Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

stories

Ο κ. Δαμαβολίτης, η κ. Καφαντάρη και η κερα-Τασία.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

maybeΠήρε  τη θέση του Νότη Μαριά, όταν ο τελευταίος έβαλε πλώρη για την Ευρωβουλή. Στο κώμα των ΣΑΝΕΛ [από τον «σανό», όχι το «Chanel»]. Και τόλμησε να πει πως ο λαός έπρεπε να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 05.07.2015. Ποιός είδε  τον  Χάνο Κλασμένο και δεν τον φοβήθηκε. Άμεση διαγραφή και πρόσκληση του διαγραφέντος να παραδώσει την έδρα του [τη βουλευτική]. Και ο αθεόφοβος την παρέδωσε, επειδή ήθελε να διατηρήσει αλώβητη την άλλη.

Ποιος  τον θυμάται; Κανείς. Ενώ κάτι άλλους με ονόματα τύπου Μητσοτάκης, Βορίδης, Γεωργιάδης, Καμένος, Πάντζας, Σκουριολάκος, Δέδες, Αυλωνίτου, Μανιός, Καφαντάρη, Φωτίου, Μανιός, Αθανασίου, Τριανταφυλλίδης, Μιχελογιαννάκης, Μπαλάφας, Σπίρτζης, Σκουρλέτης, Φίλης, Φάμελλος, Κουίκ, Φλαμπουράρης, Κουντουρά τους μνημονεύουν κάθε μέρα τα ΜΜΕ και ο πωλητικός κόσμος.

Περισσότερα...

Αγγλικά για προχωρημένους πρώην αντιμνημονιακούς.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Πώς λέμε στα αγγλικά «Το κράτος έχει συνέχεια»;

Αμέσως μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 17.06.2012 ο αρχηγός της Α. Σαμαράς δήλωνε :

«O ελληνικός λαός ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία και την παραμονή μας στο ευρώ.. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί ……….. θα σεβαστούμε την υπογραφή και τις δεσμεύσεις της χώρας, το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια…. Στόχος μας είναι να βγούμε από την κρίση με κοινωνική συνοχή με δουλειές, με δικαιοσύνη και ασφάλεια. Εμείς τηρούμε ό,τι είπαμε…».

Περισσότερα...

Παληάνθρωποι.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

palianthropiΕκλεκτός φίλος μού θύμισε προ ημερών την εφημερίδα «Παληάνθρωπος» που κυκλοφορούσε επί μία και πλέον εκατονταετία με την προμετωπίδα «Έχομεν μίαν αρχήν, να μην έχωμεν καθόλου αρχάς».

Θυμήθηκα τον πατέρα μου, ο οποίος δεν έβριζε ποτέ. Μόνο μία φορά  τον είχα ακούσει να χαρακτηρίζει «παληάνθρωπο» ένα δοχείο νυκτός. «Τώρα του κάνατε τη μούρη κιμά», μονολόγησα. Πολύ αργότερα συνειδητοποίησα πόσο βαρειά είναι αυτή η βρισιά και πόσο ουτιδανός πρέπει να ήταν εκείνος, τον οποίον είχε στολίσει μ’  αυτή την κουβέντα ο πατέρας μου.

Περισσότερα...

Ουδέν καλόν αμιγές κακού.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

diafthoraΕίχα διαβάσει στο νέο Μνημόνιο, μπαρδόν «συμφωνία» ήθελα να πω ή «εξιτήριο από την κρίση», ότι πρέπει η χώρα μας να θεσπίσει μέτρα που δεν θα επιτρέπουν στους φορείς υγείας να διενεργούν διαγωνισμούς προμηθειών κατά βούληση και κατά μόνας, καθώς και ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται στις εν λόγω προμήθειες το bench marking, ήτοι η συγκριτική αναγωγή, ήγουν:  όταν ο προμηθευτής πουλάει το ίδιο προϊόν φθηνότερα σε άλλη χώρα,  να υποχρεώνεται να το πουλήσει στην ίδια χαμηλότερη τιμή και σε μας και όχι στη συμφωνημένη, κατόπιν διαγωνισμού, τιμή.

Περισσότερα...

Καν’ το αφισοκολλητό.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

afissesΟ Τζήμερος, λέει, χαστούκισε την κα Μπαλού, ενώ εκείνος ισχυρίζεται ότι 4-5 τραμπούκοι τον έσυραν έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το βίδεο με τον Τζήμερο να τον βγάζουν  οι τραμπούκοι από την αίθουσα σηκωτό το είδαμε. Το χαστούκι στη Μπαλού πώς και δεν το πήρε καμμία κάμερα; Έτσι γ… οι κομμουνιστές ρε Θάνο. Τί το ΄θελες και έσκισες τις αφίσες με τις οποίες η εργατιά παλεύει για να ανακτήσει τα μεροκάματά της;

Πάντως, δεν είσαι σωστός. Έπρεπε να ρωτήσεις την κα Μπαλού και τους 4-5 τραμπούκους, πότε προγραμματίζουν να πάνε στην πλατεία Εξαρχείων να σύρουν έξω από το κοντέϊνερ ΚΕΠΑ τους αντιεξουσιαστές. Αλλά ξέχασα, το ΚΚΕ ποτέ δεν κάνει εκδούλευση στο αστικό κράτος. Να πάνε μόνοι τους οι κυβερνώντες να το ξηλώσουν, αφού πρώτα καταλήξουν στο ποιος είναι αρμόδιος να το κάνει.

Περισσότερα...