Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Χάνος Κλασμένος ή Μπούλης ή Φαλλογραβατάκιας ή Μπάρμπης ή Ρουλετάκιας και ευτυχώς που δεν αποσταθεροποιήθηκε η κυβέρνηση και, έτσι, δεν αποθαρρύνθηκαν οι αθρόως συρρέοντες επενδυτές.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

maxilari.kammenouΜε απασχολούσε από προχθές μία λεπτομέρεια. Είχα πληροφορηθεί και εγώ την επιλογή τού κ. Βασίλειου Πέππα ως νέου Προέδρου του  Αρείου Πάγου. Αναρωτιόμουν επί 2,5 μήνες γιατί αργούν να ορίσουν τον αντικαταστάτη της κερα-Βασίλως.  Ουδέν αρνητικό σχόλιο για τον νέο Πρόεδρο. Έσπαγα το κεφάλι μου, όμως, γιατί να επιλέξει αυτόν το υπουργικό Συμβούλιο, αφού στη διάσκεψη των Προέδρων της  Βουλής ο κ. Πέππας είχε λάβει 16 ψήφους, ενώ ο κ. Δημήτριος Κράνης 17. Γιατί προτιμήθηκε ο κυρ-Βασίλης; Και μετά διάβασα ότι ο κ. Πέππας συμπλήρωσε αρχές Αυγούστου 2017 τέσσερα χρόνια ως αρεοπαγίτης, προϋπόθεση που ορίζει ο νόμος για να μπορεί ένας αρεοπαγίτης να ορισθεί Πρόεδρος του ΑΠ. Αν περίμεναν να πληροί και αυτόν τον όρο ο κ. Πέππας, μήπως η επιλογή του ήταν προδιαγεγραμμένη, αλλά αυτή η έλλειψη τους εμπόδιζε, εξ ου και η καθυστέρηση; Μπα, ιδέα μου είναι. Σιγά μην παίζουν οι πωλητικοί μας με σημαδεμένη τράπουλα.

Καθώς, λοιπόν, είχα λύσει και αυτόν τον γρίφο, άρχισα να ασχολούμαι με ένα δικόγραφο περιμένοντας να ακούσω ζωντανά από το ραδιόφωνο τα ζωντανά που θα συζητούσαν στη Βουλή, αν θα συνιστούσαν Εξεταστική Επιτροπή για τις τηλεφωνικές επαφές Γιανουσάκη-Χάνου. Και πολύ ξεκατίνιασμα να ‘ουμ. Και η πρώτη καφενειακή συζήτηση. Ο καθένας με τον πόνο του. Ο κυρ-Βασιλης ο Λεβέντης παραπονέθηκε που οι δημοσκόποι δεν τον βάζουν στην επόμενη Βουλή, για να έχει αυτοδυναμία ο Κούλης. Το ορθόν είναι να μην έχει αυτοδυναμία ο Κούλης, ώσε να έχουμε τη χαρά  να ακούμε  τις παπάρες και του κυρ-Βασίλη. Πάντως, ένα δίκηο το ΄χε. Προέτρεψε τους άλλους να συζητήσουν για το διεφθαρμένο μέχρι μυελού οστέων Δημόσιο.   

Μετά ξεκινήσαμε από την ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, πήγαμε στο Noor1, στον Άκη, στον Γιάννο, φτάσαμε στο κακούργημα των Ολυμπιακών Αγώνων, περάσαμε από το ανοσιούργημα του Χρηματιστηρίου 1999 και καταλήξαμε στον τεράστιου πωλητικού διαμετρήματος Αντρέα, ο οποίος εν τη μεγαθυμία του ανέστειλε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Μητσοτάκη, πατρός του Κούλη, επειδή απεχθανόταν την ποινικοποίηση της πωλητικής ζωής. Για τα Μνημόνια κουβέντα. Για μια Εξεταστική για το πώς μπήκαμε στα Μνημόνια ούτε λόγος.

Μίλησε και ο Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ξέρει καλλίτερα από όλους τα άπλυτα όλων αυτών που τον άκουγαν καθότι τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά και τέως Διοικητής της ΕΥΠ. Αυτός μας ενημέρωσε ότι μία γραπτή καταγγελία για το Noor1 έφθασε στο γραφείο του τέλη Νοεμβρίου 2016, πρωτοκολλήθηκε 06.12.2016 και εστάλη από το γραφείο του, χωρίς αυτός να ξέρει τίποτε για το περιεχόμενο του εγγράφου, την 07.01.2017 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτός ειλικρινής [;] και το γραφείο του μάλλον πρωταθλητής ταχύτητος στη διεκπεραίωση εγγράφου. Φαντάζομαι τους μανδαρίνους του γραφείου να αναρωτιούνται επί 10 ημέρες «να το πρωτοκολλήσουμε ή να μην το πρωτοκολλήσουμε;». Και αποφάσισαν, χωρίς να πουν λέξη στον προϊστάμενό τους, να το πρωτοκολλήσουν. Κι’ αφού το πρωτοκόλλησαν, ψαχνόντουσαν επί ένα μήνα τί να το κάνουν αυτό το έγγραφο. Μετά από ένα μήνα ο ευφυέστερος εξ αυτών ανεφώνησε «Μα αυτό είναι για την κ. Ξένη». Και της το ‘στειλε. Παρένθεση: φίλος τις γνωρίζων τον εν λόγω υπουργό, του έστειλε λουλούδια με ευχές άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. Την επομένη της παράδοσης των ανθέων, επισκέφθηκαν τον φίλο δύο αστυνομικοί της ασφάλειας του κ. υπουργού διερωτώμενοι πώς και γιατί ο εν λόγω φίλος έστειλε λουλούδια με ευχές στον υπουργό. Ο νοών νοείτω!  

Κάποιος εκ των βολευτών είπε ότι η υπόθεση του ναρκοπλοίου είναι θέμα εθνικής ασφαλείας, αρμόδιος για την οποίαν είναι ο Χάνος, εξ ου και οι τηλεφωνικές επαφές του με τον ισοβίτη. Όχι πως εξεπλάγην, αλλά ήμουν απροετοίμαστος για τέτοια διαστημική ηλιθιότητα και αναπήδησα στο κάθισμά μου.   

Την παρτίδα έσωσε ο Αμοιράς του Ποταμιού. Σύντομος, περιεκτικός και εντός θέματος. Μας θύμισε ότι ο Χάνος είχε πει στην αντιπολίτευση: «Αν τολμάτε, κάνετε πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή». Και η αντιπολίτευση τόλμησε, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία νικά και δεν έκανε τη χάρη στην αντιπολίτευση. Σιγά μη συστήσουμε Εξεταστική Επιτροπή, επειδή πέταξε ο Χάνος μια παρόλα. Αυτή είναι η Δημοκρατία ρε! Πάρτε το χαμπάρι. Δεν πιστεύω να νόμισε η αντιπολίτευση ότι ο νάνος Χάνος θα ψήφιζε υπέρ της σύστασης της Εξεταστικής!  

Α, να μην ξεχάσω ότι όλοι μίλησαν για τη διάκριση των εξουσιών και εξήραν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επί κεφαλής της οποίας είναι πλέον ο κ. Πέππας, εξ αιτίας του οποίου καθυστέρησε η επιλογή Προέδρου του Αρείου Πάγου, επειδή δεν είχε ακόμη συμπληρώσει τα 4 χρόνια ως αρεοπαγίτης, για μπορεί να ριχτεί  στην κούρσα των υποψηφίων για το αξίωμα!

Και συνεχίζουμε αργά και βασανιστικά να ζούμε με τα Μνημόνια και τις αξιολογήσεις. Σαν να μη συμβαίνει τίποτε από εκείνα που έφεραν τα Μνημόνια, τα οποία υπέγραψε και ο λάβρος αντιμνημονιακός Χάνος που είχε το θράσος να πει σε σχετική επισήμανση δημοσιογράφου «Δείξτε μου την υπογραφή μου». Κάτω από τον νόμο 4336/2015 είναι ρε Μπούλη!