Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Προς Περιφερειάρχιδα επιστολή.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

rena.dourouΚυρία Ρένα μας,

Επιτρέψτε μου εν πρώτοις την οικειότητα. Καθ’ όσον Εσείς  δεν ανήκετε σε κώματα και παρατάξεις. Ανήκετε σε όλους εμάς, σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και όχι μόνον στους κατοίκους της  περιφέρειάς Σας. Ούτε μόνον σε όσους βλέπουν ΕΡΤ.

Αποφάσισα να Σας γράψω, επειδή πρωί-πρωί βρήκα στον υπολογιστή μου το ακόλουθο μήνυμα ενός φίλου

«Αισθάνομαι ως μεγάλη ήττα για την αξιοπρέπειά μου, το γεγονός ότι πλέον δεν μου κάνει εντύπωση ο,τιδήποτε παράλογο, προσβλητικό και προκλητικό ακούω...». (Σ.Σ. Όλοι κάπως έτσι αισθανόμαστε. Σιγοβράσαμε τόσα χρόνια σαν το βατραχάκι και αποχαυνωθήκαμε).

Μελαγχόλησα.

Είναι μεγάλη πίκρα και προσβολή για ανθρώπους που έζησαν με αξιοπρέπεια, που μόχθησαν για τους ίδιους, για την οικογένειά τους και προσέφεραν με τις δυνάμεις τους για τον τόπο, να φθάνουν στο σημείο να μην εντυπωσιάζονται πλέον από όλα τα καμώματα τα δικά Σας και του κώματος, στο οποίο ανήκετε, το οποίο και προσβάλλει ο,τιδήποτε πράγματι αριστερό μπορεί κανείς να διανοηθεί.

Βομβαρδίζομαι, λοιπόν, από 23.07.2018 με διάφορα σχετικά με την καταστροφή στο Μάτι. Παραίτηση υπουργού και καρατόμηση αρχηγών ΠΣ και ΕΛ.ΑΣ., ενώ ουδείς εντόπισε οποιοδήποτε λάθος σε όσα έγιναν ή δεν έγιναν. Αποποίηση ευθυνών από κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο. Πρωτοφανές κυβερνητικό εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ώστε να μην βρεθούν τα στελέχη [λέμε και καμμιά μ..] του ΣΦΥΡΙΖΑ στη δυσάρεστη θέση να απαντούν σε σκληρές ερωτήσεις, ως αποθέωση του δημοκρατικού ύφους και ήθους του κυβερνώντος κώματος. Πρωτοφανής απρέπεια του Χάνου Κλασμένου που επισκέφθηκε το καμμένο Μάτι και είχε το θράσος να πει σε πυρόπληκτο  πως αυτά που του έλεγε τα έλεγε μόνον αυτός και ο Πορτοσάλτε. Αλλά δεν φταίει ο Χάνος. Φταίει ο πυρόπληκτος που δεν τον έφτυσε on camera με μία περιποιημένη ροχάλα.

Σε όλη αυτή την επικοινωνιακή καταιγίδα είσθε απούσα. Λες και κάποιο αόρατο χέρι Σάς έχει βάλει στο απυρόβλητο, ώστε τα πυρά όλων να στρέφονται στο ΠΣ, στην ΕΛ.ΑΣ. και στον παραιτηθέντα υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να Σας ρωτήσω εγώ:

- Τί κάνατε την 23.07.2018 από ώρα 17:00 μέχρι που πήρατε μέρος στη μούφα σύσκεψη υπό τον πορδυπουργό;

- Με ποιόν ήλθατε σε επικοινωνία στο ως άνω διάστημα και τί διαμείφθηκε μεταξύ σας;

- Ποιός ήλθε σε επικοινωνία με  Σας στο ίδιο διάστημα και τί διαμείφθηκε μεταξύ σας;

- Πού ακριβώς βρισκόσασταν ως φυσική παρουσία στο ίδιο διάστημα;

- Σε ποιόν δώσατε οδηγίες ή εντολές και ποιές στο αυτό διάστημα για την αποτροπή της καταστροφής;

Ελπίζω να κληθείτε να καταθέσετε στον εισαγγελέα που διενεργεί τη σχετική προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της συμφοράς και να του υποβάλετε λεπτομερή αναφορά εις απάντηση των ως άνω ερωτήσεων. Λεπτό προς λεπτό.

Και μια τελευταία ερώτηση: την 21.08.2018 θα λάβετε μέρος στη χέστα, συγγνώμην φιέστα ήθελα να γράψω, δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια; Θα φιγουράρετε σε περίοπτη θέση ανάμεσα σε όλο το σκυλολόϊ που θα πλαισιώνει τον πορδυπουργό; Την ώρα που θα Σας κοιτούν από ψηλά οι ψυχές αυτών που έφυγαν από τη Μάνδρα και το Μάτι βουτηγμένη στη λάσπη και στις στάχτες;

Αιδώς αχρείοι!