Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Όταν ο Τζανακόπουλος έμενε στο Αιγάλεω.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

tzanakopoulosΟ κυβερνητικός ψεύτης [όπως όλοι οι προκάτοχοί του, για να μην παρεξηγηθώ] Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως δεν θυμάται να μετέδωσε ποτέ η ΕΡΤ συλλαλητήρια. Και τούτο εδώ από πού είναι ωρέ παλουκάρι; Από το Αρχείο της ΕΡΤ; Αν ναι, τότε ας μας δείξει το βίδεο που τράβηξε προχθές η ΕΡΤ για να το βάλει στο Αρχείο της. https://www.youtube.com/watch?v=ZRtsMmIOrIc

Δικαιολογημένος ο Τζανάκ. Ήταν τότε 10 ετών. Πού να θυμάται. Ίσως και να μην είχαν τηλεόραση στο σπίτι, καθότι σε υποβαθμισμένη περιοχή που δεν είχε συναντήσει ακόμη την πρόοδο του Σημίτη. Δεν έμενε, βλέπετε, στα βόρεια προάστεια, όπως ο Σκουρλέτης, ο Σταθάκης και τ’ άλλα τα παιδιά. Ούτε στον Καρρέα, όπως ο Παπαψευτούλης. Ούτε στην Ολλάντα όπως το Ευκλείδι.

Και βγήκε ο Ιερώνυμος και ανεκοίνωσε - με προφανή ικανοποίηση - ότι το σκορ ήταν 72-10 στο ματς μητροπολίτες απόντες - μητροπολίτες παρόντες στο συλλαλητήριο. Συντριβή τών μακεδονομάχων Ιεραρχών. Νίκησαν οι Μακεδονοκλάστες. Κι’ εκεί η πλειοψηφία νικά. Πάντως ο ορθόδοξος τζιχαντιστής Αμβρόσιος Καλαβρύτων δήλωσε πως προτιμά να είναι φασίστας παρά κατσαπλιάς.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν κήρυξε στάση για τη Μακεδονία μας. Ούτε διοργάνωσε ημερίδα για την επιστημονική ανάλυση του θέματος από διεθνολόγους, διπλωμάτες, συγγραφείς και εν γένει ανθρώπους του πνεύματος.
Ούτε η Ακαδημία εξέδωσε ανακοίνωση περί της ελληνικότητος της Μακεδονίας μας, περί του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των σλαβικών καταβολών τών Σκοπιανών.
Η ΑΔΕΔΥ δεν κήρυξε απεργία για τον ίδιο λόγο.  
Η κυβέρνηση δεν έδωσε σημασία στη λαοθάλασσα που πλημμύρισε την παραλία της Θεσσαλονίκης. Αφού αψήφισε ένα ολόκληρο δημοψήφισμα  που η ίδια προκήρυξε γράφοντας το 61,5% των ψηφισάντων στα παλαιότερα των υποδημάτων της, στο συλλαλητήριο των σκοταδιστών, φασιστών, ακροδεξιών, χουντικών κ.λπ. θα κώλωνε;
Σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω εκστρατεία διοργάνωσης συλλαλητηρίου, για να τη σπάσω στον Ρουβίκωνα. Το θέμα θα είναι πολυεπίπεδο [γουστάρω αυτή την αναρχοαριστεροκουλτουριάρικη λέξη των σιτιζόμενων στο Πρυτανείο κηφήνων]:

- Κυρίαρχη Παλαιστίνη.
- Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα.
- Θάνατος στον χασάπη Άσσαντ.
- ΕΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.
- Τιμή στον Φιντέλ.
- Ζήτω ο Ορτέγκα.
- Περισσότερος ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ
- Λιγότερη σύνταξη.
- Περισσότερα μερίσματα.
- Κάτω ο Τραμπ.
- Αδέλφια μας μετανάστες.
- Τιμή στους ΕΑΜίτες προγόνους των μετακλητών μας.

Να δείτε που θα το μεταδώσει η ΕΡΤ απ’ ευθείας. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Νάσος Θεοδωρίδης, η κερά Τασία, η Ρεπούση, η Φωτίου, ο Φίλης και η Γιαννακάκη. Θα είναι παρών και ο Κουφοντίνας που αναμένει την έγκριση της δεύτερης άδειάς του. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς θα στείλουν Μαζιώτης και Πόλα.     

Και σήμερα πάει ο Αλαίκσοις στο Νταβός να συναντήσει τους νταβάδες μας. Να μην ξεχνάμε ότι από ΄κει μας ήλθε το πρώτο mea culpa 30 ολόκληρα χρόνια πριν, πρόδρομος των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Όταν ο Αλαίκσοις ήταν 14 και ο Τζανάκ μόλις 6. Ελπίζω να μη δεχθεί προσβολές αυτή τη φορά. Εκείνο το «It’s the implementation stupid» του 2015 μου έχει καθίσει στο στομάχι.

Πάντως, χθες η ΕΡΤ αναμετέδωσε βίδεο από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου η αφρόκρεμα της Ποινικής Βίβλου  συγκεντρώθηκε σε μία πτέρυγα και απέτισε φόρο τιμής στον δολοφονηθέντα Στεφανάκο που ήταν … το αποκούμπι κάθε κατατρεγμένου φυλακισμένου. Κάτι σαν τον Ρομπέν των Φυλακών. Τηρήθηκε ενός  λεπτού σιγή εις μνήμην τού capo dei capi και αμέσως μετά ξέσπασαν χειροκροτήματα υπό την ιαχή «Αθάνατος». Όπως και στις κηδείες σημαντικών προσωπικοτήτων μη καταδικασμένων, έστω και αδίκως. Το βίδεο αναρτήθηκε στο φατσοβιβλίο.

Μιλάμε για κράτος δημοκρατικό, ανεκτικό στους πάντες και στα πάντα. Κοινωνία ανοιχτή εις πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Βάρδα μην πεις ότι είσαι απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων ή ότι η Μακεδονία  είναι ελληνική και αμέσως καταγράφεσαι στο κατάστιχο των politically incorrect.