Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Εθνικής από μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής!

Κάμερα - Ρεπορτάζ : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Έχουν περάσει από σαράντα κύματα! Θα πληρωθούν άραγε κάποτε; Τρεις δικηγόροι παρέστησαν σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για λογαριασμό των μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής (Ιωάννης Καραμιχάλης, Ιωάννης Βαλαβάνης και Ευάγγελος Δαούτης) και άλλοι τρεις από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας (Ιωάννης Λιναρίτης, Βασιλεία Παπαδοπούλου και Κωνσταντίνος Φρανκανδρέας). Μεγάλο το ενδιαφέρον της υπόθεσης και πλήθος μετόχων μέσα και έξω από την δικαστική αίθουσα. Το αίτημά μου προς την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να μου επιτρέψει να βιντεοσκοπήσω την διαδικασία απερρίφθη και, συνεπώς, ό,τι διεμοίφθη, ένθεν κακείθεν, το κατέθεσε μπροστά στη βιντεοκάμερα, αμέσως μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο ένας εκ των τριών συνηγόρων που εκπροσώπησε τους μετόχους, ο πάντοτε χειμαρρώδης κ. Ιωάννης Καραμιχάλης, γνωστός και από παλαιότερες συνεντεύξεις του.

Για λογαριασμό των μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής κατέθεσε ενόρκως ο Γιώργος Γιαβής, ως εκπρόσωπος της E.N.D. Τριπόλεως, και ο Λευτέρης Ρήνος, ανωμοτί, ως αιτούμενος την έκδοση των ασφαλιστικών μέτρων. Η κατάθεση μάλιστα του τελευταίου, ο οποίος έχει ασχοληθεί επί πολλά χρόνια με την υπόθεση αυτή και γνωρίζει πολύ καλά όλες τις πτυχές της, δημιούργησε εκνευρισμό στους δικηγόρους της Εθνικής οι οποίοι, ωστόσο, δεν του έθεσαν καμμία ερώτηση!

Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας δεν παρουσιάστηκε κανένας μάρτυρας. Οι δικηγόροι της, κατά την πάγεια τακτική τους, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση, ισχυριζόμενοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το αίτημα των μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής έχει παραγραφεί επειδή έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Εθνική Τράπεζα την εξαγόρασε (!) ενώ, στην προσπάθειά τους να γελοιοποιήσουν το αίτημα των μετόχων σκοπίμως επιχείρησαν να το συνδέσουν με τον Αρτέμη Σώρρα ο οποίος, ως γνωστόν, απεσύρθη περιέργως της διεκδίκησης τον Σεπτέμβριο του 2014...

Μετά το πέρας της διαδικασίας ζήτησα από τον δικηγόρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Ιωάννη Λιναρίτη να απαντήσει στις ερωτήσεις μου αλλά εκείνος αρνήθηκε. Ακούστε όμως τι μου είπε ο ένας εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησε τους μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής, ο κ. Ιωάννης Καραμιχάλης.