Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η τελευταία σωτήρια μεταφορά ασθενών για το 2016 ήταν διπλή για το «Άρτεμις»!

Artemis metafora asthenon 2Περιπετειώδες αλλά ίσως το πιο ανθρώπινο... δρομολόγιο της χρονιάς, ήταν το τελευταίο ταξίδι του επιβατηγού πλοίου «Άρτεμις».

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2016, ο σεμνός καπετάνιος της «Hellenic Seaways» και των Κυκλάδων μας κ. Στυλιανός Περιστεράκης, χρειάστηκε να επέμβει και να μιλήσει πρώτα σαν άνθρωπος και έπειτα ως καπετάνιος, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να μεταφέρει δύο συνανθρώπους μας οι οποίοι έχρηζαν Νοσοκομειακής Περίθαλψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, δεν μπόρεσε να πετάξει και να παραλάβει τα δυο περιστατικά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν και για ακόμα μια φορά  το ελικόπτερο, έμεινε καθηλωμένο στον αερολιμένα της Σύρου.

Ο κ. Περιστεράκης χρειάστηκε να αναμείνει πάνω από 30 λεπτά στα λιμάνια της Νάξου και της Πάρου και ως σανίδα σωτηρίας... μετέφερε τους δυο συνανθρώπους μας  με ασφάλεια στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Είναι αυτός που δεν χαμπαριάζει από καιρό. Και με οκτάρι θάλασσα -θα σαλπάρει για να μην αφήσει χωρίς τροφοδοσία τα νησάκια, να μεταφέρει τους λιγοστούς νησιώτες στον προορισμό τους και να σπεύσει όταν χρήζουν άμεσης βοήθειας σε θέματα υγείας.

Το Cyclades24.gr επικοινώνησε με το πλοίαρχο του πλοίου οποίος μας επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και παράλληλα μας έδωσε τις ευχές του για το νέο έτος.

Ο καπτα Στέλιος Περιστεράκης.«Στην Δύση του 2016, έτυχε να προσφέρουμε την βοήθεια μας σε δυο συνανθρώπους που έχρηζαν Νοσοκομειακής Περίθαλψης. Το πρώτο περιστατικό ήταν χαρμόσυνο καθώς γεννιέται μια νέα ζωή και το δεύτερο ένα δύσκολο  και σοβαρό περιστατικό. Το πλοίο «Άρτεμις» της «Hellenic Seaways» είναι πάντα στην πρώτη γραμμή να βοηθάει και να συμπαραστέκεται στους συμπατριώτες μας. Νιώθω υπερήφανος και εγώ και το πλήρωμα μου, που μας αξιώνει  ο θεός και ο Άγιος Νικόλας να προσφέρουμε μέσα απο την καρδιά μας κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα για το νέο έτος».

Πηγή : http://cyclades24.gr/2016/12/artemis-diakomides-asthenon-syros-nosokomeio/