Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η ανθρώπινη βλακεία είναι ασύμμετρη και ανιθαγενής.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.
 
kranos.pilinoΜία καλή φίλη είχε την καλωσύνη να μου στείλει τους κάτωθι συνδέσμους
 http://www.lefigaro.fr/international/2018/08/16/01003-20180816ARTFIG00258-genes-quand-le-m5s-denoncait-la-petite-fable-du-pont-qui-pourrait-s-effondrer-a-tout-moment.php
 
Σαστισμένοι από την αναπάντεχη, για τον λαό,  απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας ξεχάσαμε και το Μάτι και τη Μάνδρα και την κ. Περιφερειάρχιδα και τους μανδαρίνους των υπουργείων και των Δημοσίων εν γένει Υπηρεσιών.
 
Αυτοί που ήθελαν τα Μνημόνια και αυτοί που έκαναν πως δεν τα ήθελαν ψήφισαν ομοθυμαδόν το τρίτο  και μακρύτερο πριν τρία χρόνια ακριβώς. Για να αποτραπεί η καταστροφική έξοδός μας από την ευρωζώνη, για να αποτραπεί η έξοδός μας από την ΕΕ. Για να μην αποτινάξουμε τον ζουρλομανδύα που οι ίδιοι και οι ξένοι πάτρωνές τους μας έχουν φορέσει. Τα χάλια τής επί 8 έτη λιτότητος και υπερφορολόγησης τα βλέπουμε τώρα, αλλά προσπαθούμε να τα κρύψουμε. Και μη βάζοντας μυαλό πανηγυρίζουμε που θα μπορούμε να δανειζόμαστε πάλι από τις αγορές. Ίσως μετά από καμμιά δεκαριά χρόνια να ξαναδανειστούμε από κράτη, για να εξοφλήσουμε τις αγορές κ.ο.κ. Το γνωστό γαϊτανάκι. Πού στο διάολο πάνε όλα αυτά τα δανεικά και δεν επαρκούν, για να έχουμε επί τέλους μία σωστή και αποδοτική Διοίκηση; 
 
Αυτοί που κατακεραύνωναν την επί δεκαετίες αυθαίρετη δόμηση και το αλισβερίσι μεταξύ ψηφοφόρων και πωλητικών, ξεσηκώθηκαν κατά του ανάλγητου κράτους που έβαλε μπρος να κατεδαφίσει αυθαίρετα το 2015. Τί ωραίο εκείνο το βίδεο με τον βουλευτή του ΣΦΥΡΙΖΑ Πάντζα να λέει στον εισαγγελέα που βρισκόταν επί τόπου στο Μάτι, για να προστατεύσει τα συνεργεία κατεδάφισης: «Να το ξέρετε, θα έχουμε συγκρούσεις». Σιγά τον νόμο και τον εφαρμοστή του. Αν κάνει το καθήκον του, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι, θα προκαλέσει … συγκρούσεις. Νόμος είναι το δίκηο του εργάτη, του αυθαίρετου οικιστή, του φοροφυγάδα, του λαμόγιου, του βουλευτή, του υπουργού, του παρατρεχάμενου, του κωματόσκυλου κ.λπ.    
 
Ως προς την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα και την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς, μας μεταφέρουν τα ΜΜΕ μόνον τον άφατο πόνο που βιώνει και ο ιταλικός λαός. Κανείς δεν μιλάει για το τί συμβαίνει στην πωλητική σκηνή της προς Δυσμάς γείτονος. Για τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των διαφόρων κατά καιρούς  κυβερνησάντων και των νυν κυβερνώντων. Για την προ ετών αντίδραση του ιταλικού ΣΦΥΡΙΖΑ στην κατασκευή παρακαμπτήριου αυτοκινητόδρομου που θα μείωνε  το βάρος, το οποίο  δεχόταν καθημερινά η γηραιά γέφυρα από τα βαρέα φορτηγά.
 
Παντού τα ίδια ρε φούστη μου. Δεν φταίει κανείς, εκτός από την ανθρώπινη αβελτηρία, η οποία στερείται εθνικότητος.