Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Να γιατί σας μισώ και μαζί με σας μισώ και τον εαυτό μου!

Μισώ όλους εσάς, τους κακο-διαχειριστές της εξουσίας των τελευταίων 40 ετών, γιατί μισείτε την πατρίδα μου και σας εγκαλώ για εσχάτη προδοσία! Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά : http://www.ribandsea.com/waves/286-2010-03-07-06-45-00

Αχ και να μπορούσε αυτή η φωτογραφική να ήταν το μαστίγιο της Νεμέσεως! Μισώ όσους από εσάς εξαγοράσατε τον αντιδικτατορικό σας "αγώνα" για μια υπουργική θέση στο Κυ(οι)νοβούλιο.

Σας μισώ γιατί μετατρέψατε την Πολιτική, την υψίστη των επιστημών κατά τους αρχαίους ημών προγόνους, στο ειδεχθέστερο των εγκλημάτων (αρνούμαι να το ονομάσω καν επάγγελμα).

Σας μισώ γιατί κλέβετε όλα αυτά τα χρόνια την ψήφο ενός αφελούς και εαυτούλη ψηφοφόρου, ο οποίος σας ψηφίζει επειδή τον προσλάβατε στο δημόσιο.

Σας μισώ γιατί βοηθήσατε να αναρριχηθούν σε θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής άνθρωποι χωρίς προσόντα και ηθικές αξίες.

Σας μισώ γιατί δικαιώσατε το ρηθέν υπό του αειμνήστου νεοέλληνα φιλοσόφου και δημοσιογράφου Ευάγγελου Λεμπέση, ότι "ενός βλακός υπερκειμένου μύριοι έπονται".

Σας μισώ γιατί βάλατε το προσωπικό σας συμφέρον πάνω από το συμφέρον αυτής της χώρας και του λαού της.

Σας μισώ γιατί επιτρέψατε σε λαμόγια, απατεώνες και μεγαλοεργολάβους να ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαμορφώνοντας με μια ανελέητη και καθημερινή πλύση εγκεφάλου την κοινή γνώμη.

Σας μισώ γιατί κλείσατε τα μάτια στη δημιουργία δημοσιογραφικού γκέτο στον χώρο της ενημέρωσης, επιτρέποντας την ανάδειξη απορριμμάτων σε "γκουρού" μιας κατ' επίφασιν "δημοσιογραφίας".

Σας μισώ γιατί κλείσατε τα μάτια στην απομόνωση ανθρώπων με ήθος που είχαν το κουράγιο να υπηρετήσουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Σας μισώ γιατί τρέχετε να δώσετε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου και στους οσφυοκάμπτες "δημοσιογράφους" των βοθροκάναλων, γυρίζοντας την πλάτη και σφυρίζοντας αδιάφορα σε Ελεύθερους δημοσιογράφους που σας ζητούν να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους.

Σας μισώ γιατί δεν δίνετε συνεντεύξεις εάν δεν σας δώσουν προηγουμένως το πλαίσιο της συζήτησης ή, σε αρκετές περιπτώσεις, αν δεν σας δώσουν γραπτώς και προκαταβολικώς τις ερωτήσεις.

Σας μισώ γιατί επιτρέψατε στα πιο πάνω απορρίμματα να καταλάβουν υψηλά αμειβομένες θέσεις στον Τύπο, στο Ραδιόφωνο και στην Τηλεόραση.

Σας μισώ γιατί συνδιαλλαγήκατε μ' αυτά τα δημοσιογραφικά απορρίμματα προκειμένου να σας εκθέσουν και να σας διαφημίσουν δωρεάν στο παζάρι των ψήφων.  

Σας μισώ γιατί δεχθήκατε σαν χορηγούς της καρέκλας σας αυτούς που ελέγχουν τα μ.μ.ε. και τους εργολάβους των δημοσίων έργων.

Σας μισώ γιατί χαρίσατε τους εθνικούς δρόμους, τους οποίους έχει χιλιοπληρώσει αυτός ο λαός, σε λαμόγια μεγαλοεργολάβους χορηγούς σας.

Σας μισώ γιατί κάνατε συνενόχους σας τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης οι οποίοι κλείνουν τα μάτια,  υπογράφουν αντισυνταγματικούς νόμους και επιτρέπουν στα λαμόγια να κυκλοφορούν ελεύθερα και να αλωνίζουν.

Σας μισώ γιατί, ενώ πιθανώς διαφωνείτε με αυτά που διαδραματίζονται και αποφασίζονται στο υποτιθέμενο Κυ(οι)νοβούλιο, συνεχίζετε να μένετε προσκολλημένοι στα έδρανά σας και να εισπράττετε ανερυθρίαστα την βο(υ)λευτική σας αποζημίωση. Είναι πολλά τα λεφτά Ιωσήφ, θα μου πείτε.
Σας μισώ γιατί δεν έχετε την ανάγκη να στηθείτε στις ουρές των Α.Τ.Μ. όπως οι συνταξιούχοι των ασφαλιστικών ταμείων.

