Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Όπως ο Ταγίπ ο Μεγαλοπρεπής, έτσι και ο Αλαίκσοις ο Μνημονιοκαταλύτης θέλει την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ΤΟΥ.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

agoranomiaΑπό το εκφωνηθέν σε απάνεμο λιμάνι της Ιθάκης αντιπροχθεσινό «διάγγελμα» του πρωθυπουργού κράτησα τούτο το απόσπασμα:

«Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι... Αυτοί που θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου. Και που τρέμουν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης.»

Την ίδια ημέρα η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδιδε τούτο το δελτίο Τύπου:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης με το άρθρο 15 του νέου Σχεδίου Νόμου, που εισάγει, προχωράει σε αλλαγές στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και συγκεκριμένα μειώνει το ελάχιστο όριο της υπηρεσίας των Αρεοπαγιτών και των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου προκειμένου να επιλεγούν οι νέοι Αντιπρόεδροι και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

... Αυτό που ωστόσο θεωρούμε μεγαλύτερο ολίσθημα είναι ότι τροποποιείται μία διάταξη λίγες εβδομάδες πριν τις προαγωγές των νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή για την αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, η οποία συστάθηκε από το ίδιο Υπουργείο, ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν ένα μήνα περίπου και κατευθύνθηκε σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτήν που υιοθέτησε το κατατεθειμένο Σχέδιο Νόμου. Η Ένωση ζητά στην παρούσα φάση την άμεση απόσυρση της διάταξης και την επιλογή των νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου με το υφιστάμενο καθεστώς, ώστε να μην δημιουργούνται υπόνοιες για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων της τελευταίας στιγμής.

Επίσης προβληματίζει ιδιαίτερα η σκοπιμότητα νομοθέτησης του άρθρου 7 παρ. 1 και 2 του ίδιου Σχεδίου Νόμου, με την οποία επιχειρείται να θεσμοθετηθεί ως λόγος μειώσεως της καταγνωσθείσας ποινής η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου. Κάτι τέτοιο εκτός του ότι δεν έχει έρεισμα ή προηγούμενο στην κοινοτική νομοθεσία και νομολογία, θέτει υπό αμφισβήτηση το ανεπηρέαστο της δικαστικής κρίσης από δηλώσεις δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών.

Επίσης με τροπολογία και χωρίς να έχει αναφανεί κάποιος ιδιαίτερος λόγος παρατάθηκε η θητεία των αθλητικών δικαστών, παρά το γεγονός ότι με το ν. 4326/2015 οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ορίζονται για τριετή θητεία χωρίς δυνατότητα ανανέωσής της. Η Ε.Δ.Ε. εκφράζει την αντίθεσή της σε τέτοιες λογικές που καθιστούν άνευ αξίας τους καταλόγους που αποστέλλονται στην Ε.Π.Ο. από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.»

Και στο ποδόσφαιρο ρε φούστη μου;

Κι’ η άλλη διαταξούλα που θα ανάγει σε ελαφρυντικό για τον καταδικασθέντα την προσβολή τού τεκμηρίου της αθωότητος στο πρόσωπό του από δηλώσεις πωλητικών, τηλεοπτικές εκπομπές, δημοσιεύματα κ.λπ. προφανώς. Ποιόν καλόν κατηγορούμενο φωτογραφίζει;

Και επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, τώρα θα ξέρουμε για χάρη ποίου/ων εκ του/ων νέου/ων Αντιπροέδρου/ων θα μειωθεί ο χρόνος θητείας ως Αρεοπαγίτου, ώστε να είναι επιλέξιμος/οι για θέση Αντιπροέδρου. Και ταυτόχρονα θα γνωρίσουμε και το ήθος του/τους, αφού θα έχει/χουν δεχθεί να υποσκελίσει/ουν άλλους συναδέλφους του/τους με φωτογραφική και χαριστική, προφανώς, διάταξη. Άνευ ανταλλάγματος. Προδήλως.       

Βαρέθηκε ο Αλαίκσοις ο άμωμος, ο άσπιλος, ο αμόλυντος να περιμένει να συμπληρώσει/ουν ο/οι εκλεκτός/οί τον νόμιμο χρόνο, όπως έγινε με τον νυν Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Θα φτιάξει νέο νόμιμο χρόνο. Η νομιμότητα πάνω απ’ όλα.  

http://www.ribandsea.com/articles/3240-xanos-klasmenos-i-boylis-i-fallogravatakias-i-barmpis-i-rouletakias-kai-eftyxos-pou-den-apostatheropoiithike-i-kyvernisi-kai-etsi-den-apotharrynthikan-oi-athroos-syrreontes-ependytes.html