Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανεξέλεγκτη η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα.

Από "Το Παρόν" της Κυριακής 12/12/2010

ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΧΕΙ... ΠΗΞΕΙ Ο ΕΒΡΟΣ - 10.000 ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!

Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη συνεχιζόμενη εισβολή λαθροµεταναστών απ' όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, µε κοινό παρονοµαστή όλων, το θρήσκευµα, τη µουσουλµανική ταυτότητα. Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι αρχές του Έβρου, που ζουν κάθε μέρα την «εικόνα» αυτής της εισβολής, έχουν στα χέρια τους και τις αποδείξεις ότι όλοι οι εισαγόµενοι είναι κατευθυνόµενοι και δασκαλεµένοι. Έρχονται από Βόρεια Αφρική και Ασία και κρατούν στο χέρι ζελατίνα µε φωτοτυπία οδηγίας της Ε.Ε. µε τα... δικαιώµατά τους. Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ που χρειάζεται ο καθένας για να έρθει εδώ;

Οι λαθροµετανάστες που µπαίνουν από τα σύνορα στον Έβρο φτάνουν στο σηµείο οι ίδιοι να πηγαίνουν και να παραδίδονται στους αστυνοµικούς και στους φρουρούς της FRONTEX (δεν είναι παραπάνω από 30 µε 40), επιδεικνύοντας τα... δικαιώµατά τους! Συγκεκριµένα κρατούν στο χέρι τους, µέσα σε ζελατίνα, φωτοτυπία άρθρου νοµοθεσίας-οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος µέλος της στο οποίο εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει να τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δακτυλικά αποτυπώµατα. Κι' αυτό όχι χωρίς λόγο. Ξέρουν ότι από τη στιγµή που έχουν καταγραφεί αποκτούν... δικαιώµατα. Αν πάνε σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και τους συλλάβουν, τους στέλνουν πίσω στη χώρα ως επανεισδοχή, από τη στιγµή που αυτή τους έχει καταγράψει! Σατανική η σύλληψη.

Όµως οι λαθροµετανάστες ξέρουν διευθύνσεις και ονόµατα για εκεί όπου θα πάνε από τη στιγµή που η Αστυνοµία τούς καταγράψει και τους χορηγήσει το χαρτί για παραµονή µε την υποχρέωση µέσα σ' ένα µήνα να φύγουν και στη συνέχεια τους αφήνει ελεύθερους. Στα λεωφορεία που τους µεταφέρουν, κυρίως στην Αθήνα, επιδεικνύουν σηµείωµα µε τα στοιχεία και τα τηλέφωνα ατόµων του κυκλώµατος, ώστε να τους τηλεφωνήσουν και αυτοί θα τους πληρώσουν τα κόµιστρα!

Οι περισσότεροι από τους εισερχόµενους από την πύλη του Έβρου προέρχονται από όλη τη Βόρεια Αφρική, Μαρόκο, Τυνησία και Λιβύη, που περνάνε στην Ασία µε προορισµό την Ελλάδα, στο πέρασµα του Έβρου, από τη στιγµή που έκλεισαν οι πόρτες προς Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Πολλοί επίσης προέρχονται από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκµενιστάν, διάφορες παραπλήσιες µικρές χώρες και από τα Εµιράτα.

Στο διάστηµα από Μάιο έως και Σεπτέµβριο υπολογίζεται ότι κάθε µήνα περνούσαν από τα σύνορά µας στον Έβρο 10.000 άτοµα! Και το νούµερο αυτό είναι το ελάχιστο. Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ µεγαλύτερο. Προς επίρρωση αυτής της εκτίµησης η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της περασµένης Κυριακής σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σηµείωνε ότι τους τελευταίους µήνες εισήλθαν στην Ελλάδα 20.000 Αφγανοί!

Όλο αυτό το µακρινό «ταξίδι», σύµφωνα µε πληροφορίες από µετανάστες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγµατα, κοστίζει 10.000 ευρώ! Και το ερώτηµα είναι ποιος τα πληρώνει. Όχι φυσικά οι «κολασµένοι» που έρχονται. Γιατί αν είχαν αυτά τα λεφτά, τους αρκούσαν να ζήσουν χρόνια στη χώρα τους. Εποµένως γιατί να έρθουν; Κάποιος πρέπει να τους τα πληρώνει. Στην Αλεξανδρούπολη, και όχι µόνο, οι εκτιµήσεις, ύστερα απ' όσα ζουν και γνωρίζουν, είναι ότι πίσω απ' όλες αυτές τις ορδές βρίσκεται η Σαουδική Αραβία. Και, βέβαια, όχι µόνο.

Στόχος δεν είναι µόνο η Ελλάδα. Κάνουν πράξη αυτό που απείλησε δηµόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ο
Καντάφι. Θα µου δίνετε κάθε χρόνο 5,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα κάνω Αφρική την Ευρώπη. Και ήδη γίνεται. Και το ζει η Ελλάδα όλη. Προς µεγάλη χαρά της Τουρκίας που κι' αυτή έχει στόχο να κάνει µουσουλµανική την Ευρώπη. Και στο τέλος θα επηρεάζει τις αποφάσεις, χωρίς µάλιστα να έχει τις υποχρεώσεις του κράτους µέλους της Ε.Ε. Γι' αυτό και δεν... σκίζεται να ενταχθεί.

Έχουν σηκώσει τα χέρια στον Έβρο. Η κατάσταση που βιώνουν στον Έβρο οι Αρχές, αλλά και οι κάτοικοι, είναι τραγική. Το Γενικό Νοσοκοµείο έχει γεµίσει, δεν προλαβαίνουν να κάνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν µεταδοτικές ασθένειες (ηπατίτιδα κ.λπ.) οι λαθροµετανάστες. Οι αστυνοµικοί φοβούνται µην «κολλήσουν» κάποια αρρώστια από τον συγχρωτισµό µε τους συλλαµβανόµενους, οι φρουροί δεν προλαβαίνουν, τα µέσα ελάχιστα, πού να βάλεις τόσες χιλιάδες,
πώς να τους ταΐσεις, να τους περιθάλψεις, να τους ντύσεις;

Υπάρχει πλήρης αλλοίωση της εικόνας της Αλεξανδρούπολης και των άλλων πόλεων, αλλά και των χωριών. Δεν υπάρχει, λένε οι εκεί Αρχές, άλλη λύση από το να τους βάζει η Ελλάδα σ' αεροπλάνα και να τους στέλνει πίσω. Και βέβαια να ενισχυθούν τα σύνορα για να περιοριστεί η εισβολή των λαθροµεταναστών. Και φυσικά η Ε.Ε. να ζητήσει από την Τουρκία να πάρει µέτρα αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορά της.

Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και σ' άλλες περιοχές της χώρας. Παντού µετανάστες, νόµιµοι και «λαθραίοι» έχουν κατακλύσει τις πόλεις. Μετά την Πάτρα και η Ηγουµενίτσα έχει γεµίσει από µετανάστες που όνειρό τους είναι να περάσουν στην Ιταλία και από κει για άλλους τόπους, µε τελικό προορισµό, για πολλούς από αυτούς, τον Καναδά. Η πόλη της Άρτας έχει αλλάξει φυσιογνωµία. Πάνω από 5.000 µετανάστες έχουν εγκατασταθεί εκεί µόνιµα! Κοιµούνται στους δρόµους, στα χωράφια, ενώ η εγκληµατικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Ένας πρωτότυπος τρόπος, προκειµένου να νοµιµοποιούνται λαθροµετανάστες και να µπορούν να µπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το στήσιμο εικονικών γάµων, µε Ρουµάνες, Βουλγάρες και Πολωνέζες, που οι χώρες τους έχουν ενταχθεί στην Ε.Ε. Έναντι αµοιβής (όχι και τόσο ευκαταφρόνητης) παντρεύονται µε Πακιστανούς, Αφγανούς κ.ά. και έπειτα από 2-3 µήνες ο γάµος παραµένει στα χαρτιά. Όµως, µ' αυτό το χαρτί είναι ελεύθερη η είσοδός τους σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το διεθνές κύκλωµα που διακινεί τους λαθροµετανάστες, όπως βλέπετε, είναι πολύ εφευρετικό για να ξεπερνάει τις απαγορεύσεις.

Για την Ελλάδα και όλους µας το ποτήρι ξεχείλισε. Η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσµος να
προβληµατιστούν, να δουν πού πάµε, και να συµφωνήσουν στα µέτρα πριν ο Ελληνισµός και η χώρα µας χάσουν την ταυτότητά τους.

Σημείωση "Rib and Sea" : Να συμφωνήσουν στα μέτρα οι πολιτικοί; Ποιοι πολιτικοί; Αυτοί που πρόδωσαν τη χώρα και ευθύνονται για την τραγική οικονομική της κατάσταση; Αυτοί που αποκλειστικώς ευθύνονται για την ανεξέλεγκτη είσοδο των λαθρομεταναστών; Ας ψάξουμε να βρούμε αλλού τη λύση...