Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

54 χρόνια πριν: ο λαός κατήγαγε περιφανή νίκην - η τυραννία κατελύθη - άρχισε το λαμπρό μέλλον που απολαμβάνουμε ακόμη και σήμερα.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ta.nea«ΤΑ ΝΕΑ» της 17.02.2018 κυκλοφόρησαν μαζί με αναπαραγωγή τού πρωτοσέλιδού τους της 17.02.1964, επομένης της μεγαλειώδους νίκης της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ» του Γεωργίου Παπανδρέου, ιδρυτή μίας εκ των ισχυρότερων πωλητικών δυναστειών  του τόπου. Ο τότε εκδότης τής «δημοκρατικής» εφημερίδος Χρ. Λαμπράκης [της αντικειμενικής ενημέρωσης και του Μεγάρου Μουσικής που πληρώνουμε εμείς και πολλών άλλων αμαρτημάτων] μας ενημέρωνε ότι νικήσαμε και καταλύσαμε την τυραννία, με αποτέλεσμα να ανατείλει το μέλλον λαμπρόν.

Ακολούθησαν τα λαμπρά Ιουλιανά τού 1965 με αποκορύφωμα την καύση της εφημερίδος την 09.08.1965, η πεφωτισμένη  21η Απριλίου 1967, η υπέρλαμπρη καταστροφή τής Κύπρου με την ταυτόχρονη επιστροφή του τύραννου, ιδρυτή άλλης ισχυρής πωλητικής δυναστείας  [Ιουλιανά του 1974], η εκτυφλωτική νίκη της Δημοκρατίας και της Αλλαγής που έφερε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και τις, κατά Θοδωρή Καλούδη,  άλλες δημοκρατικές δυνάμεις [Οκτωβριανά τού 1981], η φωτεινή απαλλαγή του 1990, η λαμπερή επάνοδος της Αλλαγής του 1993, η απαστράπτουσα εισβολή τού εκσυγχρονισμού τού 1996, η  περίλαμπρη σεμνότητα και ταπεινότητα του 2004, το ακτινοβολήσαν «λεφτά υπάρχουν» του 2009, η γοητευτική απαρχή  τού αντιμνημονιακού Μνημονίου του 2012, με κατάληξη τη σουρρεαλιστική εποχή του μνημονιακού Αντιμνημονίου του 2015 και τους ορατούς εθνικούς κινδύνους για Μακεδονικό, Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο πάλι. Και
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/03/1981.html

Και όλο τούτο το γλυκοχαράζον τότε μέλλον, και παρελθόν τώρα, υπό τον ζόφο χιλιάδων αρπαχτών της εργολαβοσυνδικαλιστικοπωλητικής αλήτ    

https://taxalia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8549.html

Λουσμένοι, λοιπόν, σήμερα στο λαμπρό αυτό παρελθόν που αποτέλεσε  το από 16.02.1964 μέλλον συζητούμε για μία ακόμη φορά ποιός πωλητικός άρπαξε πόσα και για ποιόν θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, ώστε να αποφανθεί ποιός θα παραπεμφθεί να δικασθεί από το Ειδικό Δικαστήριο.

Κι’ άρχισαν πάλι οι νομικές ακροβασίες.  Παραγράφηκαν ή δεν παραγράφηκαν όσα διέπραξαν οι 10 ύποπτοι πωλητικοί μέχρι πριν 5 χρόνια; Ασφαλώς και παραγράφηκαν κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος, αφού παρήλθαν δύο ολόκληρες βουλευτικές σύνοδοι  από τότε που αμάρτησαν οι καταγγελλόμενοι μέχρι σήμερα.  Και ακούω τις ημέρες αυτές συνταγματολόγους και συνταγματολογούντες να με ενημερώνουν ότι η κυβέρνηση προτιμά να ασχοληθεί με τους εν λόγω πωλητικούς η τακτική Δικαιοσύνη, άρα όχι η Βουλή και το Ειδικό Δικαστήριο. Το Σύνταγμα, όμως, είναι σαφές: μόνον η Βουλή μπορεί να παραπέμψει και μόνον το Ειδικό Δικαστήριο μπορεί να δικάσει πωλητικούς για δωροδοκία και αρπαχτές γενικώς.   

Τί γίνεται, όμως, σε περίπτωση που η Βουλή αποφανθεί ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί; Μία δυνατότητα έχουν οι πωλητικοί για να αποδοθούν πάλλευκοι στην άτιμη την κενωνία, αυτή του άρθρου 86§5 του Συντάγματος:    

«5. Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».

Κι’ αν η Βουλή αποφανθεί ότι το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και τους παραπέμψει, μολονότι έχει παραγραφεί; Θα αχθεί η υπόθεση στο δικαστικό Συμβούλιο του ν. 3126/2003, το οποίο θα κρίνει ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί, όπως έγινε με τον Άκη. Και τότε, τί μπορεί να κάνει ο άμωμος πωλητικός που παραπέμφθηκε παρά τον υπέρτατο νόμο του κράτους;

Μας το λέει το άρθρο 16α του ν. 3126/2003 που προστέθηκε με τον ν. 3961/2011.

