Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι Τούρκοι της Αθήνας πάντα άγρυπνοι.

Από την εφημερίδα της Θράκης "Αντιφωνητής".

Σκληρή η λογοκρισία στην Πόλη, όπως είδαμε με τις πρόσφατα λαϊκές διαμαρτυρίες, δεν πάει όμως πίσω και εκείνη στην Αθήνα. Τό φίλτρο ειδήσεων των ΜΜΕ, που επιτρέπει μόνο θετικές για την γείτονα ειδήσεις, ώστε να μένει ζωντανή η ελληνοτρουρκική «φιλία» και αποχαυνωμένος ο Έλληνας, είναι πάντα ενεργό. Πρόσφατο παράδειγμα (9/6/13) η μετάδοση της είδησης ενός φόνου στην Ίμβρο από την κωλοφυλλάδα του Μπόμπολα. Προσέξτε τίτλο και υπότιτλο:

«ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΤΗΣ - Έγκλημα πάθους στην Ίμβρο».

Τι καταλάβατε; Κάτι τρέχει στα γύφτικα! Και μετά αρχίζει το κείμενο: «Γυναίκα τουρκικής καταγωγής, κάτοικος του χωριού Σχοινούδι στην Ίμβρο, συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, για τη δολοφονία συγχωριανής της». Η είδηση λοιπόν δεν είναι το φονικό αλλά είναι η σύλληψη (η συνοδός φωτό έδειχνε χειροπέδες, ούτε καν μαχαίρι!) μιας γυναίκας «τουρκικής καταγωγής», ούτε καν τουρκάλας δηλαδή! Πουθενά λέξη για την ελληνική ταυτότητα του θύματος! Μόνο στην επόμενη παράγραφο εμφανίζεται το θύμα «Σοφιανού (αγνώστου μέχρι στιγμής μικρού ονόματος)» που υπέκυψε και η κόρη της που είναι βαρειά τραυματισμένη.

Φυσικά η χασαποφυλλάδα σε καθησυχάζει πως ο δράστης ομολόγησε, πως είναι απλώς έγκλημα πάθους και πως ήδη επιλήφθηκε ο Πρόξενός μας της Κωνσταντινούπολης. Α, κάπου στο τέλος πληροφορείσαι πως η οικογένεια «έχει διπλή - ελληνική και τουρκική - υπηκοότητα».

Αυτή ήταν η μετάδοση της είδησης για μια διπλή δολοφονική επίθεση σε βάρος Ελληνίδων στην Ίμβρο! Φαντάζεστε κάτι ανάλογο στη Θράκη, με τις εθνικότητες ανάποδα; Για μια σύγκριση παραθέτω τον τίτλο της ίδιας είδησης από την τουρκική «Ραντικάλ» (7/6/2013): «Ένοπλη επίθεση στην Ίμβρο σε μάνα και κόρη ελληνικής καταγωγής». Πόσο σαφέστερο και εντιμότερο! Μάλιστα το δημοσίευμα εχει ήδη τα πλήρη στοιχεία των θυμάτων, για τα οποία 48 ώρες μετά το «ΕΘΝΟΣ» δεν ήταν ...σίγουρο. Άραγε θέλανε να μειώσουν περαιτέρω την βαρύτητα της είδησης στο μυαλό του αναγνώστη;

Συμπέρασμα: Η κυβερνώσα συμμορία συνεχίζει να μας πλένει τον εγκέφαλο κι όσο αυτό δεν αλλάζει, δεν έχουμε καμμία πιθανότητα επιβίωσης και ανάνηψης.