες, στο "Metropolitan Expo", στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Δεν μπορούσα όμως και δεν είχα το δικαίωμα να αγνοήσω την παρουσία της εταιρείας "JOTUN", η οποία συμμετέχει στα φετινά "Ποσειδώνια" με ένα εντυπωσιακό περίπτερο και ενισχύει, σαν μεγάλος χορηγός, τις Αποστολές Αγάπης του "Ναυτίλου" στα μικρά και ξεχασμένα νησιά του Αιγαίου.

Το διαδικτυακό περιοδικό "Rib and Sea" και ο εκδότης του προγραμματίζουν ένα μεγάλο ταξίδι που θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2017 από το Λαύριο και θα ολοκληρωθεί στην ίδια πόλη γύρω στα τέλη Αυγούστου.

Πρόκειται για τον γύρο της Ευρώπης μέσω του βορείου Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας, των ποταμών Δούναβη, Μάϊν και Ρήνου, του Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, της Χάβρης, των ποταμών Σηκουάνα και Ροδανού, της Μασσαλίας, της Κορσικής, των δυτικών ακτών της Ιταλίας, Η είσοδος της έκθεσης των "Ποσειδωνίων, η οποία φέτος σημείωσε σημαντική αύξηση επισκεπτών. του Στενού της Μεσσήνας, της Αδριατικής, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Ιθάκης, της Πάτρας και της Διώρυγας της Κορίνθου.

Μια διαδρομή συνολικού μήκους 6.000 περ. ν. μιλίων η οποία προβλέπεται να καλυφθεί με ένα εξάμετρο φουσκωτό σκάφος "Barracuda", προσφορά του κατασκευαστή του Τάσου Χατζησταματίου.

Το περίπτερο της "JOTUN" στα φετινά "Ποσειδώνια". Γίνονται ήδη συζητήσεις με τους υπευθύνους της "JOTUN", οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για να καλύψει η εταιρεία το κόστος των καυσίμων και την διατροφή των δύο μελών του πληρώματος, ενώ μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι θα είναι ο χορηγός επικοινωνίας. Η Νορβηγική "JOTUN" είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας και των σκαφών αναψυχής, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στην παραγωγή ναυτιλιακών χρωμάτων και υφαλοχρωμάτων ποιότητας, καθώς και στην σύνταξη δελτίων δεδομένων ασφαλείας, λεπτομερή περιγραφή των προϊόντων, προετοιμασία της περιοχής η οποία θα βαφεί κ.λπ.