Σας μισώ γιατί είστε εσείς που ευθύνεστε για την απώλεια της αισιοδοξίας και του χαμόγελου από τα πρόσωπα των συμπατριωτών μου.

Σας μισώ γιατί είστε οι ηθικοί αυτουργοί των χιλιάδων ελλήνων που έδωσαν τέλος στη ζωή τους.

Σας σιχαίνομαι γιατί άλλα υπόσχεστε προεκλογικώς και άλλα κάνετε μετεκλογικώς.

Σας μισώ γιατί δεν διαθέτετε το παραμικρό ίχνος ευθιξίας να παραιτηθείτε όταν οι ακαθαρσίες είναι πλέον ορατές επάνω στα ρούχα σας.

Σας μισώ γιατί έχετε ατέλεια στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις, στον παιδικό σταθμό των παιδιών σας.

Σας μισώ γιατί παίρνετε δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας, ενώ την ίδια στιγμή όλα αυτά τα κόψατε από τον ελληνικό λαό που συνεχίζει να σας ψηφίζει!

Σας μισώ γιατί εισπράττετε επίδομα οικογενειακών βαρών, ενώ για όλους τους υπολοίπους έλληνες η απόκτηση παιδιών είναι τεκμήριο!

Σας μισώ γιατί έχετε τσάμπα βο(υ)λευτικό αυτοκίνητο, ενώ εγώ υποχρεούμαι να πληρώνω φόρο πολυτελούς διαβίωσης επειδή τρώω και κοιμάμαι στο μεταχειρισμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτό μου που κατάφερα να αποκτήσω μετά από 35 χρόνια σκληρής εργασίας.

Σας μισώ γιατί η φορολογία της βουλευτικής σας αποζημίωσης χρεώνεται αυτοτελώς και σε ολόκληρο το ποσό, δηλαδή το εισόδημά σας αυτό δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα εισοδήματα που έχετε και για τα οποία φορολογείστε.

Σας μισώ γιατί σε όσους από εσάς έχει ανασταλεί η άσκηση του επαγγέλματός σας, όπως επιβάλλει άλλωστε το ασυμβίβαστο, καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές κατά τη διάρκεια της βο(υ)λευτικής θητείας σας για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια στους ασφαλιστικούς φορείς που υπαγόσασταν, προτού εκλεγείτε, και μάλιστα με χρήματα που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της Βουλής, δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο.  

Σας μισώ γιατί όλες αυτές τις παροχές σας τις επιβαρύνομαι εγώ και οι υπόλοιποι μη προνομιούχοι συμπολίτες μου.

Σας μισώ γιατί, ενώ είστε τενεκέδες ξεγάνωτοι, η Πολιτεία έχει αναθέσει σε διμοιρίες αστυνομικών να σας προστατεύουν τη στιγμή κατά την οποίαν εγώ καίγομαι από τη ζέστη αλλά κλειδαμπαρώνω τη μπαλκονόπορτα του σπιτιού μου μη τυχόν και τρυπώσει κάποιος μετανάστης την ώρα που κοιμάμαι.

Σας μισώ γιατί εγκαταλείψατε την περιφέρεια και τα νησιά του, ανατολικού κυρίως, Αιγαίου, και κλείνετε τα μάτια στη συρρίκνωση του πληθυσμού τους.

Σας μισώ γιατί αφήνετε στο έλεος του Θεού τους ακρίτες και τρέχετε αλαφιασμένοι να διασώσετε τους λαθρομετανάστες οι οποίοι κατά χιλιάδες εισβάλλουν καθημερινώς σ' αυτή την ταλαίπωρη χώρα.

Σας μισώ γιατί σας θεωρώ φυσικούς αυτουργούς για την φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Σας μισώ γιατί αφήσατε άνεργο τον μισό ελληνικό πληθυσμό και, ενώ εσείς απολαμβάνετε των προνομίων και των παχουλών μισθών σας, γυρίζετε την πλάτη στις ουρές που σχηματίζουν δυστυχισμένοι συμπατριώτες μου για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαί.

Σας μισώ γιατί μετατρέψατε την άλλοτε κραταιά Αθήνα σε πόλη λαθρομεταναστών, κλεφτών, δολοφόνων και αστέγων.

Σας μισώ γιατί, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι κλέβουν και ποιους πρέπει να φορολογήσετε, εξαντλείτε την αυστηρότητα της φορομπηχτικής πολιτικής σας στις πλάτες των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Σας μισώ γιατί νομίζετε πως βρέχει όταν σας φτύνουν ελεεινοί ντόπιοι και αλλοδαποί "εταίροι", λαμόγια και τοκογλύφοι.

Σας μισώ γιατί βρίζεστε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αλλά μπεκροπίνετε αγκαλιασμένοι στο καφενείο της Βουλής.

