Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σύλληψη των βουλευτών και κλείσιμο της Βουλής ζήτησε η Φρύνη επικαλούμενη το άρθρο 120

fryni

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Μου ζήτησε να τη συνοδεύσω και να βιντεοσκοπήσω τη σημερινή της "επιθετική" επίσκεψη στο αστυνομικό φυλάκιο της Βουλής και δεν είχα κανένα λόγο να αρνηθώ. Την προειδοποίησα, βεβαίως, ότι θα την αγνοούσαν, αφού θα πήγαινε μόνη της. "Μόνο εσένα εμπιστεύομαι και μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις", μου είπε. Ο λόγος για τη Φρύνη, τη γνωστή για τον τσαμπουκά της ελληνίδα στους κύκλους του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης-απομόνωσης.

Την συνόδευσα λοιπόν σήμερα το πρωί μέχρι την είσοδο της Βουλής, αλλά οι αστυνομικοί με σταμάτησαν όταν είδαν το "πολυβόλο" στα χέρια μου. "Βγείτε έξω από τον τοίχο", μου συνέστησε ο επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς, κι' εγώ, αν και του τα είπα ένα χεράκι, δεν είχα τελικώς λόγο να μην υπακούσω, αφ' ενός μεν γιατί δεν ήθελα να πάει χαμένος ο κόπος της Φρύνης, αφ' ετέρου γιατί είχα αφροντίσει να της κρεμάσω μια "ψείρα" στον λαιμό και έτσι η φωνή της και όσα της απαντούσαν τα όργανα έφθαναν καθαρά μέχρι τα 10 μέτρα που τη χώριζαν απ' την κάμερα.

Αρχικώς, κάποια ξανθειά, που κρατούσε ένα cb στα χέρια της, βλέποντας την κάμερα θέλησε να τραβήξει τη Φρύνη στον εσωτερικό χώρο ώστε να μην είναι ορατή. Όταν η Φρύνη αρνήθηκε να μπει στο δωματιάκι, η ξανθειά τής ζήτησε να βγάλει την "ψείρα" γιατί, κατά την γνώμη της, απαγορεύεται να την μαγνητοφωνούν. Ζήτησε μάλιστα από έναν συνάδελφό της να καλέσει το "100" για να συλλάβει την Φρύνη (!) η οποία ηρνείτο πεισματικά να βγάλει το μικρόφωνο. Φαίνεται, τελικώς, ότι μόνο η αστυνομία έχει "δικαίωμα" να μαγνητοφωνεί και να παρακολουθεί τους πολίτες, χωρίς μάλιστα αυτοί να το γνωρίζουν...

Στη συνέχεια η Φρύνη είπε τα "κάλαντα" στον αστυνομικό, ο οποίος έφθασε ως το σημείο όπου στεκόταν για να την ακούσει. Ανέφερε το άρθρο 120 του Συντάγματος και ζήτησε, εφ' όσον το ίδιο το Σύνταγμα έχει καταλυθεί από τους κυβερνώντες, την σύλληψη των βουλευτών και το κλείσιμο της Βουλής.

Η ξανθειά, εν τω μεταξύ, βλέποντας πως εγώ συνέχιζα να βιντεοσκοπώ, ζήτησε από έναν σωματώδη αστυνομικό να σταθεί μπροστά στην κάμερα! Άλλος ένας κατέφθασε σε λίγο κλείνοντας με το σώμα του εντελώς το οπτικό μου πεδίο. Η φωνή της Φρύνης, ωστόσο, συνέχισε να φθάνει πεντακάθαρα.

Σε λίγο έκανε δίπλα μου την εμφάνισή του άλλος ένας τύπος με πολιτικά, ο οποίος μου ζήτησε να κλείσω την κάμερα γιατί, τάχα, θα έπρεπε πρώτα να πάρω άδεια! Συνέχισα να βιντεοσκοπώ λέγοντάς του ότι είμαι δημοσιογράφος, βιντεοσκοπώ ενώ στέκομαι στο πεζοδρόμιο, έξω από τον προαύλιο χώρο της Βουλής, και ότι αν νομίζει πως πρέπει να με συλλάβει γι'αυτό, εδώ είμαι να το κάνει. Ο τύπος, διαπιστώνοντας προφανώς ότι μιλάει σε απροσάρμοστο, τελικώς απομακρύνθηκε...

Την ίδια στιγμή η Φρύνη επέστρεψε κοντά μου και επανέλαβε μπροστά στην κάμερα όσα είχε πει λίγο πριν στον αστυνομικό, ζητώντας την επέμβαση εισαγγελέα και καταγγέλοντας συγχρόνως την ξανθειά γόησσα η οποία είχε καλέσει την αστυνομία για να την συλλάβει (!?) ενώ ηρνείτο να πει το όνομά της.

Τελικώς, βέβαια, ούτε εισαγγελέας ήρθε, ούτε το "100" για να συλλάβει τη Φρύνη. "Μην περιμένεις άδικα, μπλόφα ήταν!", της είπε ένας από τους ματατζήδες που είχαν καταφθάσει για να υπερασπιστούν το άβατον του Κυνοβουλίου από τα εξαγριωμένα μέλη της πορείας της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" και του "ΠΑΜΕ" που κατέφθαναν με πανώ, ντουντούκες και καμμιά δεκαριά βιντεοκάμερες. Αυτές δεν ενόχλησαν, προφανώς, την ξανθειά και τους αστυνομικούς. Τη "μαγκιά" τους τη δείχνουν όταν δουν κάποιον που δρα μεμονωμένα και ιδίως όταν δεν έχει κάλυψη από μεγαλοεργολάβους καναλάρχες. Έπρεπε να καταφθάσει ο Ρουβίκωνας να δω τί θα έκαναν...