Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Καν’ το αφισοκολλητό.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

afissesΟ Τζήμερος, λέει, χαστούκισε την κα Μπαλού, ενώ εκείνος ισχυρίζεται ότι 4-5 τραμπούκοι τον έσυραν έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το βίδεο με τον Τζήμερο να τον βγάζουν  οι τραμπούκοι από την αίθουσα σηκωτό το είδαμε. Το χαστούκι στη Μπαλού πώς και δεν το πήρε καμμία κάμερα; Έτσι γ… οι κομμουνιστές ρε Θάνο. Τί το ΄θελες και έσκισες τις αφίσες με τις οποίες η εργατιά παλεύει για να ανακτήσει τα μεροκάματά της;

Πάντως, δεν είσαι σωστός. Έπρεπε να ρωτήσεις την κα Μπαλού και τους 4-5 τραμπούκους, πότε προγραμματίζουν να πάνε στην πλατεία Εξαρχείων να σύρουν έξω από το κοντέϊνερ ΚΕΠΑ τους αντιεξουσιαστές. Αλλά ξέχασα, το ΚΚΕ ποτέ δεν κάνει εκδούλευση στο αστικό κράτος. Να πάνε μόνοι τους οι κυβερνώντες να το ξηλώσουν, αφού πρώτα καταλήξουν στο ποιος είναι αρμόδιος να το κάνει.

Σ’ έπιασε και σένα η καλαισθησία και ήθελες να είναι καθαρό το κτήριο της Περιφέρειας. Κάτι αξιώσεις που έχεις! Για κάνε μια βόλτα στα Πανεπιστήμια και στα σχολεία, να δεις με τί αφίσες γαλουχείται η νεολαία που θα εισάγεται πλέον στα ΑΕΙ άνευ εξετάσεων! [ο Γαβρόγλου δεν λέει και καμμιά μ... να περνάει η ώρα. Περνάει όλη την ώρα του με μ...]. Για ρώτα τί θέση πήρε, αν πήρε, η κα Μπαλού, όταν φοιτητές χτύπησαν τον καθηγητή Συρίγο. Πάντως, έστω και αν δεν συμφωνώ με όλα όσα λες, σου αναγνωρίζω ότι δεν κωλώνεις. Μ’ έκαναν και γέλασα, όταν σε απεκάλεσαν φασιστοειδές. Ποιοί; Οι Δημοκράτες που μας έχουν ενημερώσει εγκαίρως ότι αν κερδίσουν ποτέ τις εκλογές, δεν θα ξαναέχουμε τέτοιες εκλογές [Παπαρρήγα]! Ουάου, τζι! [ΣΗΜ: εντύπωση μου έκανε ότι ουδέν ΜΜΕ καυτηρίασε το γεγονός ότι ουδείς σύμβουλος, και ήταν αρκετοί παρόντες εκ των εν συνόλω 101 της Περιφέρειας, επενέβη καθώς ο Τζήμερος εσύρετο δημοκρατικά εκτός αιθούσης από πρώην μέλη των ΚΝΑΤ].

Και πάνω που σε σκεφτόμουν, μου στέλνει μια καλή φίλη άρθρο του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Θάνου Καρτερού, τον οποίον, όπως έχω ξαναγράψει, διαβάζω καρτερικά, και ο οποίος κατακεραύνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, επειδή διοχέτευσε τεχνηέντως την απόφαση, με την οποία κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων και τη μονιμοποίησή τους. Θα περίμενα να τους τραβήξει ένα κατεβατό που έχουν βγάλει συνταγματικά όλα τα Μνημόνια, αλλά έκριναν αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους, και να μη σταθεί στη διαρροή, η οποία λέει έγινε για να  εξυπηρετηθεί η αντιδραστική αντιπολίτευση. Με άλλα  λόγια: για να σκορπίσει λίγο από τον σανό που σερβίρει ο Αλέξης. Τον μάρανε η διαρροή και όχι η ουσία  της απόφασης.
https://left.gr/news/myopiki-dikaiosyni

kyriakos.mitsotakisΚαι μετά βλέπω tweet με το  οποίο ο εν Αθήναις Βενεζουελανός πρέσβυς μαλώνει τον Κυριάκο.

Κάποιος Καρτερός να βάλει στη θέση του τον κ. πρέσβυ; Ο κ. Κοτζιάς μήπως; Γιατί δεν τον κάλεσε κανείς από το ΥπΕξ να του πει να είναι πιο σεμνός και να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά μας;

Μας μάραναν οι αφίσες. Κι’ εκείνη η δεξιά ρε φούστη μου που πολεμάει τον Μαδούρο. Αφού το ήξερε ο Μαδούρο ότι κάποιοι του σκάβουν τον λάκκο και του κάνουν πόλεμο. Δεν μπορούσε να πάρει τα μέτρα του; Ρε Μαδούρο, τα ίδια έκαναν και στον Αλέξη, αλλά ο δικός μας τους σαγήνευσε και τον έχουν στα ώπα ώπα! Τέρμα η αριστερή παρένθεση. Ακούνε οι δανειστές μας «δεξιός» και πέφτουν στην αγκαλιά του Αλέξη, του Κατρούγκαλου, του Ευκλείδη, του Σπίρτζη, του Παππά, του Σκουρλέτη, του Σταθάκη, του Πολάκη, του Φάμελλου, του Δρίτσα, της κερα-Τασίας, του Κουρουμπλή  κ.λπ. κ.λπ. Ποιος  τον χέζει τον ελληνικό λαό! Μόνον το ΚΚΕ τον πονάει  και παίρνει τα δίκηα του, εξ ου και παλεύει με όλα τα μέσα έχοντας ως πολιορκητικό κριό τις αφίσες συνοδευόμενες από γροθιές υψωμένες και κατεβασμένες εναλλάξ και κατά ριπάς! Πώς το είχε πει ο Μιστόκλης; «Όπου δεν  πίπτει δημοκρατικός λόγος, πίπτει δημοκρατική ράβδος».