Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι ψηφιακοί αποκωδικοποιητές και ο ωμός εκβιασμός.

Η απόκτηση ψηφιακού δέκτη Χ 30 € θα αποφέρει στην αγορά εισαγομένων 240 εκατομμύρια  €, όσο οι συντάξεις δηλαδή! Από τα 30 Ελληνικά € τα 20 € θα πάνε στο μακρινό εξωτερικό, για αστεία μηχανάκια που μπορούσαν να φτιαχτούν, και καλύτερα, στο Αιγάλεω ή στην Σαλαμίνα. Αν τολμούσε κάποιος έλληνας  βιοτέχνης να ανακοινώσει ότι τα φτιάχνει, θα δεχόταν τις ορδές των κρατικών ελεγκτών για να κλείσει πριν καν ανοίξει.

Από τα 240 εκ. € τα 160 εκ. € ενώ είναι Εθνικό κεφάλαιο, Ελληνικό χρήμα των Ελλήνων πολιτών, θα πάει στο μακρινό εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Κίνα, την αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πράγμα που έχουμε ξαναπεί.

Η δαπάνη μη διακοπής των αναλογικών, είναι απλά η συντήρηση. Οι σταθμοί έχουν αγοράσει 69 αναλογικές συχνότητες και οφείλουν να τις συντηρούν. Με την μετατροπή του σήματος σε ψηφιακό τα 6 μεγάλα κανάλια, αντί να χρησιμοποιούν 6 αναλογικές συχνότητες, θα τις κάτσουν πάνω σε ένα.

Η ποιότητα της εικόνας, που θα μεταφέρεται μέσω δεδομένων πλέον - data - όπως τα mail και η εναλλαγή σελίδων στο Internet, θα είναι καλύτερη, επειδή στην διαδικασία μεταφοράς δεδομένων  -data- δεν μπορούν να παρεισφρύουν εγγύς ενοχλήσεις η παρεμβολές, που παρεισφρύουν στην μεταφορά με το αναλογικό σήμα, και όχι πάντα σκόπιμα. Στην μεταφορά - Data - ή πάνε ή δεν πάνε πάντα μόνα τους χωρίς συνωδά.

Έτσι κι αλλιώς τηλεόραση βλέπουμε και τώρα, και πολύ καλά μάλιστα, με το αναλογικό σύστημα και χωρίς να πρέπει να προβούμε στη δαπάνη για την αγορά νέου εξοπλισμού. Το αναλογικό σημερινό σήμα θα εξακολουθήσει να εκπέμπεται από την Πάρνηθα μέχρι να ολοκληρωθεί η ύπαρξη ψηφιακού σήματος σε όλη την Ελλάδα. Πότε ακριβώς θα σταματήσει το υπάρχον αναλογικό, δεν ξέρουμε.

Το κέρδος της καλύτερης λήψης εικόνας είναι αμελητέο, σε εποχές κρίσης που υπάρχουν τόσα χαράτσια στην πλάτη του λαού και δεν αντέχει άλλα επιβαλλόμενα δήθεν από την ΕΕ ως εξαναγκασμό (ή πληρώνεις αποκωδικοποιητή ή δεν βλέπεις τηλεόραση).

Στην Γαλλία, όπου η αγορά των ψηφιακών αποκωδικοποιητών χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, δεν θεωρήσανε τους Γάλλους πιο φτωχούς από τους Έλληνες. Θα ήταν άτοπο, άλλωστε. Δεν επιτρέπεται αφ' ότου έμεινε ο συνταξιούχος χωρίς γιατρούς, φάρμακα και μειωμένη  σύνταξη να στερηθεί και την τηλεόραση.

Το ΙΝΚΑ ΖΗΤΑ: Να μην γίνει διακοπή του αναλογικού, όσο υπάρχει κρίση, ή να επιδοτηθούν από το κράτος και να αναγράφεται στο τρέχον μήνυμα κάθε σταθμού η υπάρχουσα δυνατότητα λήψης αναλογικού σήματος με  απλή περιστροφή της υπάρχουσας κεραίας στην ΠΑΡΝΗΘΑ.

Πηγή : ΙΝΚΑ Κρήτης.