«Αρθρο 16Α
 Ελεγχος της ουσίας της κατηγορίας.

1. Σε περίπτωση που ανακύπτει ζήτημα παραγραφής της αξιόποινης πράξης ή εξάλειψης του αξιοποίνου σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2, το Δικαστικό Συμβούλιο ή το Ειδικό Δικαστήριο ερευνά την ουσία της κατηγορίας, όταν τούτο ζητήσει ο κατηγορούμενος Υπουργός.
 2. Η πιο πάνω έρευνα γίνεται μόνο για εκείνον τον κατηγορούμενο που υπέβαλε σχετικό έγγραφο αίτημα και ακολούθως εκδίδεται βούλευμα ή Απόφαση, αντίστοιχα επί της ουσίας της υπόθεσης.
 3. Η αίτηση του κατηγορουμένου, με την οποία αυτός ζητά την έρευνα της ουσίας της κατηγορίας πριν από την έρευνα για την παραγραφή, ή την εξάλειψη του αξιοποίνου, δεν πρέπει να περιέχει οποιαδήποτε αίρεση και κατατίθεται κατά την προδικασία στον εισαγγελέα του Συμβουλίου, ενώπιον δε του ακροατηρίου κατά την έναρξη της εκδίκασης. Οταν το ζήτημα της παραγραφής ή της εξάλειψης του αξιοποίνου ανακύψει μεταγενέστερα η αίτηση υποβάλλεται τότε.»

Με άλλα λόγια, παραπέμπουμε τον υπουργό, παρά το γεγονός ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί. Γιατί; Διότι έτσι μας γουστάρει. Πλειοψηφία είμαστε, ό,τι θέλουμε κάνουμε. Ακολουθεί το δικαστικό Συμβούλιο που αποφαίνεται, ορθώς, ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί. Και τότε ο υπουργός έχει δικαίωμα να ζητήσει να ερευνηθεί η κατηγορία στην ουσία, για να αποδείξει την αθωότητά του. Εδώ παρατηρούνται τα εξής παράξενα:

- Τέτοιο δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται σε κανέναν απλό πολίτη. Για εκείνον παραγράφεται το αδίκημα και μένει με τη ρετσινιά.   
- Ποιό όργανο είναι αρμόδιο να κρίνει την ουσία της κατηγορίας κατά του πωλητικού; Το Δικαστικό Συμβούλιο, όπως λένε οι συνταγματολογούντες και ο νόμος, ή η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 86§5 του Συντάγματος; Άλλος ένας γρίφος.  

Μήπως αυτό εννοούν οι κυβερνώντες, όταν λένε ότι προτιμούν να ασχοληθεί η τακτική Δικαιοσύνη; Δηλαδή να παραπέμψουν τους 10, μολονότι τα «κρίματά» τους έχουν παραγραφεί, ώστε  να θεμελιώσουν αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου που δεν συνεδριάζει δημοσίως και να παρακαμφθεί η Επιτροπή του άρθρου 86§5 που συνεδριάζει δημοσίως;

Και να φαντασθεί κανείς ότι όλοι αυτοί οι σαλταδόροι έχουν ορκισθεί να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους.

Άντε, πάμε πίσω στο πρώτο έτος της Νομικής να δούμε μήπως άλλαξε αυτό που διδασκόμασταν: το Σύνταγμα υπερισχύει πάσης πράξεως οποιασδήποτε λειτουργίας της κρατικής εξουσίας, δικαστικής, εκτελεστικής και νομοθετικής.  

Novartis και πάσης Ελλάδος ρε! Αλαίκσοις και ξερό ψωμί! Σιγά μην ασχοληθούμε με το Κυπριακό ή το Μακεδονικό!  

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/02/1958.html

Νέο λαμπρό μέλλον για τον πολυνίκη λαό άνοιξε χθες στο Eurogroup που διαπίστωσε εξαιρετική πρόοδο στην αξιολόγηση [=υπερφορολόγηση], αλλά εκταμίευση της δόσης γιοκ μέχρι να παραδοθεί το «Ελληνικό» στους επενδυτές και ν’ αρχίσουν να γίνονται fast track [=ηλεκτρονικώς] οι πλειστηριασμοί! Ωχ μάνα μου! Δεν αντέχω άλλο λαμπρό μέλλον!

Πάντως σήμερα τα λεωφορεία της Αττικής θα είναι ακινητοποιημένα 17:00-21:00 λόγω συνέλευσης του σωματείου των εργαζομένων σ’ αυτά. Το Eurogroup και το ΔΝΤ δεν έθεσαν ποτέ ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης να συνεδριάζουν οι συνελεύσεις αυτές ημέρα Κυριακή, ώστε να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό.

Υ.Γ. Τί έγινε ρε Κοντέ με τη σύσταση της Επιτροπής του άρθρου 86§5 που είχες ζητήσει το 2011; Σε πρόλαβε η αθώωση όλων των Βατοπεδινών και δεν σ’ ενδιαφέρει πια καθ’ ότι αθώος και συ κατ’ αντανάκλαση;  

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/164068/ti-sustasi-eidikis-epitropis-zita-o-al-kodos