Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τα κοράκια που ξεσκίζουν τον λαό στο όνομα κάποιου Συντάγματος.

Του Παναγιώτη Τραϊανού.

«... Επιβιώνουν αυτοί οι οποίοι υποτίθεται είτε νικήθηκαν είτε δεν υπήρχαν. Επιβιώνουν οι ακροδεξιοί φασίστες και οι αριστεροί χαφιέδες. Αυτή είναι η παγίδα που μας οδήγησε στον δικομματισμό. Όμοιοι άνθρωποι γίνονται εχθροί, ακολουθώντας διαφορετικά κόμματα. Όμοιοι άνθρωποι γίνονται διαφορετικοί, γιατί ακολουθούν διαφορετικές ηγεσίες. Αυτοί είναι οι υποτιθέμενοι "κεντρώοι", οι οποίοι αποτελούν τον ρυθμιστικό παράγοντα που δίνει τη νίκη στις εκλογές. Αυτό είναι το golpo grosso της μεταπολίτευσης.

Τα δύο κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία και το αριστερό Σύνταγμα ακυρώνεται. Τίποτε δεν αλλάζει και έχουμε καθηλωθεί στην εποχή της "επάρατης". Τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν στην ακροδεξιά προ Χούντας εποχή, πρωταγωνιστούν και στη συνταγματικά "αριστερή" περίοδο της μεταπολίτευσης. Οι ρόλοι έχουν αλλάξει και όχι η παράσταση. Ο πραγματικοί ακροδεξιοί κατορθώνουν και επιβιώνουν μέσα στη ΝΔ, αποκτώντας ανέλπιστα λαό να τους ψηφίζει και οι λακέδες της Αριστεράς κάνουν αυτά τα οποία έκαναν πάντα και άρα ελέγχονται. Το πολιτικά χρεοκοπημένο ΚΚΕ απλά υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό για να κρατάει το "ίσο" και άρα να νομιμοποιεί την επίσημη ακροδεξιά των κραυγαλέα γραφικών, θρησκόληπτων και των τρελών. Την επίσημη ακροδεξιά, που επιτρέπει σε χαφιέδες να εμφανίζονται σαν δημοκράτες. Την επίσημη ακροδεξιά, που επιτρέπει στα μεγάλα κόμματα να "λεηλατούν" την δημοκρατική παράταξη. Την επίσημη ακροδεξιά, που επιβιώνει χάρη στην ύπαρξη του ΚΚΕ. Του ΚΚΕ, που ετεροπροσδιορίζεται και αυτοπροσδιορίζεται για να πάρει τη θέση του στο πολιτικό φάσμα. Του ΚΚΕ, που είναι αριστερό, γιατί απλά δεν είναι ακροδεξιό. Του ΚΚΕ, που δεν είναι δημοκρατικό, γιατί απλά είναι κομμουνιστικό.

Ποτέ και καμία "αλλαγή" δεν θα πρόδιδε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τους Έλληνες, αν δεν συνεργάζονταν οι ακροδεξιοί φασίστες της ΝΔ με τους αριστερούς χαφιέδες του ΠΑΣΟΚ και τους φασίστες του ΚΚΕ. Ο ελληνικός Λαός δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει τη Δεξιά των "Κοκών", των αφορισμών, των εκτοπισμών, των βασανιστηρίων και των ψηφοφόρων "δένδρων", αλλά δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ και τι σημαίνει "προοδευτικότητα" στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχάσει ότι για πολύ μεγάλο διάστημα το ΚΚΕ ήταν αντιπρόσωπος των σοβιετικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Εκλεκτοί και διορισμένοι από τον Στάλιν ήταν οι ηγέτες του. Πιο πιστοί σε ξένα συμφέροντα απ' ό,τι ο χειρότερος "Κοκός". Πιο δουλικοί σε εντολές απ' ό,τι ο χειρότερος "συνταγματάρχης".

Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να ξεχάσει και τους "αριστερούς" ενδιάμεσους των προδοτικών αυτών άκρων. Τα "κατακάθια", που εμφανίζονταν σαν δημοκράτες, επειδή απλά δεν ήταν ούτε ακροδεξιοί ούτε κομμουνιστές. Τα φασιστικά "κατακάθια", που απ' ό,τι ο χρόνος έδειξε παρίσταναν τους δημοκράτες, όχι επειδή ήταν τέτοιοι, αλλά γιατί μόνον αυτό τους συνέφερε. Όλοι αυτοί προφανώς δεν είχαν "μέσον" στην άκρα δεξιά και δεν πίστεψαν ποτέ στη νίκη της κομμουνιστικής "επανάστασης". Με αυτά τα δεδομένα έκαναν τις επιλογές τους και όχι εξαιτίας της δημοκρατικής τους ευαισθησίας. Δεν τους συνέφερε να δηλώσουν δεξιοί και ταυτόχρονα δεν έβλεπαν ως σωστή την επένδυση στον κομμουνισμό. Η καθεστωτική νοοτροπία που εκδήλωσαν μόλις απέκτησαν εξουσία, μας έδειξε ότι θα μπορούσαν να είναι άνετα συνεργάτες του όποιου "Χίτλερ" ή του όποιου "Στάλιν" θα μπορούσε να τους βολέψει.

