Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση του μέλους της Ομάδας "Αλλάζω", Κυριάκου Μιχαλόπουλου, στην ραδιοφωνική εκπομπή του "REAL FM" "Ανεμολόγιο".

Ηχηρή παρέμβαση του Κυριάκου Μιχαλόπουλου, μέλος της Ομάδας "Αλλάζω", στη ραδιοφωνική εκπομπή "Ανεμολόγιο" του "Real Fm".Παρέμβαση στη ραδιοφωνική εκπομπή του "REAL FM" με τίτλο "ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ" "κατάφερε" να κάνει το μέλος της Ομάδας "ΑΛΛΑΖΩ", Κυριάκος Μιχαλόπουλος. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη "κατάφερε", γιατί το βήμα, για τους σκεπτόμενους Έλληνες, προσφέρεται πολύ δύσκολα στα μέσα μαζικής εξαπάτησης, είτε αυτά εκφράζονται με δημοσιεύσεις στις εφημερίδες και στα περιοδικά, είτε εκπέμπουν στα κύματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Και είναι προς τιμήν του συναδέλφου δημοσιογράφου κ. Κωνσταντίνου Λαβίθη, παραγωγού της εν λόγω εκπομπής, ο οποίος δεν διέκοψε καθόλου σχεδόν τον Κυριάκο Μιχαλόπουλο, δίνοντάς του έτσι την ευκαιρία, μέσα σε δέκα περίπου λεπτά της ώρας, να εκθέσει τα "πιστεύω" της Ομάδας "ΑΛΛΑΖΩ" της οποίας είναι μέλος.

Ομολογουμένως όσα είπε μέσα σ' αυτά τα δέκα λεπτά ο Κυριάκος Μιχαλόπουλος ήταν και ασυνήθιστα και ενδιαφέροντα. Ασυνήθιστα, γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε περί δημόσιας διαβούλευσης όσων ενδιαφέρονται να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο την έχουν οδηγήσει τα κόμματα του Κυνοβουλίου αλλά και τα δεκάδες αρχηγικά αποκόμματα που φύτρωσαν από το 2010 και εντεύθεν σαν τα μανιτάρια, με αποκλειστικό σκοπό να προβληθεί η ηγεσία τους και να επιδιωχθεί το πολυπόθητο ποσοστό που θα τους εξασφαλίσει την επιδότηση. Και ήταν ασυνήθιστα αυτά που είπε ο Κυριάκος Μιχαλόπουλος, γιατί υπάρχουν (ακόμη) Έλληνες συνειδητοποιημένοι πολίτες, των οποίων η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Ενδιαφέροντα, γιατί μόνο μέσα από δημόσια διαβούλευση και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, για το τι δέον γενέσθαι, μπορεί να φανεί ένα αμυδρό φως στην άκρη του τούνελ.

Είναι πλέον ορατό, δια γυμνού οφθαλμού, ότι τα συστημικά κόμματα επιδιώκουν τη συσκότιση της κατάστασης και την παραπληροφόρηση των πολιτών, προκειμένου να μην χάσουν την καρέκλα και όσα αυτή συνεπάγεται. Και είναι επίσης προφανές ότι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, έτσι όπως εκφράζεται από τα κόμματα του Κυνοβουλίου, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Έχει κάνει τον λαό να χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς και στην πολιτική που ασκούν και τον έχουν οδηγήσει σε αποχή, η οποία στις τελευταίες εκλογές άγγιξε το 50% του εκλογικού σώματος.

Το παρήγορο, μέσα στην απογοήτευση που έχει καταλάβει τον λαό, είναι ότι η πολιτική σκέψη των μελών της Ομάδας "Αλλάζω για να αλλάξουν όλα"  έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία, η οποία δεν βλέπει πλέον άλλη λύση παρά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Και φαίνεται πως δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πλαισιώνουν αυτό το Κίνημα που δεν έχει σκοπό να συμμετάσχει στο παιγνίδι των κομμάτων και των αποκομμάτων που έχουν οδηγήσει τη χώρα και τον λαό σ' αυτό το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο.