Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ειδικό trailer για τη μεταφορά μοτο.

Κέιμενο - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η ιδιοκατασκευή του Ολλανδού του έλυσε ένα πρόβλημα αλλά του δημιούργησε ένα άλλο.Ήμουν στην παραλία της Καραθώνας εκείνο το Σαββατοκύριακο, όταν κάποια στιγμή πήρε το μάτι μου την περίεργη κατασκευή ενός trailer που ήταν κοτσαρισμένο σε ένα τριαξονικό camper με Ολλανδικές πινακίδες κυκλοφορίας. Με την άδεια του Ολλανδού κατόχου του τράβηξα μερικές φωτογραφίες και είχα μια σύντομη συζήτηση μαζί του. Πρόκειται για την ιδιοκατασκευή ενός κοντού trailer το οποίο μεταφέρει ένα σκούτερ. Ο λόγος που ο ιδιοκτήτης του camper αναγκάστηκε να καταφύγει σ' αυτή τη λύση και δεν τοποθέτησε το σκούτερ σε σχάρα, όπως συνηθίζεται, είναι γιατί η μεγάλη απόσταση μεταξύ του πίσω τροχού του camper και του κοτσαδόρου δεν επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά φορτίου μ' αυτό το βάρος.

Κατά τα άλλα, πρόκειται για μία ιδιοκατασκευή με όλα τα χαρακτηριστικά ενός κανονικού trailer, με τη μόνη διαφορά ότι το σκούτερ δεν μεταφέρεται πάνω σ' αυτό κατά μήκος, αλλά κατά πλάτος. Υπάρχει φυσικά η απαραίτητη σχάρα φόρτωσης-εκφόρτωσης, ενώ το trailer καλύπτεται με μουσαμά για την προστασία του σκούτερ απ' τις καιρικές συνθήκες και το... κακό μάτι.  Δύο πλαϊνά φερμουάρ αποκαλύπτουν το περιεχόμενο και κάνουν τη φόρτωση και εκφόρτωση του σκούτερ εύκολη υπόθεση, χωρίς να είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί όλο το κάλυμα του trailer.

Δύο πλευρικά φερμουάρ αποκαλύπτουν τον χώρο φόρτωσης.Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα ο Ολλανδός είναι ότι, όταν το camper κάνει ελιγμούς κινούμενο ανάποδα, το κοντό trailer κινείται απότομα πότε προς τα αριστερά και πότε προς τα δεξιά. Σκέφτεται λοιπόν να προσθέσει δύο ελατήρια, συνδέοντας τα δύο άκρα του trailer με την μπάρα του κοτσαδόρου, ώστε να ελέγχονται καλύτερα οι αντιδράσεις του trailer όταν το camper κινείται ανάποδα. Το ένα φέρνει το άλλο, βλέπετε, και σε πολλές περιπτώσεις μία λύση μπορεί να οδηγήσει σε ένα καινούργιο πρόβλημα.