Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πονηρός ο Βόλφι, αλλ’ απρόσεκτος.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

soimple.glossa«Ο συνταξιούχος, με τα έξι κατοστάρικα σύνταξη και τον αέρα του αυτονόητου χρέους, αγοράζει εκατόν πενήντα σουβλάκια και τα μοιράζει στην Πλατεία Βικτωρίας. Η χήρα, με δυο παιδιά, που σιτίζεται καθημερινά στο συσσίτιο της Εκκλησίας, αγοράζει (με το ανύπαρκτο υστέρημά της) και πηγαίνει στους πρόσφυγες ένα πάκο χαρτοπετσέτες, πέντε μπουκάλια νερό, ένα πακετάκι σερβιέτες – ποιος ευρωπαϊκός οργανισμός να αναμετρηθεί με τέτοια αρχοντιά, τέτοια μεγαλοσύνη» [«Η έκπληξη να γίνει εφαλτήριο», Χρήστος Γιανναράς, «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 20.03.2016]

Αρωγός αυτών των απλών εξαθλιωμένων Ελλήνων με τη μεγάλη ψυχή ήλθε ο Σόιμπλε. Δεν τον ενόχλησε που ο συνταξιούχος των € 600 και βγάλε και η χήρα η σιτιζόμενη από την Εκκλησία ανακεφαλαιοποίησαν όχι μόνον τις εν Ελλάδι τράπεζες που ζητούν και ποινική αμνηστία για να κουρέψουν τα δάνεια που χορηγούσαν ακρίτως, άμα δε και πιεστικώς, την εποχή των πλασματικών παχειών αγελάδων, αλλά και τα γερμανικά ευαγή τραπεζικά ιδρύματα. Τον ενόχλησε που ο Τσίπρας αναρριχήθηκε στην εξουσία υποσχόμενος, λέει, να φορολογήσει τους εφοπλιστές, αλλά τώρα φορολογεί τον απλό πολίτη, τον χαμηλοσυνταξιούχο και τη χήρα με τα δυο παιδιά τη σιτιζόμενη από την Εκκλησία.

Δεν μίλησε ο Βόλφι για βιομήχανους, για Μαρινόπουλους, για τους Έλληνες συνεταίρους της Fraport, για το παρασιτικό κομματικό κράτος και τις κρατικοδίαιτες βδέλλες, δεν είπε κουβέντα για τους πωλητικούς που μιζάριζε ο δικός του ο Χριστοφοράκος [153 τον αριθμό, αλλά, φευ, χωρίς ονοματεπώνυμο, χώρια το 2% σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το € 1 εκ. στον Τσουκάτο]. Μίλησε για τους εφοπλιστές, ώστε να το ακούσει ο συνταξιούχος και η χήρα και να εξεγερθούν μπροστά στην αδικία. Και δεν πήρε απάντηση από κανέναν εκ των λαλίστατων αριστερών [μη χέσω] υπουργών ή πωλητικών εν γένει. Ουδείς τόλμησε να μας θυμίσει ότι εδώ και 5 χρόνια πασχίζουν οι Γερμανοί να επιβληθεί φορολογία στους Έλληνες εφοπλιστές, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί οι Γερμανοί εφοπλιστές. Ούτε ο Σπίρτζης, ο οποίος είναι πανέτοιμος ανά πάσα στιγμή να ομιλήσει επί παντός επιστητού με τη γνωστή μπουρδολογική διάθεση και φρασεολογία του.

http://www.dealnews.gr/nautilia/item/92357-#.WTOkYNwlGM9

Και του έμεινε του απλού Έλληνα με την απαράμιλλη αρχοντιά η εντύπωση ότι ο θείος Βόλφι τον πονάει και τα βάζει με τον ανάλγητο Αλέξη.

Εντάξει ρε Βόλφι, να πάρεις τα λεφτά σου, αλλά μη μας το παίζεις και πονόψυχος. Διέπραξες, πάντως, τραγικό σφάλμα. Και τούτο, διότι η ελληνική ναυτιλία δεν είναι ούτε η ΔΕΗ του Φωτόπουλου, ούτε τα 14 αεροδρόμια που σου παρέδωσε ο Σπίρτζης με λυγμούς, ούτε όλη η άλλη δημόσια περιουσία που χτίστηκε στις πλάτες αυτού του δύσμοιρου και πάντοτε προδομένου λαού με γιγαντιαίες υπερτιμολογήσεις και εξωφρενικούς μισθούς/συντάξεις στους υπεράριθμους κομματικούς εγκάθετους, για να παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ επί 99 χρόνια. Και φυσικά οι Έλληνες εφοπλιστές δεν έχουν σύμβουλο την κ. Βαγενά που θα άντεχε και 400 χρόνια ΤΑΙΠΕΔ. Ούτε χαμπερίζουν από τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία σου, ήγουν κωλόχαρτα.