Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τώρα αποδεικνύεται γιατί η κα Τσανάκη δεν ήθελε να απαντήσει στην ερώτησή μου...

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

tsanakiΦαίνεται πως η Κάσος δεν είναι η πρώτη σκέψη τής Δημάρχου της αφού απουσιάζει, συνεχώς σχεδόν, απ' το νησί που τόσο πολύ... "αγαπούσε" προεκλογικά. Απούσα από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της όμορφης Κάσου, αρκείται μόνο σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και στρέφεται κατά πάντων προκειμένου να καλύψει την δική της απουσία και ανεπάρκεια.

Σκαλίζοντας το αρχείο μου βρήκα το βίντεο της προεκλογικής ομιλίας τής κας Τσανάκη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, τον Απρίλιο του 2014, κατά την διάρκεια της οποίας είχα θέσει μερικές ερωτήσεις που ενόχλησαν και εκνεύρισαν τόσο την υποψήφια τότε Δήμαρχο όσο και κάποιους παρωπιδοφόρους οπαδούς της απ' το ακροατήριο.

Μια από εκείνες τις ερωτήσεις μου άναψαν περιέργως επικίνδυνα τα αίματα και λίγο έλειψε να τιναχτεί η προεκλογική συγκέντρωση στον αέρα! Η ερώτησή μου που τάραξε τα νερά ήταν :

"Σε μια πρόσφατη προεκλογική σας ομιλία στην Κάσο είπατε ότι αν εκλεγείτε δήμαρχος θα μείνετε στο νησί για να το υπηρετήσετε από την θέση αυτή. Δεν μπορώ, προσωπικώς, να πιστέψω κάτι άλλο. Ας υποθέσουμε όμως ότι δεν εκλέγεστε δήμαρχος κυρία Τσανάκη. Σκοπεύετε να παραμείνετε στην Κάσο προκειμένου να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης ή μήπως θα ακολουθήσετε το παράδειγμα του κ. Ηλία Γαλανάκη;".

Ξαφνικά ο σύζυγος της κυρίας Τσανάκη άρχισε να φωνάζει ότι αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί και ότι είναι προβοκάτσια! Ομοίως η κυρία Τσανάκη αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι εκείνη πάει στον πόλεμο μόνο για τη νίκη! Παρά τις επίμονες προσπάθειές μου να αποσπάσω κάποια απάντηση, λέγοντας πως κατεβαίνει σε έναν εκλογικό αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει, και πως δεν πρόκειται να γίνει δήμαρχος με ανάθεση, η κυρία Τσανάκη απέφυγε και πάλι να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας πως πάει στον πόλεμο για να νικήσει.

Αναρωτήθηκα τότε, τι θα γινόταν εάν οι Κασιώτες δεν την εξέλεγαν Δήμαρχο του νησιού; Θα παρέμενε στην Κάσο να εκτελέσει, ως ώφειλε, τα καθήκοντά της σαν επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης ή θα ακολουθούσε το παράδειγμα του Ηλία Γαλανάκη; Και πάλι όμως η κα Τσανάκη αρνήθηκε να απαντήσει.

Απεδείχθη, τελικώς, ότι είχε τον λόγο της που δεν ήθελε να απαντήσει σ'εκείνη την ερώτηση. Αφού δεν είχε σκοπό να μείνει στην Κάσο σαν Δήμαρχος, θα έμενε σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης; Ας προβληματιστούν τώρα εκείνοι που τα έβαλαν τότε μαζί μου...

Καταλάβατε Κασιώτες; Θα γίνω πάλι κακός αν ζητήσω τώρα την άμεση επέμβαση ενός εισαγγελέα; Θα μου πείτε μήπως και πάλι ότι δεν πρέπει να ενδιαφέρομαι γιατί είμαι "ξενικός" και δεν φοιτούν τα δικά μου παιδιά στο ετοιμόρροπο σχολείο, όπως είπατε όταν διαμαρτυρήθηκα για την τρύπια οροφή του Δημοτικου σχολείου της Αγίας Μαρίνας και για τα αιγοπρόβατα που έβοσκαν στη χωματερή της Μαρίτσας;

Σήμερα ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα σχόλιο με το οποίο στρέφεται με σφοδρότητα κατά της Δημάρχου Κάσου χαρακτηρίζοντάς την "άφαντη", "βορτογυρίστρα", "τηλε-δήμαρχο", "μονίμως απούσα", "αόρατο και ανύπαρκτο δήμαρχο". Μια αντιπαράθεση μεταξύ ομόσταβλων αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1789389598023400&id=100008571304411&comment_id=1789428378019522&notif_id=1520703851630842&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif#

Μια αντιπαράθεση που λαμβάνει χώρα, δυστυχώς, μπροστά στους ετοιμόρροπους τοίχους του Γυμνασίου-Λυκείου Κάσου που κινδυνεύον να πέσουν στα κεφάλια μαθητών και καθηγητών!

Εγώ πάντως θα υπενθυμίσω ότι κακώς η κα Μαίρη Σορώτου Τσανάκη εξελέγη Δήμαρχος Κάσου! Εκτός των άλλων είχε και πολύ σοβαρό κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς είχε δηλώσει ψευδώς ότι ήταν μόνιμος κάτοικος Λέρου! Δυστυχώς όμως, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, στην οποία ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προώθησε την καταγγελία μου, την έβαλε, για άγνωστο λόγο, στο αρχείο... O tempora o mores...