Σας μισώ γιατί διαλύετε με την εγκληματική αδιαφορία και τους αντεθνικούς και αντισυνταγματικούς νόμους σας την εθνική συνοχή αυτής της χώρας, επιτρέποντας σε χιλιάδες δυστυχισμένους μετανάστες, αλλά και εγκληματικά στοιχεία, να καταφθάνουν, με την δική σας συνδρομή και βοήθεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σας μισώ όμως, προκαταβολικώς, και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί αύριο τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν, εξ αιτίας αυτης της απίστευτης μεταναστευτικής σας πολιτικής, θα είναι τόσο μεγάλα και δυσεπίλυτα, ώστε θα κρύβεστε φοβούμενοι ότι ο ελληνικός λαός θα σας αναζητήσει για να σας κρεμάσει στο Σύνταγμα γι' αυτή την αντεθνική σας δράση.

Σας μισώ τέλος για χιλιάδες άλλους λόγους, που δεν θα έφταναν όμως ούτε δέκα τόμοι για να τους εκθέσω όλους!

Μισώ όμως και λυπάμαι και εμένα!

Με μισώ γιατί ανέχθηκα όλα αυτά τα χρόνια, καίτοι δεν σας ψήφισα, όλες τις πιο πάνω προδοτικές πράξεις σας, περιοριζόμενος στη συγγραφή καταγγελτικών απλώς άρθρων και συμμετοχή σε συμβολικές ακτιβιστικές ενέργειες, ενώ θα μπορούσα και θα έπρεπε να πάρω τα όπλα!

Με μισώ γιατί δεν πήρα την οικογένειά μου να φύγω από την Ελλάδα το 1986, όταν προέβλεψα πως σε 20 χρόνια αυτή η χώρα θα καταρρεύσει.

Με μισώ γιατί δίδαξα στα παιδιά μου τη συνέπεια, την ευγενική άμιλλα και την αναζήτηση εργασίας χωρίς πολιτικό μέσον και "μπάρμπα στην Κορώνη".

Με μισώ γιατί δεν έβαλα φωτιά να κάψω τα γραφεία του ασφαλιστικού μου φορέα όταν αρνήθηκε να μου χορηγήσει σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να εξοφλήσω τα ένσημα που ώφειλα λόγω του λουκέτου που έβαλα στην ιδιωτική μου επιχείρηση.

Με μισώ γιατί τα βάζω με τον γιο μου επειδή δυσκολεύομαι να του προσφέρω σήμερα ένα πιάτο φαι.

Με μισώ γιατί δεν καταφέρνω πάντοτε να συγκρατώ τον εκνευρισμό μου, εξ αιτίας αυτής της κατάστασης, και ξεσπάω στους δικούς μου ανθρώπους που δεν μου φταίνε σε τίποτε.

Με λυπάμαι γιατί έχασα την αυτοπεποίθησή μου, το γέλιο, την αισιοδοξία μου και τα οράματά μου για το αύριο.

Με μισώ γιατί δεν μπορώ να αποδώσω την Δικαιοσύνη που δεν θέλουν να αποδώσουν επίορκοι δικαστές και εσαγγελείς.

Με λυπάμαι που κατάντησα πια να βλέπω τη γαλάζια ερωμένη μου από μακριά, αφού αδυνατώ να έχω το δικό μου φουσκωτό σκάφος ώστε να πνίγω τον καϋμό μου στην αγκαλιά Της.

Με λυπάμαι για την κοινωνική μοναξιά στην οποία έχω καταδικαστεί επειδή επέλεξα να είμαι απλώς διαφορετικός.

Με λυπάμαι που δεν μπορώ να αγοράσω πετρέλαιο θέρμανσης και χαίρομαι συγχρόνως που μπορώ να καταφύγω στη θαλπωρή του αυτοκινούμενου. Πόσοι συμπατριώτες μου έχουν άραγε αυτή τη δυνατότητα; Πόσοι κοιμούνται σε χαρτόκουτες και παγκάκια;

Με μισώ, και με λυπάμαι συγχρόνως, που κόλλησα μπροστά στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή έχοντας την ψευδαίσθηση πως δίνω έτσι διέξοδο στην οργή και στην αγανάκτησή μου.

Με μισώ που... αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου, τα εγγόνια και τους φίλους μου και δεν βρίσκω τη δύναμη να προσθέσω τον εαυτό μου στη λίστα των χιλιάδων αυτόχειρων συμπατριωτών, παίρνοντας όμως μαζί μου μερικούς από εσάς, τους προδότες πολιτικούς και τα λαμόγια αυτής της ταλαίπωρης και παράξενης πατρίδας...

Με μισώ, τελος, και με λυπάμαι που δέχομαι σαν μάνα εξ ουρανού τα δωρεάν εισιτήρια που μου δίνουν οι ναυτιλιακές εταιρείες που προβάλλονται στον ταπεινό μου ιστότοπο. Τις ευχαριστώ, ωστόσο, που μου δίνουν μ' αυτόν τον τρόπο μια έξοδο ψυχικής διαφυγής και ανάτασης.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος