Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Activists vs fascists, nazis, racists, homophobic, whiteasupremacists and you name it.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

dixasmosΤί έγινε ρε παιδιά εκεί στη Charlottesville, Va, USA?

Τα ΜΜΕ με ενημέρωσαν ότι καλοί  καγαθοί πολίτες πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα «κάποιου» στρατηγού ονόματι Lee. Ο  οποίος, λέει, ήταν υπέρμαχος της δουλείας κ.λπ. Και τότε πλάκωσαν οι «αντιφρονούντες». Αλλού διάβασα ότι έγινε το αντίστροφο, δηλαδή συγκεντρώθηκαν οι πολέμιοι της καθαίρεσης του ανδριάντος και αντέδρασαν οι αντιφρονούντες. Αποτέλεσμα: νεκροί και τραυματίες.

Αχ, αυτοί οι καλοί οι ακτιβιστές και οι κακοί οι φασίστες. Και μετά έσουραν τα εξ αμάξης στον Πρόεδρο Trump, ο οποίος πήρε, λέει, ίσες αποστάσεις από τους συμπλακέντες, ενώ έπρεπε να εκθειάσει τους ακτιβιστές και να καταδικάσει τους φασίστες. Άρα, ο Trump  είναι φασίστας και πρέπει να καθαιρεθεί, όπως και ο ανδριάντας του Lee. Δεν είναι δημοκράτης προοδευτικός και υπέρ των ελευθεριών του λαού, όπως είναι π.χ. η Hitlery Clinton.

https://www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y

Εγώ o άμοιρος, που ήξερα ότι ο στρατηγός Lee ήταν ο αρχηγός του στρατού των Νοτίων στον αμερικανικό εμφύλιο [ο όρος αμφισβητείται] πόλεμο! Ότι έχαιρε εκτιμήσεως και από τους Βορείους, στρατιωτικός ηγέτης των οποίων ήταν ο στρατηγός Grant, στον οποίο παραδόθηκε ο ηττηθείς Lee. Ότι ακόμη και σήμερα οι νότιες Πολιτείες τιμούν τους ηγέτες τους του εμφυλίου πολέμου. Ότι αρχής γενομένης με τον Πρόεδρο Kennedy καταργήθηκαν οι διακρίσεις λευκών-μαύρων στον Νότο, αλλά ακόμη ψάχνουν οι προοδευτικοί και οι δημοκράτες να βρουν τον δολοφόνο του.

Ποιά μυίγα τσίμπησε ξαφνικά τους ακτιβιστές και θέλουν να κατεδαφίσουν το άγαλμα του στρατηγού των Νοτίων; Γιατί τώρα; Δεν έχω πάρει απάντηση όσα άρθρα και αν έχω διαβάσει επί του θέματος. Πάντως, φρόντισα και έμαθα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε την 27.04.2017 να καθαιρέσει το άγαλμα με πρόταση του μαύρου Αντιπροέδρου του. Αρχές Μαΐου πολίτες προσέβαλαν την απόφαση στα δικαστήρια, τα οποία ανέστειλαν την εκτέλεση της απόφασης επί εξάμηνο, ήτοι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2017. Γιατί, λοιπόν, οι ακτιβιστές επέμεναν να το γκρεμίσουν τώρα;  

Προσπαθώντας να μεταφέρω το επεισόδιο στην ελληνική επικράτεια, υπερατλαντική κομητεία των ΗΠΑ, αναλογίσθηκα τί θα συνέβαινε, αν το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων απεφάσιζε να  γκρεμίσει  το άγαλμα του Βελουχιώτη στη Λαμία. Θα ήταν φασίστες ή ακτιβιστές οι υπέρμαχοι της απόφασης; Κι’ αν το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων απεφάσιζε να γκρεμίσει το άγαλμα Τρούμαν ή Ψαρρού [του αρχηγού του ΕΔΕΣ όχι της Ψαρρού της Μυκόνου, για να συνεννοούμαστε]; Θα ήταν φασίστες ή ακτιβιστές οι υπέρμαχοι της απόφασης;

