Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Φάτε το τυράκι, φάτε το! Όταν χάσετε το σπίτι σας να δω τι θα κάνετε.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

pistotiki.kartaΠληροφορηθήκαμε, προσφάτως, ότι η πρώτη φορά αριστεροδεξιά κυβέρνηση του Αλέξη θέλει να αντικαταστήσει το χάρτινο χρήμα με πλαστικό. Προσθέτει μάλιστα και λίγο "τυράκι", εν είδει φοροαπαλλαγής, το οποίο, υποθέτω, ελάχιστοι βλέπουν. Τι εννοώ.

Είναι γνωστό το ληστρικό επιτόκιο με το οποίο χρεώνουν οι τράπεζες τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών (μέχρι και 18%!). Αν αρχίσουν κάποιοι συμπατριώτες μας να κάνουν χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, για να τα φέρουν βόλτα, ελπίζοντας συγχρόνως ότι αυτή η χρήση θα τους μειώσει το φορολογητέο εισόδημά τους, το πιστωτικό υπόλοιπο θα αυξηθεί επικίνδυνα, με αποτέλεσμα όταν τους έρθει ο λογαριασμός να αδυνατούν να την εξοφλήσουν και να χρεώνονται με ληστρικούς τόκους υπερημερίας. Έχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους όταν το υπόλοιπο της πιστωτικής τους κάρτας έφθασε στο όριό της, με τους τόκους υπερημερίας να το φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Πολύ χρήσιμες είναι οι πληροφορίες που αναφέρονται στο άρθρο αυτό. Διαβάστε το : http://www.fpress.gr/trapezes/item/5931-kryfi-pagida-stis-pistotikes-%E2%80%93pos-mas-fortonoyn-me-tokoys-kato-apo-timyti-mas

Επίσης, έχετε προσέξει τι αναφέρεται στην πίσω σελίδα του λογαριασμού μιας πιστωτικής κάρτας με μικρά γράμματα; "Κάθε καταβολή εξοφλεί πρώτα τα έξοδα και τους τόκους και στη συνέχεια το κεφάλαιο του λογαριασμού¨. Καταλάβατε; Όσων τις περιουσίες δεν κατάφεραν να αρπάξουν μέχρι σήμερα μέσω ανεξόφλητων δανείων, θα τις πάρουν μέσω υπερχρεωμένων πιστωτικών καρτών. Να το θυμάστε.

Φάτε λοιπόν το τυράκι, φάτε το. Τη φάκα δεν ξέρω αν βλέπετε...