Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ποδηλατικός Αγώνας-Σιρκουί για τα 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ LINES

Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις της εταιρείας.

anek.podilato1Η ANEK LINES, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 Χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο ΤΑΛΩΣ, έναν ξεχωριστό Ποδηλατικό Αγώνα – Σιρκουί, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στα Χανιά.

Ο αγώνας,  που τιμής ένεκεν έφερε τον τίτλο “50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ LINES”, είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι και έχει την έγκριση διεξαγωγής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

anek.podilato2Η εκκίνηση του αγώνα, με την συμμετοχή αθλητών από τα Χανιά, την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, εδόθη σε εορταστικό κλίμα στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ. Στην συνέχεια οι ποδηλάτες διέσχισαν τα Χανιά, τη Δημοτική Αγορά, την Χαλέπα, το Ακρωτήρι - με τους ιστορικούς Τάφους των Βενιζέλων - για να καταλήξουν στο Λιμάνι της Σούδας όπου και πραγματοποιήθηκε ένα συναρπαστικό σιρκουί.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ποδηλάτες και θεατές “επιβιβάστηκαν” στο «Ελ.Βενιζέλος», όπου πραγματοποιήθηκε μία μικρή εκδήλωση σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα με άρωμα Κρήτης.  

anek.podilato3Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους και συνεχάρη τους αθλητές που συμμετείχαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα, γιορτάζουμε μια διαδρομή 50 χρόνων, ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε συνοδοιπόρους με τους οποίους μας ενώνει ο τόπος μας, η παράδοσή μας, αλλά και οράματα με κοινές αρχές. Σήμερα, για όλους εμάς στην ΑΝΕΚ είναι μια μέρα χαράς, που πρωταγωνιστεί το αθλητικό ιδεώδες και η ευγενής άμιλλα. Σήμερα, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που φέρνει μπροστά την Κρήτη μας και αποτελεί πηγή αισιοδοξίας σε αυτές τις δύσκολες εποχές για τη χώρα».

anek.podilato5Ο Πρόεδρος του ΤΑΛΩΣ Γιάννης Κοπανάκης, αφού ευχαρίστησε θερμά την ΑΝΕΚ για την πολυετή και ουσιαστική στήριξη της, στις δύσκολες προσπάθειες του ΤΑΛΩΣ, για την κατάκτηση της κορυφής και την εδραίωση του σ’ αυτήν ανέφερε ότι "Χωρίς την χορηγία μεταφοράς της ΑΝΕΚ οι ποδηλάτες του ΤΑΛΩΣ, καθώς και χιλιάδες άλλοι αθλητές του τόπου, δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στους εκτός Κρήτης αγώνες και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν & να κατακτήσουν τόσες διακρίσεις. Εδώ και μισό αιώνα η ενεργός συμμετοχή της ΑΝΕΚ LINES, δίνει ζωή και συμβάλει στην πρόοδο των τοπικών κοινωνιών που εξυπηρετεί και ιδίως της Κρήτης". Ο κος Κοπανάκης έκλεισε ευχόμενος εξίσου δυναμική & καλοτάξιδη να είναι η πορεία της ΑΝΕΚ και για τα επόμενα 50 και πλέον έτη!

anek.podilato6Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν και ένα πλούσιο γεύμα με νόστιμες κρητικές γεύσεις για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ξεχωριστό παλμό στην εκδήλωση έδωσε ο Χορευτικός Σύλλογος «ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ» ο οποίος με τους κρητικούς χορούς του, ξεσήκωσε τους παριστάμενους στο “Ελ. Βενιζέλος” και πρόσφερε μοναδικές στιγμές χαράς σε όλους.

anek.podilato7Η ΑΝΕΚ LINES, στα 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας της, με οδηγό το σεβασμό στην κρητική παράδοση και με πίστη στις δυνατότητες και στις προοπτικές του τόπου, ακολουθεί με συνέπεια το όραμά της. Αυτό το όραμα κάνει πράξη, έχοντας στο πλευρό της σε αυτή τη μακρά διαδρομή διαχρονικούς συνοδοιπόρους, όπως ο πολυνίκης “ΤΑΛΩΣ – ΑΝΕΚ LINES”.

50 Χρόνια ΑΝΕΚ! Και το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον!