Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πανελλήνιο κάλεσμα του "Let Me Free" και της Ντόρας Κρητικοπούλου.

Ρεπορτάζ - Συντονισμός - Βιντεοσκόπηση : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Το "Let Me Free" και η δικηγόρος κυρία Ντόρα Κρητικοπούλου διοργάνωσαν την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 μια εκδήλωση ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού στο ξενοδοχείο "Civitel" της Λεωφόρου Κηφησίας. Σκοπός της εκδήλωσης να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες για την πορεία των ενεργειών της κυρίας Κρητικοπούλου και να συσπειρωθούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των επίορκων της τρικολόρε κυβέρνησης και της τρόϊκας και να προτείνουν τρόπους αντίστασης και αγώνα. Παρών στην εκδήλωση, και ένας από τους βασικούς ομιλητές, ο πρώην εισαγγελέας κ. Γιάννης Σακκάς και ο κ. Όθωνας Ιακωβίδης, εκπροσωπώντας την επιχείρηση "Μαραθών 2013". Η κυρία Κρητικοπούλου ζήτησε από τον υπογράφοντα, δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο, να συντονίσει την συζήτηση που θα ακολουθούσε, με ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων πολιτών αλλά και όσων πολιτών παρακολούθησαν ζωντανά την εκδήλωση μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης που την μετέδιδε ζωντανά.

Τον λόγο πήρε επίσης ο κ. Γιώργος Κόκκας, εκπροσωπώντας το "Δημοβούλιο Πολιτών", και η κυρία Χριστίνα Παππαδά, φίλη του E.N.D. του κ. Αρτέμιου Σώρρα.

Υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις, εκ μέρους των παρευρισκομένων, στις οποίες απάντησαν οι τρεις κύριοι ομιλητές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εισήγηση του πρώην εισαγγελέα κ. Γιάννη Σακκά ο οποίος έδωσε το περίγραμμα και τις βασικές διατάξεις ενός νέου Συντάγματος το οποίο, όπως είπε, θα βγει μετά από λαϊκή εντολή.

Η κυρία Κρητικοπούλου κάλεσε τις λαϊκές πατριωτικές δυνάμεις να ενωθούν και είπε ότι, ακόμη και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει εφικτό, αυτή θα συνεχίσει τον αγώνα που έχει αρχίσει προκειμένου να τιμωρηθούν οι επίορκοι πολιτικοί που ευθύνονται για την σημερινή τραγική οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση του λαού και της χώρας. Ετέθη μάλιστα, από αγρότη της Θεσσαλίας, το ερώτημα εάν η κάθοδος και ο αποκλεισμός της Βουλής από 5.000 τρακτέρ είναι νόμιμη ενέργεια, ενώ ένας άλλος, μικρότερης ηλικίας συμμετέχων, έθεσε θέμα αρχηγού.

Προσωπικώς είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε πουθενά μ' αυτόν τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων. Οι έγκλειστοι στη γιάφκα του Κυνοβουλίου, παρ' όλες τις υποτιθέμενες αντιθέσεις τους και προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα και τα κεκτημένα τους, είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά, σε αντίθεση με τους πολίτες, που ωρύονται εκτός των τειχών, είναι χωρισμένοι σε πεντακόσια βιλαέτια και πολεμούν με άσφαιρα όπλα. Οι επίορκοι προσποιούνται ότι τσακώνονται, τάχα, μεταξύ τους στους καθοδικούς σωλήνες της τηλεοπτικής μας αποχέτευσης και αποχαύνωσης, και στη συνέχεια αστειεύονται στο καφενείο της Βουλής. Οι πολίτες, από την άλλη, δηλώνουν αγανακτισμένοι και ενωμένοι, αλλά κάποιοι, ανάμεσά τους, θεωρούν πως είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουν την δική τους κίνηση και να ανέβουν στο βάθρο του "ηγέτη", δημιουργώντας έτσι αναπόφευκτη διάσπαση στο Λαϊκό Κίνημα.

Δεν αρκούν πια τα καυστικά άρθρα, οι καπελωμένες διαδηλώσεις, οι χειραγωγημένες απεργίες, οι μούντζες και οι ύβρεις. Θυμόμαστε όλοι τι έγινε στο Σύνταγμα πριν από δύο χρόνια. Θυμόμαστε τι απέγινε το Κίνημα κατά των διοδίων. Θυμόμαστε τους "μετανοημένους" πανεπιστημιακούς καθηγητές και τα όψιμα κροκοδείλια δάκρυά τους. Κάποιοι από αυτούς εξαργύρωσαν τον "αγώνα" τους και τρύπωσαν ήδη στη γιάφκα, ενώ κάποιοι άλλοι... προπονούνται.

Θυμόμαστε τους πύρινους λόγους του Δημήτρη Αντωνίου στο Σύνταγμα, το καλοκαίρι του 2011, και την ανεπιτυχή προσπάθειά του να "παζαρέψει" τον "αγώνα" του με μια βουλευτική έδρα. Και τώρα, που η δικηγόρος κ. Ντόρα Κρητικοπούλου έκανε την ίδια μ' εκείνον κίνηση και εστράφη κι' αυτή κατά των επιόρκων, ο γιατρός θύμωσε και εστράφη εναντίον της!

Θλίβομαι όταν βλέπω πως άνθρωποι οι οποίοι έχουν τον ίδιο ιερό σκοπό τσακώνονται μεταξύ τους και αλληλοκατηγορούνται, με στόχο την προσωπική τους προβολή και μια καρέκλα, ίσως, που θα μπορούσε να προκύψει μελλοντικά. Μας έχει κοστίσει πολύ ακριβά αυτή η κατάρα της φυλής και, όπως φαίνεται, δύσκολα θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτήν...