Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μινιατούρες επαγγελμάτων που χάθηκαν, βγαλμένες από τα μαγικά χέρια του Κώστα Βιντιάδη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kostas.vidiadisΟ Κώστας Βιντιάδης υπήρξε πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Σήμερα "απολαμβάνει" την κουτσουρεμένη σύνταξή του, από την πρώτη φορά "αριστερή" κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας συγχρόνως baby sitting στα δύο εγγονάκια του. Δεν ξεχνάει όμως τη μεγάλη αγάπη του για τις μινιατούρες : http://www.ribandsea.com/face/385-2010-06-19-10-32-29
http://www.ribandsea.com/face/386-2010-06-20-13-16-06

xilotornosΧάρηκα ιδιαίτερα όταν μου τηλεφώνησε τις προάλλες για να μου πει ότι οι καινούργιες μινιατούρες του ήταν έτοιμες και με περίμεναν! Αυτή τη φορά τα μαγικά χέρια και η υπομονή του Κώστα αποτύπωσαν τα εργαλεία κάποιων επαγγελματιών της δεύτερης πατρίδας του στο Πορτ Σάϊδ της Αιγύπτου, τα επαγγέλματα των οποίων χάθηκαν με το πέρασμα του χρόνου. Πλανόδιοι ψήστες kostaskeferry1που έψηναν γλυκοπατάτες σε φορητά φουρνάκια, τσαγκάρηδες που έβαζαν σόλλες από ελαστικά αυτοκινήτων στα παπούτσια, λούστροι με τα κασελάκια τους, πλανόδιοι μικροπωλητές, τορναδόροι του ξύλου, ντελιβεράδες που μετέφεραν τα φαγητά στους πελάτες με το ποδήλατο! Μια ολόκληρη εποχή ζωντανεύει μέσα από τα χέρια και το ταλέντο του Κώστα Βιντιάδη και η βιντεοκάμερα, αν και μεγαλύτερη σε μέγεθος, αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μικρή για να τα αναδείξει!

Έφυγα κάποια στιγμή με την υπόσχεση του Κώστα Βιντιάδη ότι θα με καλέσει να παρακολουθήσω τα στάδια κατασκευής της νέας μινιατούρας του. Έναν πέτρινο ανεμόμυλο, με όλο τον εξοπλισμό του και ένα τμήμα του εξωτερικού τοίχου φτιαγμένο από plexi glass ώστε να μπορεί κανείς να δει τον μηχανισμό του!