Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανακοινώσεις

announcements

Παρόν και ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Βραβεύσεις Πλοιάρχων, μεταξύ αυτών και ο Ναξιώτης Πλοίαρχος του "Άρτεμις" Στέλιος Περιστεράκης.

pepen7Στην τεράστια σημασία της Εμπορικής Ναυτιλίας και το έργο των ανθρώπων που την εκπροσωπούν με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε.Ν, Εμμανουήλ Τσικαλάκης στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπου παρευρέθηκε μεταξύ άλλων, και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, βραβεύτηκαν συνολικά 12 πλοίαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο Ναξιώτης πλοίαρχος του «Άρτεμις» (HELLENIC SEAWAYS) Στέλιος Περιστεράκης, για διασώσεις που πραγματοποίησαν εν πλω το 2016.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος έθεσε τις θέσεις και τους στόχους της Ένωσης, που λειτουργεί και δρα αδιαλείπτως εδώ και 100 χρόνια.

Περισσότερα...

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον "Πολυχώρο Πολιτισμού".

"Να ντύσουμε τους γυμνούς" : Έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο που παίζεται σπάνια το «Να ντύσουμε τους γυμνούς» ανεβάζει ο Γιώργος Γραμματικός, στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις»
Οι ήρωες «ντύνουν» τα γυμνά γεγονότα της ζωής τους, με μια ψευδαίσθηση που τους βοηθάει να πιστοποιούν πως είναι ζωντανοί. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

Περισσότερα : http://www.dieleusis.gr/event/%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CF%84%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82/?instance_id=569

Περισσότερα...

“Ποδαρικό” στα λιμάνια των Δυτικών Κυκλάδων έκανε το Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ”, με Πλοίαρχο και νησιώτες να ανταλλάσσουν ευχές και τιμές, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη σχέση τους.

Της Ευαγγελίας Κορωναίου.

Όχι στο περιθώριο η ελληνική ναυτοσύνη".

kentrikiΓια ακόμη μία χρονιά, το πλοίο, που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε μπουνάτσα και φουρτούνα, ενώνει τις Δυτικές Κυκλάδες, το Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ”, έκανε “ποδαρικό” σε πολλά λιμάνια, ανοίγοντας, με τον καλύτερο τρόπο, το νέο έτος, για τους ναυτικούς του πλοίου, αλλά και για τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι τίμησαν, με τη σειρά τους, τούς “ήρωες” της νησιωτικής καθημερινότητας.

Σε μία περιοχή της χώρας, η οποία αν και χωρίζεται από την ανήσυχη θάλασσα, παραμένει ενωμένη, χάρη σε αφοσιωμένους εργαζομένους, που υπηρετούν το επίπονο – πολλές φορές – επάγγελμα του ναυτικού, οι νησιώτες και το πλήρωμα του “ΑΡΤΕΜΙΣ”, τίμησαν αλλήλους, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση τους, την πρώτη ημέρα του χρόνου, που το μικρό πλοίο της Hellenic Seaways, υποσχέθηκε καλοτυχία και καλές θάλασσες, πραγματοποιώντας την πρώτη προσέγγιση του 2017, σε αρκετά λιμάνια.

Περισσότερα...

Η τελευταία σωτήρια μεταφορά ασθενών για το 2016 ήταν διπλή για το «Άρτεμις»!

Artemis metafora asthenon 2Περιπετειώδες αλλά ίσως το πιο ανθρώπινο... δρομολόγιο της χρονιάς, ήταν το τελευταίο ταξίδι του επιβατηγού πλοίου «Άρτεμις».

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2016, ο σεμνός καπετάνιος της «Hellenic Seaways» και των Κυκλάδων μας κ. Στυλιανός Περιστεράκης, χρειάστηκε να επέμβει και να μιλήσει πρώτα σαν άνθρωπος και έπειτα ως καπετάνιος, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να μεταφέρει δύο συνανθρώπους μας οι οποίοι έχρηζαν Νοσοκομειακής Περίθαλψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, δεν μπόρεσε να πετάξει και να παραλάβει τα δυο περιστατικά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν και για ακόμα μια φορά  το ελικόπτερο, έμεινε καθηλωμένο στον αερολιμένα της Σύρου.

Περισσότερα...

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στην Λαμία.

balantinasΣχόλιο "Rib and Sea".

Το όνομα του φερόμενου ως δολοφόνου της παιδοψυχιάτρου δεν αναφέρεται, για ευνόητους λόγους, στο δημοσίευμα του lamiareport.gr που ακολουθεί. Ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας όμως, αναφέρει, με μήνυμα που υπογράφει ο ίδιος στο facebook, ότι ο συνεργάτης του Χρήστος Μπαλαντίνας είναι ο φερόμενος ως δολοφόνος της άτυχης παιδοψυχολόγου, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι έχει πουλήσει "μαντζούνια" και "σκευάσματα" έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ σε συνέλληνές του!

Τα σχόλια του Αρτέμη Σώρρα εναντίον του συνεργάτη του και φερόμενου ως δολοφόνου της Θ. Μπούκουρα Χρ. Μπαλαντίνα. Ένας ένας λοιπόν οι βασικοί συνεργάτες του απατεώνα απ' την Πάτρα συλλαμβάνονται ως υπαίτιοι αξιόποινων κακουργηματικών πράξεων! Από την αστυνομία της Ν. Υόρκης ο Εμμ. Λαμπράκης, για παράνομο πλουτισμό από χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις παραισθησιογόνων ουσιών, από δε την ελληνική αστυνομία ο Χρήστος Μπαλαντίνας για τον φόνο της Θώμης Κουμπούρα.

Το αισχρό αυτό κουβάρι των απατεώνων αρχίζει να ξετυλίγεται σιγά σιγά την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας, ως γνήσιος "ελλάνιος πολέμαρχος του φωτός, "κρεμάει" τον πρώην στενό συνεργάτη του αναφέροντας χαρακτηριστικά : Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Περισσότερα...