Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

15 χρόνια κάθειρξη η Γιάννα-Αγιάννα, στη ζεστασιά του σπιτιού τους οι επίορκοι απατεώνες γιατροί. Απολύτως φυσιολογικό!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Κι’ ενώ οι αριστεροί my ass ξεπουλούν τα πάντα, για να μη χάσουν την καρέκλα με τα προνόμιά της, με σαφή τα σημάδια κυβερνητικής κόπωσης λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης των προβλημάτων, που η ίδια δημιούργησε με την ατέρμονα μπουρδολογία της πασπαλισμένη με υποσχέσεις της πλάκας, το πάρτι στην καθημαγμένη Υγεία συνεχίζεται υπό το άγρυπνο βλέμμα του πολλού Πολάκη, απηνή διώκτη των αρουραίων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διάβασα για το πάρτι των επιθεμάτων. «Συνταγογράφηση επιθεμάτων από γιατρό με διάγνωση έλκος που προκλήθηκε από... παρωνυχίδα. Επιθεματικό υλικό σε ασφαλισμένο για γρατζουνιά από γάτα. Επτά ημέρες μετά την επέμβαση αφαίρεσης δερματικού καλόγερου (δοθιήνα), γιατρός έγραψε στον ασθενή επιθέματα κατακλίσεως διάρκειας δύο μηνών!