Δεν πρέπει λοιπόν ο ελληνικός λαός ποτέ να ξεχάσει ονόματα του τύπου: Δαμανάκη, Λαλιώτη, Πρωτόπαπα, Μπίστη, Τσοχατζόπουλου, Κουναλάκη, Διαμαντοπούλου, Βάσως, Κουλούρη, Πολυζωγόπουλου και λοιπών "δημοκρατικών δυνάμεων". Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει την πιο οργανωμένη και πιο αδίστακτη συμμορία που κυβέρνησε ποτέ τον τόπο. Τους δισεκατομμυριούχους που, κάθε φορά που έδειχναν με το δάκτυλο το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία, γίνονταν πλουσιότεροι. Τους σοσιαλιστές που, κάθε φορά που κοινωνικοποιούσαν κάποια ΔΕΚΟ, γίνονταν ταυτόχρονα διευθυντές και προμηθευτές της. Τους "δημοκράτες", οι οποίοι, τη μία και μοναδική φορά που δόθηκε στους Έλληνες η ευκαιρία να χτίσουν τη δημοκρατία τους, τους "πούλησαν". Αυτούς και τα έργα τους ποτέ δεν πρέπει να τους ξεχάσουν οι Έλληνες. Τους "δημοκράτες" ηγέτες της Αριστεράς. Τους "αντιιμπεριαλιστές", που μας έβγαλαν από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, γιατί ήταν το ίδιο συνδικάτο. Τους "αντιαμερικανούς", που στριμώχνονται στις δεξιώσεις, για να βγουν μια φωτογραφία με τον Αμερικανό πρέσβη. Τους "πατριώτες", που έδιωξαν τις στρατιωτικές βάσεις από την πατρίδα μας. Τους "Έλληνες", που υποστηρίζουν το σχέδιο Ανάν. Τους "σοσιαλιστές" που, αφού ξεπούλησαν το δημόσιο κεφάλαιο, παρέδωσαν την ελληνική αγορά στις πολυεθνικές. Τους "κουλτουριάρηδες" των πανεπιστημιακών κυλικείων, που σήμερα είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και στέλνουν τα παιδιά τους στο Χάρβαρντ. Τους φτωχούς, που σήμερα κάνουν γάμους στα "Four Seasons". Τους τεμπέληδες των Εξαρχείων, που σήμερα υμνούν την ανταγωνιστικότητα. Τους ρεμπέτες, που σήμερα "συγκινούνται" από την Τόσκα του Πουτσίνι. Τους αρβυλοφόρους, που σήμερα είναι οπαδοί της ΡRADA. Τις "κρασοκανάτες", που σήμερα ανακάλυψαν την κόκα.

Όλοι αυτοί αποτελούν την απόλυτη δικαίωση ενός μεγάλου Αριστερού και Έλληνα, του Άρη Βελουχιώτη. Αυτού, που νίκησε σε έναν πραγματικό πόλεμο και έχασε σε έναν "νirtual". Αυτού, που νίκησε ξένους στρατιώτες, αλλά δεν μπορούσε να νικήσει "αδερφούς" χαφιέδες. Αυτού, που απέφυγε τις φονικές σφαίρες των εχθρών, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει το "μαχαίρωμα" των "φίλων". Αυτού που, όταν ρωτήθηκε από έναν σύντροφό του στο βουνό για τον μετέπειτα ηγέτη του ΚΚΕ τον Φλωράκη, είπε το εξής προφητικό: "...Αυτός είναι από εκείνους που, όταν εμάς μας κρεμάσουνε, αυτοί θα κοιτάνε". Ήξερε ο Βελουχιώτης τι συνέβαινε και τι θα ακολουθούσε. Έδινε καθημερινά μάχες με τους άκαπνους και δειλούς κομματικούς του σοβιετόφιλου ΚΚΕ, για να μην "καπελώσουν" τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του. Στο μόνο το οποίο έπεσε έξω ήταν ότι όλοι εκείνοι δεν θα κοιτούσαν απλώς την κρίσιμη ώρα. Αυτοί ήταν που κρεμάσανε τους δημοκράτες και δεν κοιτούσαν μόνον. Αυτοί ήταν που κατέστρεψαν τη δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα. Αυτοί ήταν που μονιμοποίησαν τον ολέθριο κομματισμό στην Ελλάδα. Αυτοί ήταν που έκαναν τον Ανδρέα μονάρχη της μεταπολίτευσης. Αυτοί ήταν που έκαναν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό.».