Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αυτοκίνητο σε Ακινησία.

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή ενός αυτοκινήτου οι οποίες το... αναγκάζουν σε ακινησία για πολύ καιρό. Οι κίνδυνοι ανάλογα με τις συνθήκες ακινησίας είναι πολλοί. Η εταιρεία Κυριαζής Batteries & More σας δίνει χρήσιμες συμβουλές ώστε να πραγματοποιήσετε την διαδικασία της ακινητοποίησης με ασφάλεια και σιγουριά.

Απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να φροντίζουμε ώστε το όχημα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ευάλωτο τόσο στη φθορά των καιρικών συνθηκών, όσο και στην ιδιότυπη φθορά του χρόνου.

•Η λύση του κλειστού χώρου στάθμευσης ενδείκνυται αφού τον χειμώνα θα το προστατεύσει από ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι) ενώ το καλοκαίρι θα είναι προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία που βλάπτει ανεπανόρθωτα το χρώμα του αμαξώματος αλλά και τα πλαστικά μέρη του εσωτερικού. Επίσης το διατηρεί μακριά από "αδιάκριτα" βλέμματα.
•Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης η αμέσως καλύτερη λύση είναι η χρήση προστατευτικής κουκούλας, η οποία σημειωτέον πρέπει να επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα για να εξατμίζεται η υγρασία και να μην προκαλεί οξείδωση στα μεταλλικά μέρη του αυτοκινήτου.
•Σε περίπτωση μη αποσύνδεσης της μπαταρίας καλό είναι να την ελέγχετε συχνά, εκκινώντας τον κινητήρα. Αν λείπετε, αναθέστε σε έμπιστο πρόσωπο αυτή την ενέργεια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε έναν φορτιστή-συντηρητή https://www.e-kiriazis.gr/ell/categories/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9_%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82__%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82_%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD για την διατήρηση της μπαταρίας σε πλήρη φόρτιση. Παρακάτω θα βρείτε σχετικές πληροφορίες.*
•Αφήστε δύο παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά ώστε να εξατμίζεται η υγρασία αλλά και για να αποφύγετε τη μυρωδιά "κλεισούρας" όταν χρησιμοποιήσετε ξανά το όχημα.
•Μην αφαιρείτε τα υγρά από τα διάφορα δοχεία του οχήματος (πιτσιλιστήρια, σύστημα ψύξης κ.λπ.) γιατί ο αέρας που παραμένει στο εσωτερικό προκαλεί οξείδωση των σωληνώσεων.
•Αν αφήσετε το αυτοκίνητο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης και χωρίς κάλυμμα, φροντίστε τουλάχιστον να απομακρύνετε αντικείμενα αξίας για μην αποτελέσουν λόγο διάρρηξης.

Τα απαραίτητα της ακινησίας.

Για να αποφύγετε τις φθορές του χρόνου και των καιρικών συνθηκών του αυτοκινήτου σε περίοδο ακινησίας χρειάζεστε:

α) Κλειστό χώρο στάθμευσης.
β) κουκούλα σε περίπτωση που δε διαθέτετε κλειστό χώρο στάθμευσης.
γ) ταλκ ή ειδική κρέμα για να επαλείψετε την μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων ώστε να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ.
δ) ένα κλειδί του οποίου η διάσταση να ταιριάζει με την κεφαλή των σφικτήρων των πόλων της μπαταρίας.
ε) δεύτερο κλειδί του οχήματος που θα αφήσετε σε έμπιστο άτομο ώστε να το ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

χρήση φορτιστή/συντηρητή https://www.e-kiriazis.gr/ell/categories/%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82__%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82_%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD/ προτείνεται στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο μένει ακίνητο σε κλειστό χώρο με πρόσβαση σε πρίζα ρεύματος. Ο συντηρητής θα μας βοηθήσει ώστε η μπαταρία να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, σε πλήρη κατάσταση φόρτισης, χωρίς να απαιτείται εκκίνηση του αυτοκινήτου κάθε φορά και χωρίς να ανησυχούμε για την κατανάλωση του συναγερμού. Η χρήση μπορεί να γίνει είτε με επαναλαμβανόμενες φορτίσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. δύο φορές τον μήνα) είτε με μόνιμη σύνδεση για όσο διάστημα μείνει το αυτοκίνητο ακίνητο. Στη δεύτερη περίπτωση προτείνονται μόνο συντηρητές μακράς εφαρμογής όπως αυτοί της εταιρείας CTEK https://www.e-kiriazis.gr/ell/categories/CTEK/

*Η χρήση ηλιακού συντηρητή προτείνεται στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο θα μείνει ακίνητο σε εξωτερικό χώρο με συχνή ηλιοφάνεια. Τα πάνελ των ηλιακών συντηρητών εφαρμόζουν εσωτερικά του παρμπρίζ με την πρόσοψη προς τον ήλιο.  Το ρεύμα χαμηλής έντασης θα φροντίσει ώστε να αναπληρώνονται οι απώλειες του συναγερμού. Ο ηλιακός συντηρητής εφαρμόζει στην μπαταρία με μικρές δαγκάνες, όπως οι κλασικοί φορτιστές.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση αναφορικά με τις διαδικασίες ακινητοποίησης  ενός οχήματος. Η εταιρεία Κυριαζής Batteries & More και το έμπειρο προσωπικό μας θα σας εξυπηρετήσει σε οποιοδήποτε  θέμα στο κομμάτι των μπαταριών και φορτιστών  παντός τύπου αλλά και λοιπών παρελκόμενων μέσα από μια πλούσια γκάμα προϊόντων.

kiriazis.bannerΘηβών 95 , 12136 Περιστέρι
Τ +30 210 5739000     Τ +30 210 5754000          Τ +30 210 5745700
Φ +30 210 5745800    E  : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     W : www.e-kiriazis.gr