Τα επιθέματα κατακλίσεων που στοιχίζουν στον ΕΟΠΥΥ σε ετήσια βάση € 80.000.000, έχουν μπει στο στόχαστρο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και της Γενικής Επιθεωρήτριας κ. Γεωργίας Γεωργιάδου από το 2014 ... Σε αυτή τη φάση ελέγχονται 520 γιατροί (το ένα τέταρτο των γιατρών που γράφουν επιθέματα) για τους οποίους ……….δαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν ίδιες φωτογραφίες για... διαφορετικούς ασθενείς. .. συχνά οι γιατροί έγραφαν επιθέματα κατακλίσεων χωρίς να έχουν χειρουργήσει τον ασφαλισμένο, ούτε καν να τον έχουν εξετάσει, συνήθως μόνο με τη διαμεσολάβηση των εταιρειών που εμπορεύονται τα επιθέματα. Είναι ενδεικτικό ότι ασφαλισμένος παρέλαβε επιθέματα, τα οποία είχε συνταγογραφήσει εν αγνοία του γιατρός, και όταν ρώτησε τον εκπρόσωπο της εταιρείας που του τα παρέδωσε τον λόγο, η απάντηση ήταν «επειδή είχατε υποβληθεί σε χειρουργείο» ….. Σε μία περίπτωση, η συνταγογράφηση επιθεμάτων για θεραπεία διάρκειας δύο μηνών είχε γίνει δύο ημέρες πριν από τον θάνατο του ασθενούς και με χρήση «κοινής» φωτογραφίας. Συγγενικό πρόσωπο ασφαλισμένης που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, δήλωσε ότι ουδέποτε έλαβε η ασθενής επιθέματα, ωστόσο εκπρόσωπος εταιρείας που εμπορεύεται αυτού του είδους τα προϊόντα συνοδευόμενος από γιατρό είχε επισκεφθεί την ασφαλισμένη και έλαβε φωτογραφίες των βλαβών της, χρησιμοποιώντας την δηλαδή ως «μοντέλο»! Ασφαλισμένη κατήγγειλε ότι κατά την επίσκεψή της σε νοσοκομείο γιατρός συνταγογράφησε στο βιβλιάριό της χωρίς καν να την εξετάσει επιθεματικό υλικό για δύο μήνες για τραύμα για το οποίο είχε εξεταστεί από άλλο γιατρό. Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ έκανε επίσης έλεγχο των τιμών επιθεμάτων στο Διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας μεγάλες διαφορές. Είναι ενδεικτική η περίπτωση επιθέματος που στο Διαδίκτυο έχει τιμή 15,20 ευρώ και στον ΕΟΠΥΥ χρεώνεται στα 65 ευρώ.»
Μια ζωή τα ίδια. Τα τρωκτικά ροκανίζουν τα πάντα. Και επί αριστερής my ass κυβέρνησης. Δεν μας τρομάζουν ούτε Μνημόνια ούτε ξεπουλήματα. Αρκεί να βολευτούμε εις βάρος του δημόσιου κορβανά. Καλογρίτσες υπάρχουν πολλοί και αόμματοι υπουργοί ακόμη περισσότεροι. Άντε τώρα να πιάσεις τους επίορκους εφοριακούς, πολεοδόμους και λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, προ πάντων αφ’ ότου 60 επίορκοι ιατροί που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα επέστρεψαν νικητές και τροπαιοφόροι μετά τη ντροπολογία Κατρούγκαλου που δεν άντεχε να μην εφαρμόζεται το τεκμήριο αθωότητος για όλους τους λαδιάρηδες.  
Για τα φακελλάκια, αλήθεια, έχει να πει κάτι ο "αριστερός" κ. Παύλος Πολάκης;Από την άλλη, η καθαρίστρια που αλλοίωσε το απολυτήριο της 5ης Δημοτικού, ώστε να δείχνει ότι είναι απόφοιτος της 6ης Δημοτικού και να μπορέσει να διορισθεί για να καθαρίζει τη βρώμα του Δημοσίου έναντι πινακίου φακής, καταδικάσθηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη. Διότι ζημίωσε το Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ, αν και παρέσχε την εργασία της ως αντάλλαγμα για το ποσό αυτό. Πόσοι εισαγγελείς, γραμματείς και δικαστές ασχολήθηκαν με αυτή την υπόθεση; Ουκ ολίγοι. Δεν θα μπορούσαν αυτοί και η Οικονομική Αστυνομία να μπουκάρουν στα ιατρεία των γιατρών που συνταγογραφούν παρανόμως επιθέματα και να τους μπουζουριάσουν; Γιατί δεν κάνουν αυτό που έλεγε ο φίλος μου ο Γωγούσης http://taxalia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8729.html αφήνοντας τους έντιμους να επιτελούν το θεάρεστο έργο τους;
Αλήθεια, οι ιατρικοί σύλλογοι τί κάνουν; Κύριε Πατούλη; Αν αυτοί οι γιατροί εδραστηριοποιούντο στην Αγγλία ή στις ΗΠΑ, δεν θα είχαν τώρα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Δραστηριοποιούνται, όμως, στο Ελλάντα.
Άσταδιάλα ρε!
Υ.Γ. Άσε που τα επιθέματα είναι γενόσημα αιγυπτιακής, ως επί το πλείστον, παραγωγής και καθόλου αποτελεσματικά. Το γεγονός αυτό και μόνο είναι αρκετό για να στείλει στο κελλί εκείνους τους γιατρούς που ενδιαφέρονται για την ‘κονόμα αδιαφορώντας για την υγεία των ασθενών. Όχι αναστολές και μετατροπές ποινών. Κατ’ ευθείαν στον Κορυδαλλό. Και με προφυλάκιση με βάση τον α.ν. 1608/1950, με τον οποίο δικάσθηκε η ανώνυμη καθαρίστρια. Και συ κυρά μου καθαρίστρια πώς την είδες τη δουλειά; Κοσκωτάς, Βγενόπουλος, Energa ή Καλογρίτσας; Θράσος που το ΄χες.  

Σχόλιο "Rib and Sea".

Θυμάσαι, Σωτήρη μου, τους μύδρους που είχε εξαπολύσει ο νυν υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εναντίον των "πιράνχας" του Ε.Σ.Υ. τον Απρίλιο του 2005; http://www.ribandsea.com/waves/526-qq-v15-526 

Η έρευνα του Παύλου Πολάκη (ο οποίος ήταν τότε υπεύθυνος της Μονάδας Ενατικής Θεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο "Ίασις" του Πειραιά) αφορούσε τα υπέρογκα και αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά που σπαταλώνται στα νοσοκομεία, με τις εξωφρενικές υπερτιμολογήσεις των ιατρικών υλικών, αναλωσίμων και φαρμάκων, που είχαν, και συνεχίζουν να έχουν, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το τεράστιο έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων και τους τριγμούς στα θεμέλια του Συστήματος Υγείας.

