Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κοντός, χοντρός και τυχερός στη σύγχρονη εποχή τής διπλωματίας των κανονιοφόρων.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

peripteroΔιάβασα πλείστες όσες  ατάκες με το ανεξίτηλο αποτύπωμα που αφήνει στην Παιδεία ο υπουργός κ. Γαβρόγλου. Όλες εύστοχες. Αφού σημειώσω ότι ο κ. υπουργός είναι, μεταξύ άλλων, εκλεκτός του κ. Λάτση, προφανώς λόγω αριστείας και όχι δια κληρώσεως, http://ardin-rixi.gr/archives/205109 είπα να γράψω κι’ εγώ δυο αράδες για τα α[ρι]στεία που μας συμβαίνουν και χαβαλεδιάζουμε.

Ορθή η παρατήρηση του υπουργού ότι τη σημαία δικαιούνται να την κρατούν όλοι και υποχρεούνται «να την υπερασπίζονται» όλοι. Ώπα! Να την υπερασπίζονται; Δεν είναι αυτό «εθνική τάση» που αρνητικώς κ. υπουργέ σας συνταράσσει; Κι΄ όταν ο κ. Βαρβιτσιώτης της ΝΔ έλεγε ότι είναι δικαίωμα παντός πολίτη να καίει τη σημαία,  δεν σας θυμάμαι κύριε καθηγητά μου να τον κατακεραυνώνετε.

Επί του θέματος, πάντως, εγώ ανέκαθεν απορούσα που σημαιοφόρος γίνεται ο καλλίτερος μαθητής. Ομοίως ανέκαθεν απορούσα που τα σχολεία παρελαύνουν [κατά τους πιο μορφωμένους «παρελάζουν»] στη συντριπτική πλειονότητά τους σαν μπουλούκια, χωρίς σωστό βηματισμό, χωρίς στοίχιση κ.λπ.

Στο επιχείρημα του κ. υπουργού ότι όλοι υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους και όχι μόνον οι άριστοι, άρα όλοι μπορούν να φέρουν τη σημαία και όχι μόνον οι άριστοι, θα αντείπω ότι όλοι [εκτός πολλών υπουργών και βουλευτών] πάνε φαντάροι, αλλά επιλέγονται για έφεδροι ανθυπολοχαγοί οι καλλίτεροι. Άντε και αρκετοί λόγω βύσματος, αλλά η πλειονότητα επιλέγεται με βάση την αριστεία. Όπως επιλέγεται και ο λοχίας. Δεν γίνονται όλοι λοχίες.

Σε μία παρέλαση, λοιπόν, έχω τη γνώμη πως σημαιοφόρος θα πρέπει να είναι νέος ή νεάνις ευθυτενής με παράστημα και σωστό βήμα. Ίσως να μην είναι ο άριστος μαθητής, δοθέντος ότι τα προσόντα αυτά δεν τα έχουν συνήθως οι άριστοι μαθητές. Ίσως δεν τα έχουν πολλοί. Πάντως, ήταν ένα κάποιο κριτήριο το κριτήριο της αριστείας που τόσο ενοχλεί και τον άριστο στα μαθητικά του χρόνια κ. Μπαλτά. Από την άλλη, το επιχείρημα του κ. υπουργού ότι  με την επιλογή τού σημαιοφόρου δια κληρώσεως πατάσσεται η κακή συνήθεια των γονέων να πιέζουν τους καθηγητές να βάλουν καλό βαθμό στα βλαστάρια τους, για να κρατήσουν τη σημαία, ομολογώ ότι δεν είχε φωλιάσει στο υποσυνείδητό μου. Γίνονται  τέτοια πράγματα;  

Φαντάζομαι, λοιπόν, έναν νεαρό παχύσαρκο και κοντό να κληρώνεται να φέρει τη σημαία στις παρελάσεις. Θα είναι τούτο το θέαμα αισθητικώς πρέπον;        

Τελικά με ποιό κριτήριο επιλέγονται οι υπουργοί από τον πρωθυπουργό;  Εκείνο της αριστείας ή κάποιο άλλο; Προ πάντων στη σημερινή εποχή, όπου έχει καταρρακωθεί κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας με τις επικύψεις προς τους δανειστές σε σημείο που να μας κουνάνε το δάκτυλο, επειδή η Δικαιοσύνη κατεδίκασε τον  κ. Γεωργίου για τον λόγο ότι αυτός έγραφε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, του οποίου προήδρευε. Μας ενημέρωσαν οι δανειστές, ενόσω καθιερώναμε τον θεσμό του «τυχερού σχολικού σημαιοφόρου», ότι με το θέμα Γεωργίου θα ασχοληθεί το Γιδογκρούπ. Αυτό το όργανο που δεν είναι θεσμοθετημένο και παίρνει αποφάσεις για κρίσιμα θέματα που αφορούν στους λαούς της ευρωζώνης ερήμην των λαών. Και χωρίς να τηρούνται πρακτικά στις συνεδριάσεις τους, όπως καταγγέλλει ορθώς ο Γιάνης. Κι’ αν το Γιδογκρούπ αποφανθεί ως Ανώτατο Ακυρωτικό δικαιοδοτικό όργανο ότι ο Γεωργίου πρέπει να αθωωθεί; Δεν αρκεί η απονομή χάριτος με διάταγμα του ΠτΔ κατόπιν μη δεσμευτικής προτάσεως του υπουργού Δικαιοσύνης εν συνεχεία μη δεσμευτικής εισηγήσεως του Συμβουλίου Χαρίτων. Διότι χάρις απονέμεται εις τους ενόχους, ενώ ο Γεωργίου είναι αθώος. Άρα, όλοι αυτοί οι τιμωροί βουλευτές που ξεσκίζονται στις Επιτροπές για να αναδείξουν τη διαπλοκή στα ΜΜΕ, στην Υγεία και όπου αλλού, θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα ψηφίσουν ό,τι πει το Γιδογκρούπ. Διαφορετικά λεφτά γιοκ. Και χωρίς λεφτά σοσιαλιστική πολιτική δεν γίνεται.

Άντε και στην επιλογή βουλευτών δια κλήρου, μήπως και γίνει κάτι καλό στον τόπο.           

Μπράβο Γαβρόγλου. Έλυσες ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Παιδείας. Ο Πολάκης λύνει της Υγείας. Ο ορκισμένος εχθρός του ΝΑΤΟ στήνει νέο νοσοκομείο στην Κάρπαθο, όπου θα μεταφερθεί η βάση της Σούδας, ενώ τα κέντρα Υγείας απαξιώνονται ένα προς ένα με τη σειρά τους.  

Ποιός, όμως, είναι αρμόδιος να λύσει το πρόβλημα της ούρησης των περιπτεράδων; Και πότε επί τέλους θα το λύσει; Ιδού το μεγάλο ερώτημα της εποχής.      

Σώτος – χαμογελαστός λόγω των γελοιοτήτων που βιώνει.  

arkas.klirosiΥ.Γ. 1] Παρακαλούνται οι πολίτες να μην μπερδεύονται. Άλλο πράμα η κληρωτίδα και άλλο η κλειτορίδα. Διαβάζουμε το βιβλίο «Σοσιαλισμός και σεξουαλικότητα», για να καταλάβουμε.
      2] Η πληροφορία ότι επίκειται κατάργηση των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, ανεξαιρέτως είτε εντός είτε εκτός σχολείου και η ανάδειξη του πρωταθλητή δια κληρώσεως, ελέγχεται ως απολύτως ανακριβής και διαψεύδεται μετά βδελυγμίας.
      3] Ο Άδωνις δήλωσε ότι αν η αρμόδια Επιτροπή κρίνει πως έχει υπουργικές ευθύνες για την Υγεία, εκείνος παραιτείται της παραγραφής, ώστε να δικασθεί. Αυτό κι’ αν είναι τζάμπα μαγκιά. Σε ποιόν νόμο προβλέπεται δικαίωμα του κατηγορουμένου να παραιτηθεί από την παραγραφή ρε Άδωνι;