Παρεμπιπτόντως σημειώνω πως διάβασα ότι μετά από δεκαετίες ο Δήμος Αθηναίων βρήκε χώρο, για να στήσει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πρωτεύουσα της χώρας. Ο ανδριάντας του μεγάλου στρατηλάτη [ευτυχώς που δεν ρώτησαν τον κ. Τάκη Μίχα, ο οποίος τον έχει κατατάξει στους «σφαγείς των λαών», κάτι σαν Τζένγκις Χαν ας πούμε] θα τοποθετηθεί, λέει, μέχρι τέλους τρέχοντος έτους μπροστά από τις στήλες του Ολυμπίου Διός [πού να βρίσκονται, άραγε, αυτές οι στήλες; Εγώ μόνον τους στύλους γνωρίζω]. Μετά από 24 χρόνια διαβουλεύσεων, διαφωνιών και δυσχερειών περί την εξεύρεση κατάλληλου χώρου. Ο ανδριάς φιλοτεχνήθηκε το 1973. Το 1993 τον αγόρασε το Υπ. Πολιτισμού και τον δώρισε στον Δήμο, αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι περί άλλα ετύρβαζαν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.    

Γιατί ρε παιδιά δεν σας αρέσει ο Trump; Πόσο χειρότερος είναι από τον Clinton που ισοπέδωσε τη Σερβία; Πόσο χειρότερος από  τον Bush που διέλυσε Ιράκ και Αφγανιστάν; O Trump έριξε 59 tomahawk  στη Συρία [κατά του Άσσαντ;] που πέτυχαν διάνα τον στόχο τους στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Μάντσεστερ, στη Νίκαια, στο Βερολίνο, στη Βαρκελώνη, πράγμα που ένωσε όλες τις κυβερνήσεις των αντίστοιχων χωρών, για να διακηρύξουν προς πάσα κατεύθυνση: «Δεν θα μας τρομοκρατήσετε». [Τρομοκρατούνται ρε οι τρομοκράτες;]  Το φάσμα  της τρομοκρατίας, λοιπόν, ως νέο αφήγημα στη θέση του κομμουνιστικού κινδύνου παρέα με τον αντιρωσισμό/αντιπουτινισμό. Όλως περιέργως δεν χρησιμοποιήθηκε το σύνθημα «Je suis Barcelonois»! Ίσως εκρίθη ήκιστα ηχηρόν δια την περίστασιν.

Απορούν και βδελύσσονται τα ΜΜΕ που οι μουσουλμάνοι διεξάγουν πλέον έναν πόλεμο με φορτηγάκια που συνθλίβουν πεζούς. Que banal! Παλαιότερα ήταν οι Άραβες, μουσουλμάνοι στην πλειονότητά τους, που στα πλαίσια της αραβοϊσραηλινής διένεξης έκαναν αεροπειρατείες και κατέστρεφαν τα πανάκριβα αεροπλάνα των μεγάλων δυτικών αεροπορικών εταιρειών. Τώρα είναι οι μουσουλμάνοι, γενικώς και ανεξαρτήτως ιθαγενείας ή υπηκοότητος, που μετατρέπονται σε φανατικούς και εξαπολύουν τον όλεθρο σε ανυποψίαστους πολίτες είτε ως καμικάζι είτε ως οδηγοί φορτηγών. Τί κι’ αν οι πιο νουνεχείς μη μουσουλμάνοι ουρλιάζουν ότι για να σταματήσει το κακό, θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται στη Μ. Ανατολή, κυρίως δε στη Συρία. Και ότι δεν είναι δυνατόν οι πλούσιες σε πετρέλαιο, αλλά και σε πλείστα όσα άλλα αγαθά, χώρες να κατοικούνται από φτωχούς λαούς.

https://www.youtube.com/watch?v=MOQiULTfQ0o

Γιατί οι εντιμότατοι κύριοι ακτιβιστές δεν διαδηλώνουν απ’ άκρου εις άκρον του πλανήτη κατά της εκμετάλλευσης όλων των φτωχών λαών της Αφρικής και της Ασίας, αλλά και της Λατινικής Αμερικής, από τις ανέκαθεν αποικιοκρατικές Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Ιταλία που απομυζούν ακόμη και  σήμερα δια των εταιρειών τους κάθε ικμάδα τους;  
Το άγαλμα του στρατηγού  Lee τους μάρανε!

Σώτος – ακτιβιστής για το αυτονόητο και φασίστας για το ανόητο.

Υ.Γ. Ευτυχώς που οι ένδοξες εφημερίδες του πάλαι ποτέ κραταιού συγκροτήματος, που δεν ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, θα συνεχίσουν να μας ενημερώνουν πλήρως, εγκρίτως, ακαταπαύστως και αντικειμενικώς με ένα πολυπληθές επιτελείο ανεξάρτητων και ακομμάτιστων δημοσιογράφων. Όπως πάντα!

Σχόλιο τριών λέξεων του εκδότη.

Σωτήρη Καλαμίτση, υποκλίνομαι!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.