"Τα πιράνχας έχουν δύναμη. Αυτό, πλέον, το ξέρουμε όλοι. Τόση ώστε, αν και εκτοξεύτηκαν οι δαπάνες της Υγείας στο 12% του ΑΕΠ για το 2009, το σύστημα Υγείας να χρεοκοπήσει", είπε στις 3 Φεβρουαρίου του 2011 η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. http://www.aixmi.gr/index.php/i-dynami-ton-piranxas-i-i-siopi-ton-amnon.

Το ερώτημα βεβαίως ήταν γιατί η κ. Μπακογιάννη τα έλεγε αυτά τότε, που ήταν εκτός Ν.Δ., και δεν έκανε κάτι για να λυθεί το πρόβλημα όταν ήταν βασικό στέλεχος της Ν.Δ. η οποία κυβερνούσε την χώρα μέχρι τα τέλη του 2009; Δεν τα γνώριζε τότε και τα ανακάλυψε ξαφνικά μέσα σε λίγους μήνες;

Ο ιατρός κ. Παύλος Πολάκης, τον οποίον έτυχε να γνωρίζω προσωπικώς από την συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της "Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφους - Ναυτίλος", με κάλεσε να παραστώ σ' εκείνη την συνέντευξη τύπου. Έχοντας κάποια αμυδρή εικόνα (από όσα στις μεταξύ μας συζητήσεις μού είχε πει) και αντιλαμβανόμενος το, τεράστιας σημασίας, θέμα της συγκεκριμένης έρευνας, άφησα κάθε άλλη υποχρέωση ή ασχολία και ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση. Γνώριζα μάλιστα ότι είχαν προσκληθεί εγγράφως όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, γι' αυτό και η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα ότι ο μόνος δημοσιογράφος - οπερατέρ στο αμφιθέατρο ήμουν εγώ! Α, συγγνώμη, και ένας... φωτογράφος απ' την εφημερίδα "Έθνος"!

Μόνο τυχαίο δεν ήταν άλλωστε το γεγονός ότι, κατά την διάρκεια όλων εκείνων των ετών, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πρόβαλαν παρά ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα όσων είπε, ενώ βεβαίως "κόπηκαν" αυτά που είχαν βαρύνουσα σημασία. Τώρα σπεύδουν να μας ενημερώσουν για κάθε αηδία που εκστομίζουν τα χείλη του, για κάθε κωλοτούμπα που κάνει ο τέως "μαχητής" της Αριστεράς και νυν ακροδεξιός στη συμπεριφορά υφυπουργός Υγείας.

Ούτε ένα τηλεοπτικό συνεργείο δεν εμφανίστηκε λοιπόν εκείνο το βράδυ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιίου Πειραιώς, ούτε ένας "αναγνωρίσμος" και μεγαλόσχημος δημοσιογράφος, ούτε ο τότε υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας, ούτε καν ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Χρ. Αγραπίδης, ο οποίος μάλιστα ήταν ιατρός στο επάγγελμα. Όλοι επικαλέστηκαν κάποια άλλη "σοβαρή" και "επείγουσα" εργασία, προκειμένου να θεωρηθούν ως "δικαιολογημένα" απόντες...

Τότε δεν ήταν βεβαίως ούτε Δήμαρχος Σφακίων, ούτε Υφυπουργός Υγείας σε ροζέ (προς μαύρο) κυβέρνηση Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σήμερα σφυρίζει αδιάφορα στο παραλήρημα των συναδέλφων του να συνταγογραφούν επιθέματα για ψύλλου πήδημα. Πολεμούσε να ξεχωρίσει το παιδί, να αναρριχηθεί σε ηγετικά αξιώματα από το μετερίζι του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς μήπως και αυξήσει τα εισοδήματά του και εξασφαλίσει την ασυλία για τα σημερινά παραληρήματά του. O tempora o mores...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος