Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κώστας Σαρρής : Ακόμη περιμένουν τα Δωδεκάνησα να τους δώσει η Ελλάδα μια σταγόνα γάλα απ' το βυζί της!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σαρρής διαμαρτύρεται γιατί δεν επιτρέπει η Κεντρική Εξουσία να αποφασίζει η Περιφέρεια για λογαριασμό της. Ο πρωταγωνιστής αυτής της συνέντευξης περνούσε τυχαία απ' το "Φουρνάρικο" της παλιάς πόλης της Ρόδου, την ώρα που εις μάτην προσπαθούσα να πείσω τη Ντίνα, την αδελφή του ιδιοκτήτη, να μου πει on camera αυτά που λίγο πριν είχε καταγγείλει δια ζώσης, με θυμό και παράπονο μαζί. "Να, ο κύριος Κώστας Σαρρής θα σου μιλήσει. Αυτός τα λέει καλύτερα", μου είπε η Ντίνα, αποποιούμενη το πικρό ποτήρι της δημοσιότητας. Και δεν είχε άδικο. Ως προς το πρόσωπο του συμπατριώτη της, τουλάχιστον, με τον οποίο πρότεινε να συζητήσω.

Πράγματι, ο κ. Κώστας Σαρρής ήταν μια αποκάλυψη. Όχι τόσο για τα καινούργια πράγματα που είχε να προσθέσει, όσο, κυρίως, για την επιλογή του να πει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, χωρίς να υπολογίσει το "αντιμάμαλο" που θα δημιουργήσουν τα λόγια του. Ήταν χαρακτηριστικά τα σχόλιά του γι' αυτά που επεφύλαξε στον εμπορικό κόσμο της Ρόδου η κυβέρνηση Τσίπρα, για την υπερφορολόγηση που στέρησε από τον επιχειρηματικό κόσμο της Δωδεκανήσου την δυνατότητα να επενδύσει, για την αδυναμία των κατοίκων της Ρόδου να αποφασίσουν για το νησί τους και για την τάση του Κέντρου να αποφασίζει για την τύχη της Περιφέρειας.

"Ακόμη περιμένουμε, μετά την απελευθέρωσή μας από την Ιταλική κατοχή, να δώσει η μητέρα Ελλάδα στα Δωδεκάνησα λίγο γάλα απ' το βυζί της! Αντί να μας δώσει όμως, μας τα πήρε όλα! Επί Ιταλικής κατοχής ήμαστε σίγουρα σε καλύτερη θέση!", λέει ο Κώστας Σαρρής, ανακοινώνοντας συγχρόνως την κινητοποίηση των κατοίκων της Ρόδου προκειμένου να ζητήσουν να αποφασίζουν αυτοί για το νησί τους.