Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο 92χρονος καταδρομέας φυλάττει Θερμοπύλες ρεεεε!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

plistiriasmi[και γαμώ τις συλλογικότητες].

Ο ΥπΕθΑ Χάνος Κλασμένος επισκέφθηκε την ακριτική Ρόδο στα πλαίσια της διεθνούς άσκησης «Παρμενίων», όπου μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι και πάλι στη Ρόδο, όπου παρακολουθήσαμε μαζί ένα μέρος της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων», που αφορά σε συνδυασμένη αμφίβια και αεροκίνητη επιχείρηση.  Χαίρομαι ακόμα περισσότερο, διότι παρακολουθώ όλες αυτές τις ημέρες, όχι μόνο την ενεργή συμμετοχή όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη μεγαλύτερη εθνική μας άσκηση, αλλά και την αναβαθμισμένη συμμετοχή της εθνοφυλακής μας...
 
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα, από εδώ, από τη Ρόδο, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι: «Όσοι επιβουλεύονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας και του έθνους μας, πρέπει να γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να φανούμε κατώτεροι της αυτοθυσίας των προγόνων μας, αλλά και του χρέους μας απέναντι στο έθνος. Είμαστε απόγονοι του Μιλτιάδη, που με την ιδιοφυΐα του απέκρουσε τους εισβολείς. Είμαστε απόγονοι του Θεμιστοκλή, που χάρη στην προσωπικότητά του αποτέλεσε τον κυριότερο συντελεστή νίκης στη ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Είμαστε απόγονοι των ηρώων, των μαχών του Βαλτετσίου, των Δερβενακίων, του Σκρα, του Κιλκίς – Λαχανά, της Κρήτης και αμέτρητων άλλων, που χάρη στην απαράμιλλη ανδρεία τους, καθόρισαν το μέλλον του έθνους μας».
 
Και βεβαίως αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον παριστάμενο  92χρονο καταδρομέα, ο οποίος του δήλωσε πως όσο είναι εκείνος [ο καταδρομεύς] εκεί δεν θα περάσει κανένας Μήδος.

katadromeas[λίγο κοντός για καταδρομέας μου φαίνεται].

Ως απόγονοι του Μιλτιάδη, λοιπόν, και του Θεμιστοκλή, των ηρώων των Δερβενακίων, του Σκρα κ.λπ., φυλάττομεν Θερμοπύλες μαζί με τον 92χρονο ακρίτα καταδρομέα. Και ποίες είναι οι Θερμοπύλες; Είναι οι 300 του Νίκου, όχι του Λεωνίδα, ο Άκης, ο Γιάννος, ο Χριστοφοράκος, ο Μαντέλης, το δικαίωμα του υπουργού να παίζει ρουλέτα, ο Μαρτίνης, ο Λιάπης, το δικαίωμα του πρωθυπουργού να διορίζει στο Πρυτανείο τον κάθε τυχάρπαστο, το δικαίωμα των πωλητικών να διορίζουν στο Δημόσιο συγγενείς, κουμπάρους και φίλους  είτε ως μετακλητούς είτε ως αμετάκλητους, να αναθέτουν στους κολλητούς τους έργα και προμήθειες του Δημοσίου με το αζημίωτο, να μεταβιβάζουν τη βουλευτική έδρα αιτία γονικής παροχής, να αποκηρύσσουν τον νεποτισμό οι οικογενειοκράτες,  να υπογράφουν Μνημόνια οι αντιμνημονιακοί, ο Ρουβίκωνας, οι gay parades, η κερά-Τασία και η κερά-Βασίλω, οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων.   

Είναι όλο το σκυλολόϊ που μας καταδυναστεύει τόσα χρόνια δημοκρατικά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά, πρωτοφοροαριστερά, προοδευτικά, συντηρητικά, αμερόληπτα, αντικειμενικά, αξιοκρατικά, που βολεύει τους έχοντες και κατέχοντες, όπως π.χ. τον έχοντα έπαυλιν εις Αντίπαρον αξίας € 3.900.000 που πληρώνει ΕΝΦΙΑ € 1.500, αλλά και τον χαμηλοσυνταξιούχο που έχει ένα διαμερισματάκι στο Περιστέρι 70μ2 αξίας € 30.000 και πληρώνει ΕΝΦΙΑ € 150.

Τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Κοπελούζο, τον Μυτιληναίο, τον Σαββίδη, τον Συγγελίδη, τον Αλαφούζο, τον Καλογρίτσα, τον Μπέο, τον Κούγια, την παράγκα του ποδοσφαίρου, τα εξωνημένα ΜΜΕ, τους ανακεφαλαιοποιημέους τραπεζίτες, τους καταγεγραμμένους στη λίστα Lagarde και στα Panama papers, την πρωθυπουργική σύζυγο που ανεβαίνει εντελώς αξιοκρατικά τις ακαδημαϊκές κλίμακες και όλο το κακό συναπάντημα. Αλλά και τους δικαστές που βαφτίζουν πλαστό πιστοποιητικό την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του πρωθυπουργικού αδελφού, ώστε να έχει παραγραφεί το ατιμωτικό αυτό αδίκημα με νόμο του αδελφού-πρωθυπουργού, ο οποίος ουδόλως ερυθριά. Τους ίδιους που στέλνουν στη μπουζού τον μεροκαματιάρη που έστησε ένα αυθαίρετο κεραμίδι 3Χ3 για να σκεπάσει την οικογένειά του καθ’ όσον εκ προθέσεως ανήγειρε κτίσμα άνευ αδείας του αρμοδίου Αρχιδίου* άμα δε εφέρθη απειθώς προς το αστυνομικόν όργανον προβαλών σθεναράν αντίστασιν, όταν εκλήθη να προσυπογράψει την σημειωθείσαν παράβασιν**.  

*Αρχή = μεγάλη εξουσία, Αρχίδιον= μικρή εξουσία, όπως κράτος-κρατίδιον, νύμφη-νυμφίδιον, σφαίρα-σφαιρίδιον κ.λπ.
**Χθες το απόγευμα έγινε διάρρηξη σε διαμέρισμα στα όρια των Εξαρχείων, πλησίον του εκεί ΑΤ. Η πολίτις κάλεσε το «100», το οποίο απήντησε «ερχόμαστε». Μετά από 10΄το «100» κάλεσε την πολίτιδα, για να την ενημερώσει ότι δεν μπορούν να πάνε και ότι  θα πρέπει να πάει εκείνη να κάνει την καταγγελία στο ΑΤ. «Γιατί δεν μπορείτε να έλθετε;» απόρησε η πολίτις. «Διότι ενδεχομένως να υπάρχουν εκεί άτομα».