Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Δήμαρχος της Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος μιλάει στον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Επιμέλεια :Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος της Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος.Είναι η σταθερή αξία της Ανάφης. Ο άνθρωπος που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του όμορφου Κυκλαδίτικου νησιού και στη διαμόρφωση της σημερινής του εικόνας. Ο άνθρωπος που δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους, να δει κατάματα τα προβλήματα και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Τον βρίσκεις παντού. Στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στο σχολείο, στο Ιατρείο, εκτελεί ενίοτε ακόμη και χρέη αστυνόμου ή λιμενάρχη, που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει στο νησί, και γι' αυτόν το κοστούμι και η γραβάτα δεν αποτελούν το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την εμφάνιση  άλλων συναδέλφων του.

Ο λόγος για τον Δήμαρχο της Ανάφης Ιάκωβο Ρούσσο, για τον οποίο με είχε προδιαθέσει με τα καλύτερα λόγια ο λοστρόμος του "Πρέβελης" Μηνάς Μαστρομανώλης, και με τον οποίον είχα την ευκαιρία συζητήσω κατά την διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μου στην Ανάφη. Κάθε άλλο σχόλιο εκ μέρους μου είναι νομίζω περιττό και θα αφήσω την εικόνα να μιλήσει μόνη της.

Ακούστε τι μου είπε λοιπόν και πώς απάντησε στις ερωτήσεις μου ο Δήμαρχος της Ανάφης, κυρίως όσον αφορά την "ευλογία" και την "κατάρα" μαζί του νησιού που ακούει στο όνομα "ελεύθερο camping". Ήταν χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε αναφερόμενος στην πιο διάσημη παραλία του νησιού: "Αν μου πει κάποιος να πάω φέτος στον Ρούκουνα, δεν θα πάω γιατί τσαντίζομαι! Δεν είναι εικόνα αυτή! Πρέπει κάτι να κάνουμε για να βρούμε λύση στο πρόβλημα αυτό και πιστεύω ότι θα βρούμε ώστε να μη γίνει οξύτερο του χρόνου".