Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

stories

Τί κατάλαβα από το πρωθυπουργικό ταξείδι στις ΗΠΑ.

Αυτό: «Διότι, δυστυχώς, από την επανεκκίνηση της μνήμης πρέπει να ξεκινάει η κριτική στο παρόν, εκεί που φτάσαμε...»
16.04.2017

Θανάσης Καρτερός.

thanasis.karterosΌπου και να σταθείς, αν ανοίξεις συζήτηση με αριστερούς, ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αντέχουν, δημοκρατικούς ανθρώπους που ακόμα πιστεύουν, παλιούς και νέους, θα ακούσεις την ίδια διαπίστωση: Μας έχουνε ξεσκίσει με την προπαγάνδα τους!

Κι αυτό το χατζάρι πάνω από πρόσωπα και πολιτικές, συμφωνίες και πρακτικές, δεν είναι καθόλου αμελητέα υπόθεση. Διότι, εντάξει, η επικοινωνία έρχεται δεύτερη, ή και τρίτη αν θέλετε, μετά από την ουσία, το έργο, το αποτέλεσμα, την πρωτοβουλία. Ένα βάλτο, όσο κι αν τον επικοινωνείς και τον διαφημίζεις, στο τέλος μόνο στα βατράχια του θα αρέσει. Αλλά, παρόλα αυτά, μεγάλο φόρο αίματος πληρώνουν η σημερινή κυβέρνηση και η Αριστερά στην επικοινωνία. Μεγάλο.

Περισσότερα...

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές!», «επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις!», «μαλακίες, μαλακίες, μαλακίες!».

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kermitΚαι απορίες ευήθους πολίτου.

Πολίτης τις υπέστη βαρεία σωματική βλάβη εξ ιατρικής αμελείας σε δημόσια νοσηλευτική μονάδα. Ήγειρεν αγωγή και μετά από 10 έτη απέκτησε αμετάκλητη απόφαση, με την οποία του επιδικάσθηκε ένα ποσό για χρηματική ικανοποίηση. Μετά από 7 μηνών αλληλογραφία, ιδού τί ζητεί το Υπουργείο Πολάκη [πρώην Κουρουμπλή, πρώην Βορίδη, πρώην Αδώνιδος, πρώην Λοβέρδου κ.ο.κ.], για να επιχορηγήσει το νοσοκομείο, ώστε να μπορέσει το τελευταίο να καταβάλει τα χρωστούμενα. Δίπλα από  κάθε προαπαιτούμενο [ουάου] παρατίθενται οι απορίες του ευήθους πολίτου:

Περισσότερα...

Ο ελληνικός υπόκοσμος φοράει γραβάτα.

batsiΣτην χώρα μας έχουμε μιά πολλή λανθασμένη άποψη για το περιθώριο και τον υπόκοσμο. Θεωρούμε υπόκοσμο τους διακινητές ναρκωτικών, τους εκβιαστές, τους εγκληματίες, τους προαγωγούς, τις πόρνες, τα "βαποράκια", τους "προστάτες", τους ίδιους τους ναρκομανείς, και περιθώριο όσους τους περιβάλλουν, όσους σχετίζονται με τον έναν ή άλλον τρόπο με αυτούς.

Λάθος. Μέγα λάθος. Όλοι αυτοί είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το 1/10 του πραγματικού όγκου του υποκόσμου στην χώρα. Ο πραγματικός υπόκοσμος στην Ελλάδα, αυτός που στηρίζει το φανερό 1/10, είναι οι πολιτικοί (κατά συντριπτική πλειοψηφία), οι δημοσιογράφοι (τουλάχιστον οι "επώνυμοι" στα συστημικά-προπαγανδιστικά κανάλια ραδιοφώνου και τηλεόρασης), ένα μεγάλο μέρος των "διάσημων" μεγαλοδικηγόρων, και ένα σεβαστό καμμάτι του δικαστικού σώματος, καθώς και οι χρηματοδότες των ανωτέρω, που είναι ο βρώμικος και παράλογος και εν πολλοίς παράνομος επιχειρηματικός πλούτος όλων των κατηγοριών.

Περισσότερα...

Ουαί δε Ημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

Μία εβδομάδα αποχή των δικηγόρων για τη δολοφονία του συναδέλφου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Προς τί; Όταν εξαγριωμένος πελάτης τραυμάτισε σοβαρά τον συνάδελφο Κιουλούφα στη Θεσσαλονίκη; Όταν μαφιόζοι τραυμάτισαν σοβαρά τον συνάδελφο Αντωνόπουλο στην Αθήνα; Όταν άλλοι έριξαν βιτριόλι κατά πρόσωπο σε συναδέλφους στην Αθήνα; Γιατί τότε δεν κηρύχθηκε κάποια αποχή;

Ας θυμηθούμε την άλλη δολοφονία. Μέσα σε δικαστική αίθουσα και δη στρατοδικείου στη διάρκεια δίκης. Εκείνη του φερέλπιδος συναδέλφου Μπάκα το 1993 και του συναδέλφου Αβράμη. Ας παρακολουθήσουμε τα δεινά της οικογένειας που άφησε πίσω του. Κηρύξαμε μήπως κάποια αποχή; Μήπως συμπαρασταθήκαμε σ’ αυτούς που άφησε πίσω; Μήπως πήγε κάποιος εκ των κατά καιρούς Προέδρων του ΔΣΑ, ή καλλίτερα σύσσωμο το ΔΣ του ΔΣΑ, να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στους προϊσταμένους των δικαστηρίων, προκειμένου να επιταχύνουν  τις διαδικασίες;

Περισσότερα...

Άρθρον Προφητικόν και Μίζερον για την χαμένη τιμή του πολιτικού μας κόσμου.

thiliaΚαι "πριν ή δις φθινόπωρον φωνήσαι", άρχισε η περίοδος των προαπαιτούμενων. Όχι πετούμενα. Προαπαιτούμενα. Απ' αυτά που οι τοκογλύφοι, ΔΝΤ και τράπεζες βγαίνουν στο κυνήγι ντυμένοι με την στολή παραλλαγής που τους εμφανίζει σαν ανθρώπους, για να τουφεκίσουν κοινωνίες, λαούς κι ανθρώπους.

Ήδη οι προειδοποιητικές και αναγνωριστικές βολές άρχισαν. Κάτι το ΔΝΤ δεν προβλέπει λέει να πιάσουμε τον στόχο για "πλεόνασμα" το 2018, κάτι μαύρες τρύπες λέει βλέπει, κάτι πρόσθετα μέτρα λέει "ίσως" χρειαστούν, κάτι μας ζώνουν τα μαύρα φίδια εμάς.

Περισσότερα...