Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ωραίοι ως...

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

karolos.tsiprasΥποδεχθήκαμε και το πριγκηπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρεταννίας με τις αρμόζουσες στον διάδοχο το θρόνου  τιμές. Οποία τιμή που ο Κάρολος φορούσε μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία. Φαντάζομαι ότι διαθέτει μανικετόκουμπα και με τη σημαία του Σουδάν και της Ουζουμπούρου. Ακολούθως το ζεύγος έφαγε κουλούρι στο Μοναστηράκι, όπου θαυμάσαμε την απλότητά του. Μία συμπατριώτισσα ιθαγενής ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που προσέφερε στο ζεύγος μίαν ανθοδέσμη.

Ο ΠτΔ αναφέρθηκε στη ναυμαχία τού Ναυαρίνου, για να μας υπενθυμίσει ότι τότε έγειρε η πλάστιγγα υπέρ του εξεγερμένου Έθνους κατά των Οθωμανών. Δεν μας είπε πώς θα αντιδρούσε η σύμμαχος χώρα, αν δεν τη συνέφερε μία τέτοια εξέλιξη.

Μετά η Δούκισσα της Κορνουάλης απήγγειλε Χάρυ Πότερ σε εκδήλωση ενός σχολείου. Όχι Μπάϊρον. Ακολούθως, το ζεύγος θα συναντούσε τον τέως Βασιλέα Κωνσταντίνο ιδιωτικώς. Τον τέως, τον οποίο θα συνελάμβανε ο Σκανδαλίδης, αν τολμούσε να έλθει στην Ελλάδα.

Ο ΠτΔ δεν ξέχασε να αναφερθεί στις ελληνικές ρίζες του Καρόλου. Δεν μπήκε, όμως, σε λεπτομέρειες. Δεν μας θύμισε π.χ. ότι ο Φίλιππος, πατέρας του Καρόλου, είναι γιός του πρίγκηπος Ανδρέα, υιού του Γεωργίου του Α΄, ο οποίος Ανδρέας ηγήθηκε στρατιάς στην εκστρατεία του 1922, απηλλάγη των καθηκόντων του για ανικανότητα του διοικείν στρατεύματα, συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια, αντί εις θάνατον, αλλά δεν  εξέτισε την ποινήν του, διότι παρενέβη η μεγάλη σύμμαχος και φίλη μας και τον μετέφερε μετά της οικογενείας του εις το ΗΒ. Μιλάμε για παππού διαμάντι.

Κάποιος κακεντρεχής μού χάλασε τη διάθεση θυμίζοντας ότι σαν την ημέρα που μας επισκέφθηκε το ζεύγος [10.05.2018] πριν 62 χρόνια οι του Καρόλου και της Καμίλας οδήγησαν στην αγχόνη τον Καραολή και τον Δημητρίου. Ευτυχώς που δεν μου θύμισε την αδράνεια/συνδρομή τής μεγάλης συμμάχου μας στην Τουρκία, όταν αυτή εισέβαλε στην Κύπρο το 1974. Εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας γαρ.      

Οποία απλότης του ζεύγους λοιπόν. Όπως και του Μακρόν μετά της συζύγου του. Και αυτοί απλοί και προσηνείς, όταν μας επισκέφθηκαν για να πουλήσουν φρεγάτες, τις οποίες ξέχασαν μόλις ο Ταγίπ τους απείλησε ότι θα κλείσει το εργοστάσιο της Renault στην Τουρκία.

Και καπάκι μαθαίνω ότι η εισηγήτρια της ΝΔ για το νομοσχέδιο περί αναδοχής παιδιών από ομοφύλους πρότεινε στο σώμα να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά στη συνέχεια η ίδια ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου. Σταθερότης και ακεραιότητα χαρακτήρος. Τα δύο προσόντα που στερούνται όλοι οι βολευτές μας.  
Τί να σου κάνει και ο Κάρολος και ο Μακρόν; Αφού βλέπουν πόσο μαλάκες είμαστε που στέλνουμε στη Βουλή τέτοια κνώδαλα, γιατί να μην αναμειχθούν με το πλήθος των Ελλήνων ψηφοφόρων και να το παίξουν απλοί πλημμυρίζοντας τις οθόνες μας; Άσε που ο Κάρολος έχει, λέει, και ελληνικές ρίζες, όπως προανέφερα. Σχεδόν συμπατριωτάκι.