Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Για δες ρε κάτι απορίες που έχω.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

tempelidesΗ Εισαγγελέας, λέει, του Αρείου Πάγου, λέει, κ. Δημητρίου, λέει, έδωσε χθες εντολή, λέει, να μεταφερθούν, λέει, τα παιδιά των κτηνών της Λέρου σε ασφαλές, λέει, περιβάλλον κ.λπ. Δεν έδωσε, όμως, εντολή να διερευνηθεί πώς, ποιοί και γιατί ολιγώρησαν επί ένα χρόνο, ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό από έτους.

Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τις Αρχές από τον Μάιο του 2017 για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Γιατί δεν πρέπει να δεχθούν τα επίχειρα όλοι οι μανδαρίνοι που, αν και αρμόδιοι, δεν ασχολήθηκαν με το θέμα και άφηναν τα παιδιά να κακοποιούνται και σεξουαλικώς από τους γονείς-τέρατα;   Οι Εισαγγελείς Ανηλίκων που ασχολούνται, ως μη όφειλαν, με τα προβλήματα επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν προβληματικοί πατεράδες κατά την επικοινωνία με τα παιδιά τους;  Οι αστυνομικοί που τα μαθαίνουν όλα; Ρωτάω εγώ τώρα.

Η Γενική Επίτροπος, λέει, της Διοικητικής Δικαιοσύνης όρισε την 29η Μαΐου 2018 ως την ημέρα έναρξης της δυνατότητος ηλεκτρονικής υποβολής εισαγωγικών δικογράφων σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια. Και πώς το έκανε αυτό; Εκδίδοντας 39 αποφάσεις. Τις διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου. 39 πανομοιότυπες αποφάσεις, οι οποίες διέφεραν μόνον κατά το δικαστήριο. Μία απόφαση για κάθε δικαστήριο. Τί την εμπόδιζε, άραγε, να εκδώσει μία απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται και τα 39 διοικητικά πρωτοδικεία και εφετεία της χώρας; Ρωτάω εγώ τώρα.   

Άκουγα χθες τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά συνεντευξιαζόμενο σε ραδιοφωνικό σταθμό. Έλεγε το εξής απλό: όταν λίαν προσφάτως εισήλθε παράνομα στη χώρα ένας Τούρκος αγρότης, συνελήφθη, εδικάσθη και απελάθη. Η διαδικασία διήρκεσε 3 ημέρες. Γιατί δεν γίνεται το ίδιο με όλους αυτούς που κατακλύζουν παράνομα τα νησιά μας;  Όλοι αυτοί δεν εισέρχονται παράνομα στη χώρα; Σύλληψη, δίκη, απέλαση, αν δεν είναι αποδεδειγμένως πρόσφυγες. Ρωτάω εγώ τώρα.

Και μετά αναρωτιέμαι γιατί χτυπιέται ως σύγχρονος Δον Κιχώτης ο φίλος μου ο Διονύσης Ρηγόπουλος προσπαθώντας χρόνια τώρα να πείσει τους αρμοδίους να γίνει ψηφιακή αποτύπωση του Δημοσίου. Τί λες ρε Ρηγόπουλε! Πώς θα προσλαμβάνουν οι κυβερνώντες στα μουλωχτά χιλιάδες συμπατριώτες στο Δημόσιο ενόψει εκλογών; Πώς θα εκμαυλίζουν το εκλογικό σώμα για να διατηρήσουν την καρέκλα; Πώς θα εφαρμόζουν το προαιώνιο δόγμα «έλλειψη προσωπικού», πώς θα αποσπούν και μεταθέτουν τα κωματικά κολλητάρια σε θέσεις  εργασίας [τρόπος του λέγειν] βολικές χωρίς να τους ελέγχει κανείς;   

https://www.naftemporiki.gr/story/1302494/i-diafaneia-i-diakubernisi-ki-emeis-oi-polites
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/o-ihsous-kai-to-ellhniko-dhmosio-44341596648
 
Υ.Γ. Ρε Ρηγόπουλε, πήγες να εξηγήσεις το σχέδιό σου στον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού κ. Καρανίκα;